Прашање за Iphone

• Креатор на темата Креатор на темата NewHere
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јули 2007
Мислења
73
Поени од реакции
0
Пред некој ден земав ајфон.

Имам прашања...

1. Како да работим со Итунес? Да стаам Тема. или музика или апликација????

2. Дали мозам после 2 пати блокиран Ајфон, да прајм Јаилбрејк со бесе тоа за да мозам со сакам да прајм или не знам баш за што слжи? и како да напрајм Јаилбрејк или како беше?

3. Каде мозем да најдам SimTray(горниот дел кај се става картицата) бел за Ајфон 3г?

4... разно... казете ми со да му стаам апликацие или несто со ми треба?

дечко ако си земал iphone мора да ти дале цд со него,пушти го цд то и имаш инструкции тамо.А за теми и музика мораш да симнуваш програми од нет специјално што се за тој телефон.
п.с.отараси се од телефонот додека е време и земи понормален:wink:

дечко ако си земал iphone мора да ти дале цд со него,пушти го цд то и имаш инструкции тамо.А за теми и музика мораш да симнуваш програми од нет специјално што се за тој телефон.
п.с.отараси се од телефонот додека е време и земи понормален:wink:
:pos: во поново време со појаките телефони не даваат цедиња, затоа што се направени за сајбер манијаци и секој што користи интернет телефон - ќе си симне се што му треба од интернет, нубс - гуглаат.

ај сеа да одговорам на некои прашања што ги сфатив:
кхм... 1то е невозможно во македонија да работиш затоа што како прво неможеш од нашата држава да направиш ај тјунс акаунт второ не ти е регистриран преку наша картичка ај фонот што значи - освен музика неможеш ништо да префрлиш на ај фонот, да можеш само апдејт да му направиш и да го заклучиш на најновата верзија што декодирање би те чинело 60 евра на локал.
2. зависи од верзијата, ако уни симот ти бил програмиран на 2.1 нема да ти работи на 2.2 па уште помалце на 2.2.1
3. само црни имам, 900 денари
4. јусе с`рч.

кхм... 1то е невозможно во македонија да работиш затоа што како прво неможеш од нашата држава да направиш ај тјунс акаунт
Па Македонија неможеш да ја избереш како земја, но сепак можеш да креираш акаунт без кредитна картичка ако избереш друга земја, барем бесплатните работи ке можеш да ги симињаш и да ги инсталираш, а тие што се со плаќање ке си ги инсталираш кракувани.
Кога имав 3Г се правев преку ајтјунс дури и кракувани апликации си инсталирав, и креирав акаунт без кредитна картичка.

Побарај некој туторијал за креирање на акаунт без кредитна ги има доста на интернет.

Drugar eve kako da naprais akaunt bez kreditna kartica:

http://support.apple.com/kb/HT2534

A da ke zaboravev, dodeka go prais akauntov ke ti bara adresa, telefon...od amerika ili nekoja drzava kaj sto e legalen iPhonot, na tie polinja stavi nekoja adresa od prodavnicite na Apple so gi ima na nivnata oficijalna web strana, ova ti go kazuvam ako ne ti teknuva ili ako ne znaes nekoja takva adresa.

Na primer:
Store Information

Address: 8888 SW 136th Street Miami, FL 33176 (305) 234-4565

http://www.apple.com/retail/

e dobro de, ja ne prasav kako da instaliram, ili kako da kreiram acount, toa sum pravel... prasav kako da rabotam so toa!

e dobro de, ja ne prasav kako da instaliram, ili kako da kreiram acount, toa sum pravel... prasav kako da rabotam so toa!

Ke go zemes USB kabelceto od iPhonot ke go povrzes so kompjuter...ke ti se podigne iTune, pod Library ke vidis Store, ke go otvoris toa iStore i ke odis na free app zatoa sto neli nemas kreditna karticka, klikas na aplikacijata, igrata, pozadina...deka sakas da ja prevzemes i avtomatski ti se stava vo iPhonot, ke ti se pojavi i Downloads pod toa iStore tamu gledas do kade ti e spustena aplikacijata...ova e mn ednostavno jas mislev si zaglavil vo praenjeto na akauntot.

Ke go zemes USB kabelceto od iPhonot ke go povrzes so kompjuter...ke ti se podigne iTune, pod Library ke vidis Store, ke go otvoris toa iStore i ke odis na free app zatoa sto neli nemas kreditna karticka, klikas na aplikacijata, igrata, pozadina...deka sakas da ja prevzemes i avtomatski ti se stava vo iPhonot, ke ti se pojavi i Downloads pod toa iStore tamu gledas do kade ti e spustena aplikacijata...ova e mn ednostavno jas mislev si zaglavil vo praenjeto na akauntot.

eee фала за ова.

ај уште да ми казете како да префрлим слика или музика во ајфонот?

za slika - otvoris iTunes ,kliknes na tvoeto iPhonE pa na sliki i stikliras koi sakas da gi prefrlish u mobilniot i ides na synchronisieren
za muzika - otvoris iTunes ides na Music , biras koja pesna ja sakas i kliknes so desnoto dugme i odis na shestoto po red , posle ides na synchronisieren

jailbreak mozes da pravis ali posle toa ne smees da se priklucis iTunes synchronisieren ili update bidejki odma sve se izbrise i ti se vrati mobilniot vo prvobitnata sostojba pa moras pak odnovo jailbreak

Ајде едно прашање од мене, уствари не е прашање туку е голееееееееем проблем.
Од нигде никаде home button- от не ми работи. Кога ќе влезам во некоја апликација немат излегување, за да излезам мора да го исклуцам телефонот па истото за секоја апликаца односно ЗА СЕ.
Дали имал некој ваков проблем, дали е до системска греска односно дали restore би му помогнало, и ако е за менувајне колку тоа би чинело.
Благодарам!!!

posle izvesno vreme kaj mnogumina otkazuva home buton , ako imas garancija za mobilniot dobro e , ako ne tuka kosta nekade od 90-140 evra za popravka,tamu ne znam. Ili instaliraj si Dock na iphonot dok da go popravish , eve ti video kako funkcionira Dock --->

Абе DOck јас ке исталирам, ама после како ќе излезам од апликацијата хахахах

Aдминистратори на кајгана што е оваа работа има 4 теми за ајфон дај бришете

Дали некој имат исталирано OS 3 бета верзија, и ако има ајде споделете од каде да го спуштиме и како да го исталиме :).

и кој ке ти го декодира ако заебиш и го крениш бејзбендод(baseband) на 2.30

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom