Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Калигула си го прогласи магарето за сенатор, колку што тој проглас имаше врска со вистината, толку и вашиов ќе има.
Каде се гледаш себе си во параболава? Не е темава за давање лични епитети туку за дискусија. Ако не си способен/на тогаш оптстапи. Со сила никој не те тера да чмаеш тука.

И што разјасни? Кој има очи и уши да гледа? Православните? Протестантите? Католиците, Баптистите.....? И ако има, врз основа на што може да тврди дека баш неговите "очи" и "уши" функционираат исправно за разлика од останатите?
Различноста не е битна, битно е да си во заедница со Христос. Тоа значи да бидеш во литургија.
Мене не ме познаваш, телемата па воопшто, тогаш како ќе судиш за моето однесување или за телемата?
Зборувам за изреченото од тебе, форумско познавање. Остај ја телемата.

Онтологијата не е категорија која може лично - индивидуално да се интерпретира како нечија особина. Со оглед на тоа, таа неможе да биде "моја", "твоја" или било чија.
Ова и сам неможеш да го разбереш, бесмислено ти е.
Да имаш различна интерпретација незначи по дифолт да ги прогласиш останатите за погрешни, но вие христијаните изгледа тоа никако неможете да го разберете, и токму тоа е причината што постојано се раѓаат секти, расколи, недоразбирања и конфликти кај вас. Тоа е причината што сте во конфликт со науката, здравиот разум и новото време. Тоа е причината што историјата ќе ве памти како фактор на човечката декаденција.
Зборувам за твојата контрадикторност во интерпретацијата. И ова остај го за у телема.
Тоа е причината што сте во конфликт со науката, здравиот разум и новото време. Тоа е причината што историјата ќе ве памти како фактор на човечката декаденција.
Без критериум за вистина, не си во способност да разликуваш што е декадентно..

Различноста не е битна, битно е да си во заедница со Христос. Тоа значи да бидеш во литургија.
Сите деноминации кои ги наброив тврдат дека се во заедница со Христос, а сепак за останатите сметаат дека немаат "очи" да видат и "уши" да чујат.
Зборувам за изреченото од тебе, форумско познавање. Остај ја телемата.
Што од моето форумско познавање е погрешно? Дали цитатите кои ги посочив се тие? Дали изнесов лага? Дали клеветев како што некои дотични тука почето имаат навика?
Ова и сам неможеш да го разбереш, бесмислено ти е.
Во што е бесмисленоста? Во тоа дека онтологијата не е лична карактеристика или во тоа дека различните интерпретации за природата на постоењето може да бидат комплементарни?
Без критериум за вистина, не си во способност да разликуваш што е декадентно..
Па зарем не те прашувам цело време кој е тој критериум?[DOUBLEPOST=1395352726][/DOUBLEPOST]
Не е темава за давање лични епитети туку за дискусија.
Не ПОГРЕШНИ, вас ве прогласуваме за САТАНИСТИ
Сам себе убијал!
Ај да ти одоговорам со твои зборови:
Ако не си способен/на тогаш оптстапи.

Crowley identified the number 666 with the beast within him... but if you know Aleister Crowley, he hated Christianity...

Crowley identified the number 666 with the beast within him... but if you know Aleister Crowley, he hated Christianity...
“I admit that my visions can never mean to other men as much as they do to me. I do not regret this. All I ask is that my results should convince seekers after truth that there is beyond doubt something worth while seeking, attainable by methods more or less like mine. I do not want to father a flock, to be the fetish of fools and fanatics, or the founder of a faith whose followers are content to echo my opinions. I want each man to cut his own way through the jungle.
- Aleister Crowley, The Confessions, chapter 66, p. 618

Еми шо друго да очеквиш од отпаднати синнови јудејски кои не го прифатиле Христовото спасение. Сите кабалисти (масони, темплари, ти рекоф ми рече) ист производ се, само амбалажата им носи друг назив. Клише!!!

(извадок од ѓомити блог) Хептаграм XI -
666-ти пат за Телемата и Магиката...

за што да лафиме појќе...

Еми шо друго да очеквиш од отпаднати синнови јудејски кои не го прифатиле Христовото спасение. Сите кабалисти (масони, темплари, ти рекоф ми рече) ист производ се, само амбалажата им носи друг назив. Клише!!!

(извадок од ѓомити блог) Хептаграм XI -
666-ти пат за Телемата и Магиката...

за што да лафиме појќе...
Сам себе убијал, трети пат:
Не е темава за давање лични епитети туку за дискусија.

P.S. До десет треба да ти бројам за да сватиш?

До кога ќе избегаваш одговори и ќе тролаш до бескрај кога нема да ти одговара нешто?
Додека не сватиш на која тема си и кој треба да одговара на истата.

Додека не сватиш на која тема си и кој треба да одговара на истата.
...but if you know Aleister Crowley, he hated Christianity...
Ја сум на темава, ко шо си глеам...

...but if you know Aleister Crowley, he hated Christianity...
Ја сум на темава, ко шо си глеам...
Тогаш зошто не го прочита ова:
“I admit that my visions can never mean to other men as much as they do to me. I do not regret this. All I ask is that my results should convince seekers after truth that there is beyond doubt something worth while seeking, attainable by methods more or less like mine. I do not want to father a flock, to be the fetish of fools and fanatics, or the founder of a faith whose followers are content to echo my opinions. I want each man to cut his own way through the jungle.
- Aleister Crowley, The Confessions, chapter 66, p. 618

Сите деноминации кои ги наброив тврдат дека се во заедница со Христос, а сепак за останатите сметаат дека немаат "очи" да видат и "уши" да чујат.
Нема проблем да тврдиш нешто, па макар и погрешно. Крајната инстанца е да сакаш, да постоиш, да бидеш слободен, без разлика која деноминација си и кој и што и да си.
Бог на овој начин ќе не препознае и соедини со Себе.
Во што е бесмисленоста? Во тоа дека онтологијата не е лична карактеристика или во тоа дека различните интерпретации за природата на постоењето може да бидат комплементарни?
Во тоа што ништо не ти е во контекст со „ограниченоста на умот“ и „начинот на постоење“ за кој ти објаснив дека нема потреба да се лутиш.

Па зарем не те прашувам цело време кој е тој критериум?
Ако прашуваш, зошто осудуваш!?

Во тоа што ништо не ти е во контекст со „ограниченоста на умот“ и „начинот на постоење“ за кој ти објаснив дека нема портреба да се лутиш.
Јас цело време те прашувам кој е контекстот! Ако не е во контекст, што те спречува да кажеш кој е контекстот?
Ако прашуваш, зошто осудуваш!?
Ти тврдеше за мене дека сум контрадикторен, од каде сега јас осудувам? Имаш ли одговор кој е тој критериум?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom