Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Господ не е како човекот и не е човек не може да му препишуваме природа како на живиот свет раѓање постоење и смрт.
Она што ни е објавено на нас луѓето дека Бог е несоздаден,беспочетен и бескраен,
И ни открил само онолкуу колку што треба да знаеме,

Во еден збор Бог Постои одсекогаш.
Ако зне некој нешто повеќе нека ме надополни.

again and again.
Како ти ќе кажеш дека Исус е Господ ако јасно нагласуваш дека Господ не е човек и не може да му се припише раѓање,постоење и смрт.
А знаеме дека Исус се родил,постоел и умрел.
Она што ни е објавено на нас луѓето е дека Бог е несоздаден,беспочетен и бескраен. ТОЧНО.
Но Исус е создаден,почетен и краен.

again and again.
Како ти ќе кажеш дека Исус е Господ ако јасно нагласуваш дека Господ не е човек и не може да му се припише раѓање,постоење и смрт.
Она што ни е објавено на нас луѓето е дека Бог е несоздаден,беспочетен и бескраен. ТОЧНО.

А од кај пак ти си сигурен дека и Исус навистина постоел како човек?Со што ќе ми докажеш.со објавите во Куранот и Библијата.Кaко може кога современата археологија Назарет го поставува хронолошки многу покасно од животот на Исус по кажувањето според писмата.Па тогаш каде живеел Исус ако за време на неговиот живот Назарет не постоел како град?

А од кај пак ти си сигурен дека и Исус навистина постоел како човек?Со што ќе ми докажеш.со објавите во Куранот и Библијата.Ккао може кога современата археологија Назарет го поставува хронолошки многу покасно од животот на Исус по кажувањето според писмата.Па тогаш каде живеел Исус ако за време на неговиот живот Назарет не постоел како град?

Тоа е веќе друг муабет,кој не ми е познат многу па ќе чекам да излезе една многу убава книга на таа тема,кога ќе се информирам ќе разговараме.
Овде ги поставувам работите по христијанска логика и учење.

Човекот како што Исходи од Животворниот Дух на Бог се раѓа умира телесно и духот се враќа кај својот творец и постои бесконечно Така Бог не`излгеда во своето Битие и Природа како што ни дозволува на нас луѓето нашиот човечкиот разум.
Господ не е како човекот и не е човек не може да му препишуваме природа како на живиот свет раѓање постоење и смрт.
Она што ни е објавено на нас луѓето дека Бог е несоздаден,беспочетен и бескраен,
И ни открил само онолкуу колку што треба да знаеме,

Во еден збор Бог Постои одсекогаш.
Ако зне некој нешто повеќе нека ме надополни.

Болдираниот дел ме збунува. Како тоа несоздаден и беспочетен. Мора од негде да почнало. Кажи ми никогаш не си размислувал на оваа тема ?
Ај објасни ми што за тебе претставува бог.

Што кажа сега,човекот иако грешен сепак живее вечно.Па нели казната за гревот е смрт,така кажува Библијата.

Човекот вечно постои или едноставно кажано смрт постои само телесно!
Човекот самиот избира како ќе живее дали како што му налага неговиот творец со цел да го достигне неговото совршенство или ќе избегне од човековата природа (гревот)
По телесната смрт,духот на човекот вечно постои дали во благосостојба како награда за неговата постигната цел да постане како неговиот творец,или казна вечно отфрлен од Бог во темнина и маки.
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 23:03 ---
again and again.

Претпоставувам Онака како што треба да се откажеш од предрасудите за да разбереш.

Исус е создаден и роден од Отецот пред сите векови за да дојде во човеково тело и со својата месијанска улога на овој свет заповедана од Отецот да го спаси својот создаден народ од Сатаната.
Исус е роден од Отецот и со самото тоа Едно со Отецот и творец на овој свет!

Капираш?
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 23:07 ---
Болдираниот дел ме збунува. Како тоа несоздаден и беспочетен. Мора од негде да почнало. Кажи ми никогаш не си размислувал на оваа тема ?
Ај објасни ми што за тебе претставува бог.

Тоа е Време,Простор,Галаксија,Универзум за нас недостижен и неразбирлив едноставно Постои како Семоќен и Совршено Битие! за нас недостижно и недопирливо!

again and again.

go imas gledano gilmot avatar?epa bog preku avatarot isus i negovoto telo dosol pomegu lugeto za da gi spasi od smrtta i od laznite proroci kako na primer muhamed sledbenikot i prorokot na satanata lazniot prorok volkot vo jagneska koza cija zadaca bilo i den denes e da gi odvrati lugeto od vistinskiot pat i koj bil zlostavuvac na decinja i mnogumina velat deka bil bezgresen a ustvari ne e taka.

Исус е создаден и роден од Отецот пред сите векови за да дојде во човеково тело и со својата месијанска улога на овој свет заповедана од Отецот да го спаси својот создаден народ од Сатаната.

Капираш?
А зошто ја создавал Сатаната? Зошто не предвидел дека е нешто непотребно - штетно?
Ако ти тврдиш за себе дека си совршен столар, а правиш столови кој имаат непотребни делови за кој ти треба накнадно да интерверинираш и да ги поправаш столовите, дали ти навистина си совршен? И дали столовите ќе бидат виновни за тоа?

Претпоставувам Онака како што треба да се откажеш од предрасудите за да разбереш.

Капираш?

Како да капирам бе пријателе,2 различни приказни во 2 коментари.

Исус е роден од Марија,не од Отецот,и не е создаден пред сите векови бидејќи пред него имало пратеници кои биле праќани од Бога.

Замисли,велиш дека Господ не е како човекот,а на Господ му припишуваш дека имал дете.
Еве ти ја твојата логика,јас те прашувам тебе на кого да верувам,на Исус или на црквата?

68100_10201442710884059_113015810_n.jpg

--- надополнето: 30 октомври 2013 во 23:15 ---
go imas gledano gilmot avatar?epa bog preku avatarot isus i negovoto telo dosol pomegu lugeto za da gi spasi od smrtta i od laznite proroci kako na primer muhamed sledbenikot i prorokot na satanata lazniot prorok volkot vo jagneska koza cija zadaca bilo i den denes e da gi odvrati lugeto od vistinskiot pat i koj bil zlostavuvac na decinja i mnogumina velat deka bil bezgresen a ustvari ne e taka.

Исто како на филм :)

Тоа е Време,Простор,Галаксија,Универзум за нас недостижен и неразбирлив едноставно Постои како Семоќен и Совршено Битие! за нас недостижно и недопирливо!

Сума сумарум. Кога неверникот ќе каже дека незнае што имало пред големата експлозија тоа е глупо и доказ дека неговото (не)верување е грешно.
Кога верникот ќе каже дека незнае како се создал господ треба едноставно да стави извичник на крајот на реченицата и неговата теорија се потврдува.

Исто како на филм :)

ne be ne e kako na film prijatele bog ti dal sansa so toa sto ti dal mozok da razmislis i da gi ukapiras rabotite ako e taka i muhamed se ponasal kako na film jadel piel se zenel 10 pati ednas i so dete osvojuval ubival bil pameten covek nesomneno no toa sto go pravel ne moze da kazes deka bil bezgresen negovoto ime e povrzano so mnogu kontradikcii i nemoralno odnesuvanje samoto toa govori nesto kade ima cad ima i ogan pa sigurno bog ne sakal da prati na zemjata prorok koj ke pipka dete od 9 godini toa moze samo sledbenik na satanata da go napravi.
ti napraviv takva komparacija za da sfatis bidejki gledam verglas vo prazno pa si velam grevota covekot tolku mu e kapacitetot daj da se spustam na negovo nivo i slikovito da mu objasnam kako na decata vo gradinka so boenka se zapoznavaat so osnovni poimi i go razvivaat govorot ili na uciliste na primer vo 3 odelenie na 9 godisnite deca koga im objasnuvaat preku prikazni za volkot i crvenkapa bidejki za tolku se sposbni 9 godisnite deca a ne da se vpustaat vo seksualni odnosi.
mene srceto mi govori deka mojot bog e toj vistinskiot ne mi treba nekoj da mi objasnuva sto kako a najmalku nekoj ke dozvolam da me zavede so nekoj bog koj praka prorok na zemjata da zaveduva 9 godisni deca i da ubiva luge vo ime na satanata koj se pravi protiv gospod.

Е така,и ти нешто паметно да напишеш :)
Другото,на другарките пред зграда раскажувај си.
Добра ноќ :)

pokaj se i pokrsti se duri e vreme spasi se sebesi prifati go vistinskiot bog vremeto izminuva doagaat denovite na antihristot otfrli go lazniot prorok i lazniot bog i dozvoli da srceto da ti go ispolni ljubovta na vistinskiot bog.covek ne e bezgresen sekoj gresi ete i ti si zgresil no ne po tvoja vina si bil zaveden od mracni sili nikogas ne e kasno da se pokaes i pocnes da cekoris po patot na svetlinata i vistinata.ke palam sveka i ke se molam za tebe i gospod da te izvede na vistinskiot pat.

pokaj se i pokrsti se duri e vreme spasi se sebesi prifati go vistinskiot bog vremeto izminuva doagaat denovite na antihristot otfrli go lazniot prorok i lazniot bog i dozvoli da srceto da ti go ispolni ljubovta na vistinskiot bog.covek ne e bezgresen sekoj gresi ete i ti si zgresil no ne po tvoja vina si bil zaveden od mracni sili nikogas ne e kasno da se pokaes i pocnes da cekoris po patot na svetlinata i vistinata.ke palam sveka i ke se molam za tebe i gospod da te izvede na vistinskiot pat.
Запали пет-шест, сестро православна, овој е торбеш, не фаќа на него една.

Како да капирам бе пријателе,2 различни приказни во 2 коментари.

За тоа како да разбереш тоа не е мој проблем до тебе ќе е да!

Исус е роден од Марија,не од Отецот,и не е создаден пред сите векови бидејќи пред него имало пратеници кои биле праќани од Бога.

Точно Исус е роден од Дева Марија во човеково тело на земјата за да ја започне својата месијанска улога во светов!

Замисли,велиш дека Господ не е како човекот,а на Господ му припишуваш дека имал дете.

На небесата Кој е тој што вели дека Исус е дете или бил некогаш дете за нас е необјавено и непознато и недостижно!

Еве ти ја твојата логика,јас те прашувам тебе на кого да верувам,на Исус или на црквата?

Исус е словото т.е. Црквата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom