Прашање за комбинирано користење на протеин и гејнер ?

• Креатор на темата Креатор на темата dx77
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2011
Мислења
22
Поени од реакции
5
ај ако има некој подобро упатен со хемијава ако може да ме информира малку. имам 68 килограми и сум 174 висок. сакам уште едно 5-6 килограми да качам. сега купив протеин и гејнер. па некој совет ако може да ми кажете за пиење и тренинг. инаку имам широко градени плешки и сакам да ги потполнам. еве линкови од протеинот и гејнерот :

http://www.bodyfit.si/si/vpx-syngex-2270-g-i1607.shtml

http://www.the-nutrition.com/p100/68/izdelek-podrobno/PRO-Gainer

Немало потреба да купуваш и протеин и гејнер зошто у глобала тоа ти е едно исто (гејнерот е протеин со додадени јаглехидрати). Но еве штом веќе ги имаш земено и двете пиј од протеинот веднаш по тренинг а од гејнерот во било кој дел од денот за да ги потполниш потребите за калории.

Немало потреба да купуваш и протеин и гејнер зошто у глобала тоа ти е едно исто (гејнерот е протеин со додадени јаглехидрати). Но еве штом веќе ги имаш земено и двете пиј од протеинот веднаш по тренинг а од гејнерот во било кој дел од денот за да ги потполниш потребите за калории.

фала

ај ако има некој подобро упатен со хемијава ако може да ме информира малку. имам 68 килограми и сум 174 висок. сакам уште едно 5-6 килограми да качам. сега купив протеин и гејнер. па некој совет ако може да ми кажете за пиење и тренинг. инаку имам широко градени плешки и сакам да ги потполнам. еве линкови од протеинот и гејнерот :

http://www.bodyfit.si/si/vpx-syngex-2270-g-i1607.shtml

http://www.the-nutrition.com/p100/68/izdelek-podrobno/PRO-Gainer
Гледај да си 1000 калории повеќе од колку што треба.
http://scoobysworkshop.com/calorie-calculator/
Овде пиши податоци и ќе дознаеш колку треба да внесуваш и овде има во кафеав ориз варен,пилешко и брокули што можеш да ги замениш со интегрален леб,житарици,шопска салата со урда(нискомаслена).
Гејнерот ќе го користиш после тренинг или 1 грам на секој кг јаглехидрат и пола грам протеин на секој кг.Можеш да ги поделиш на пред тренинг и после тренинг за подобро пумпање.Подобро да си земел креатин и протеин,другото се можеш од храната да го надокнадиш.Тренингот ти е исто така битен.Секогаш вежбај compound exercises згибови,чучњеви,мртво подигање,скокање,склекови со додатна тежина за да добиеш максималното од тоа што си го купил.Добар канал за балкинг ти е
http://www.youtube.com/watch?v=0UhecWe905g&feature=g-user-u
Гледај го него и добивај совети ако имаш други прашања слободно прашај.

Гледај да си 1000 калории повеќе од колку што треба.

Гејнерот ќе го користиш после тренинг или 1 грам на секој кг јаглехидрат и пола грам протеин на секој кг.
Предлагам протеинот да го користи по тренинг затоа што е веј и најбргу стига во мускулното ткиво а гејнеров е веројатно некој микс од протеини. Се слагам дека подобро да земал креатин во комбинација наместо протеин + гејнер.

Дечко ај ако не те мрзи постирај ни ја твојата диета,да видиме што јадеш.Ако јадеш бурек за доручек,грав за ручек и мачканици за вечера,само си ги фрлил џабе парите за протеин и гејнер,комбинација за која првпат читам и е нонсенс.

Дечко ај ако не те мрзи постирај ни ја твојата диета,да видиме што јадеш.Ако јадеш бурек за доручек,грав за ручек и мачканици за вечера,само си ги фрлил џабе парите за протеин и гејнер,комбинација за која првпат читам и е нонсенс.

Веќе имам искуство со сличен гејнер на овој. имаше одлични резултати за брзо време, но стигнаа испити и немав време баш многу и прекинав. масата што ја качив половично ја изгубив но сепак очигледни беа резултатите. пред месеципол дена го купив протеинот и некако не бев многуууу задоволен и си зедов и гејнер и морам да кажам дека според мене се многу побрзи резултатите со гејнерот. го пијам 1 мерица 1 час пред тренинг, една за време на тренинг и 1 после. протеинот почнам да го пијам прикрај на тренинг. ЈАДЕЊЕ... тестенини најчесто, телешко 1- 2 во недела , пилешко највеќе се трудам бар 4 обилни јадења во недела со стек или копани , леб јадам слабо, овошје. плус секојдневно додатни витамини. немам некоја добра исхрана али тоа е тоа. не сакам да сум ПРОФИ :icon_mrgr: . бев 62 килограми сега сум 69-70. задоволен сум но сакам уште малку да качам затоа што имам широкоградна скелетна структура. протеинот ми го препорачаа од таму каде што го купив демек сега преку лето потешко се качува тезжна и подобро да удара и на мускул нешто. тоа е тоа
ПРЕПОРАКИ.... ?
СОВЕТИ....?
( по можност од лично искуство)

Колку само е смешно,кога некој ќе ти каже "нејќам да сум профи",а немаат појма ни за рекреативец,камоли профи да станат...

не дека јас сум профи,но ги почитувам и не ги навредувам таквите,со тие сељачки муабети,дека нејќам да сум профи.

треба да правиш се што прави и еден профи.Со најчесто тестенини,нема да качиш мускул,туку имаш поголеми шанси тоа да биде сало.На телото му требаат 24/7 часа квалитетни протеини,ЈХ,масти,витамини, а не само 4 дена.Ова е во најмала рака тоа што го прави еден профи,како што викаш ти.За секаков успех,ти треба најпрво ова.

Веќе имам искуство со сличен гејнер на овој. имаше одлични резултати за брзо време, но стигнаа испити и немав време баш многу и прекинав. масата што ја качив половично ја изгубив но сепак очигледни беа резултатите. пред месеципол дена го купив протеинот и некако не бев многуууу задоволен и си зедов и гејнер и морам да кажам дека според мене се многу побрзи резултатите со гејнерот. го пијам 1 мерица 1 час пред тренинг, една за време на тренинг и 1 после. протеинот почнам да го пијам прикрај на тренинг. ЈАДЕЊЕ... тестенини најчесто, телешко 1- 2 во недела , пилешко највеќе се трудам бар 4 обилни јадења во недела со стек или копани , леб јадам слабо, овошје. плус секојдневно додатни витамини. немам некоја добра исхрана али тоа е тоа. не сакам да сум ПРОФИ :icon_mrgr: . бев 62 килограми сега сум 69-70. задоволен сум но сакам уште малку да качам затоа што имам широкоградна скелетна структура. протеинот ми го препорачаа од таму каде што го купив демек сега преку лето потешко се качува тезжна и подобро да удара и на мускул нешто. тоа е тоа
ПРЕПОРАКИ.... ?
СОВЕТИ....?
( по можност од лично искуство)
Hard work + good food = results

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom