ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ја сабајлето сфатив дека немам државјанство, па бев до полиција па дур да извадим па ова па она :D

Бев на правен во 9,10, се запишав во 10,35. Ја фатив гужвата, ама бидна сега ми е мирна главава.
Иначе таа професорката што кажуваше бројки и формираше редици, сигурно зарипна од толку викање.

Пред 23ти нема шанси да се дознаат резултатите?

Бев на правен во 9,10, се запишав во 10,35. Ја фатив гужвата, ама бидна сега ми е мирна главава.
Иначе таа професорката што кажуваше бројки и формираше редици, сигурно зарипна од толку викање.

Пред 23ти нема шанси да се дознаат резултатите?

Таа професорката, верувам дека е истата од вчера, има утре веќе да неможе да збори од толку викање...

А инаку, на 23ти ќе има рангирање според поените, на 26ти ќе биле конечните листи, кој е примен во државна, приватна, кој е одбиен...ама сепак, според списоците од 23ти ќе си знаеш како стоиш...али мислам дека нема шанси да се дознаат резултатите пред 23ти..

Леле досадна колку беше таа човече, како шо не бев спан едно 30 саати, ми идеше со колено да ја манам :)

Дечки ај да прашам јас дали ќе има втор круг на пријавување на Правен? Пошто гледам имаше дечки денеска со бројки над 1000 а само 920 души прима цел факултет.

Дечки ај да прашам јас дали ќе има втор круг на пријавување на Правен? Пошто гледам имаше дечки денеска со бројки над 1000 а само 920 души прима цел факултет.
ке има втор уписен само ако останат места,а ако прима факултето 920 а имало пријавено преку 1000 то ти значи дека ке има доста одбиени и според то тешко дека ке остани слободно место за втор уписен

Не верувам друже, секоја година останувало на политички студии доста места, али годинава премногу пријавени има а и доста голем број сакаат да идат на политички, па ќе видиме сега како ќе биде...

Едно прашање од информативен карактер: кој ќе ми прави друштво на политички на УКИМ? :smir:

Бааги форумаши на Правен :) Јас на Новинарство сум.

едно прашање до тие што лани се запишале (или пробале) на правни науки! Со 90-92 поена колкави ми се шансите да ме примат во било која квота?

--- надополнето ---

Иначе денеска бев во 9ипол саат и бев 44 број и внатре беше практично штама

--- надополнето ---

на интернет пишува 600:
правни 500
политички и новинарски по 50

едно прашање до тие што лани се запишале (или пробале) на правни науки! Со 90-92 поена колкави ми се шансите да ме примат во било која квота?

јас, без да знам колку примаат годинава и плус тоа шо не ми оди баш спортската во последно време, а имајќи предвид дека поените одат се подоле од пред 2 години кога ние за прв пат полагавме матура, би прогнозирал дека влегуваш со сигурност во државна квота. ако сакаш може и да се кладиме :tv:

на интернет пишува 600:
правни 500
политички и новинарски по 50

Во Конкурсот пишува вака:
правни студии 300 државна, 300 приватна 20 вонредни вкупно = 620

политички студии 75 државна 75 приватна 10 вонредни = 160

новинарство 50 државна 50 приватна 5 вонредни = 105

дисперзирани правни студии во Велес 50 државна 50 приватна нема вонредни = 100

значи вкупно, заедно со дисперзираниве студии се примаат 985, без нив 885 :) :smir:

--- надополнето ---

Лани другарка се запиша во државна квота со 92 поени, а тврдеше дека и со 87 влегле во државна...Истата информација ми ја даде една девојка на еден друг форум, така што, со среќа, па се надевам дека ќе бидеме колеги :))

[/COLOR]

Лани другарка се запиша во државна квота со 92 поени, а тврдеше дека и со 87 влегле во државна...Истата информација ми ја даде една девојка на еден друг форум, така што, со среќа, па се надевам дека ќе бидеме колеги :))

Не ми е разлика голема дали државна или приватна.... иначе и ја с се надевам дека ќе бидеме колеги:wink:

ајде " WELCOME TO HELL" ...позз од мене ... се слушаме од сепември...
:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom