Прашање

• Креатор на темата Креатор на темата nikolovski123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 мај 2020
Мислења
24
Поени од реакции
14
Здраво
Незнам дали темата е за тука
Но ме интересира васи искуства
Имам плац кој е НИВА
Како да го променам во ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ?
Кај се вади маркица и дозвола за градење?

Во Општина извади Извод од план

Колку те чинеше вадењето маркица и дозвола за градење?

Na rebroto od parnoto IMA tochka koja vlazi non stop.Ne e na spoj so drugo rebro. Rebrata se chisteni lani so Voda od vnatre zasto stanot se renovirase.Sto da pravam?

Na rebroto od parnoto IMA tochka koja vlazi non stop.Ne e na spoj so drugo rebro. Rebrata se chisteni lani so Voda od vnatre zasto stanot se renovirase.Sto da pravam?
Ако е гусан радијатор... ништо,мора да го смениш реброто.
Ако е челик може да се завари,и тоа на лице место! Веројатно е корозија,што може да значи скапано место одвнатре.Ќе треба да се избуши дупка,и ако не е многу отидено на лице место се вари.
Ако е алуминиум,исто може да се вари,иако е позаебан.
Ако се надеваше на брзо и ефтино решение,жалам,не постои!

Ако е гусан радијатор... ништо,мора да го смениш реброто.
Ако е челик може да се завари,и тоа на лице место! Веројатно е корозија,што може да значи скапано место одвнатре.Ќе треба да се избуши дупка,и ако не е многу отидено на лице место се вари.
Ако е алуминиум,исто може да се вари,иако е позаебан.
Ако се надеваше на брзо и ефтино решение,жалам,не постои!
Za zal e gusan radiator. Komplicirano e da se vadi zasto e renoviran stanot I poln so namestaj. Mislev deka ima nekoj premaz odozgora zasto samo koga ke go dopres fnoto na rebroto kako kondenzirana vlaznost ima a na posudata pod koja e stave a samo Edna kapka kako krugce ima bez razlevanje.

Za zal e gusan radiator. Komplicirano e da se vadi zasto e renoviran stanot I poln so namestaj. Mislev deka ima nekoj premaz odozgora zasto samo koga ke go dopres fnoto na rebroto kako kondenzirana vlaznost ima a na posudata pod koja e stave a samo Edna kapka kako krugce ima bez razlevanje.
Јас знам дека ти кит/премаз бараше ;)
Затоа и ти реков брзо и ефтино не постои.И нека не те лажат со тоа не фрлај пари за џабе.
Е сега битно! Кога примети дека влажни? Ако е откога заврши грејна сезона,тогаш не е добро.Наесен кога ќе ги стават под притисок и температура може само полошо да стане.
А и менување на радијатор не е богзнае каква процедура,посебно ако е мал да не мора да се вадат ребрата.

Јас знам дека ти кит/премаз бараше ;)
Затоа и ти реков брзо и ефтино не постои.И нека не те лажат со тоа не фрлај пари за џабе.
Е сега битно! Кога примети дека влажни? Ако е откога заврши грејна сезона,тогаш не е добро.Наесен кога ќе ги стават под притисок и температура може само полошо да стане.
А и менување на радијатор не е богзнае каква процедура,посебно ако е мал да не мора да се вадат ребрата.
Parnoto NE e pusteno no ima voda vnatre. Ne sum vselena vo stanot.
Znachi teshka rabota, pak majstori. Radiatorite Bea stari I demek gi proveruvaa I gi chistea so crevo, site gi vadea ama ete problem. Ti blagodaram za sovetot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom