Ipsissimus
P.I.
"Гревот" што доаѓа од Сатаната опишан во библијата е сознанието за добро и зло! Бог ги лаже луѓето дека ако пробаат од дрвотро ќе умрат! Змијата (Сатаната) им вели дека нема да умрат, туку дека ќе им се отворат очите и ќе бидат како богови знаејќи добро и зло. Тоа и се случува! Бог поради тоа ги казнува (иако немале сознание за тоа што е добро а што не).Значи вака...гревот не доаѓа од бог туку од сатаната. Ако грешиш и не се покаеш тогаш ти стануваш душа на сатаната и си одиш кај него. Е сега бог ти кажува што да направиш за да се спасиш од него.
Значи Бог не го создал пеколот за да го мачи човекот и да му наредува туку Сатаната го создал пеколот за да измачува луѓе...кога веќе зборите за Бог не го заборавајте и ѓаволот....
Матеј 25:41
Тогаш ќе им рече и на оние од левата страна: ‘Одете си од Мене, проклети, во вечниот оган, приготвен за ѓаволот и за неговите ангели!
кога веќе зборите за Бог не го заборавајте и ѓаволот....Обично сите го правите Бог и добриот и лошиот ама всушност тој другиот е лошиот
Исаија 45:7
Јас ја творам светлината и ја создавам темнината. Јас ја создавам среќата и ја доведувам бедата, Јас, Господ, го правам сè тоа.’