Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Не се муслимани,и јас понатаму не би дискутирал за тоа со тебе.
Колку муслимани има во светот денес и дали исламот е втора религија по број на верници?

Колку муслимани има во светот денес и дали исламот е втора религија по број на верници?

Мене тоа не ме интересира,ниту силата на исламот ја мерам по бројот на муслимани.
--- надополнето: 16 август 2013 во 02:47 ---
Па не е војна на муслиманите кои живеат во Македонија.

А глеј чудо еден куп ги имало таму.

Во граѓанската војна во Шпанија имаше доброволци од цел свет.
Во војната во Босна имаше војници од грција,србија.
итн итн..

Па девојката има 27 години и е сосема способна да работи и не е болна, а сепак си платила за да не пости.
Инаку за болни луѓе знам дека немора да постат, ама овде не се работи за тоа.

Како што напиша kayser, ако имаш оправдана причина и не можеш да постиш, и по завршување на постот пак не си во можност во текот на годината да ги постиш тие денови тогаш можеш како замена за еден ден пост да некој сиромав да му дадеш пари во вредност од еден ручек.
Тоа во секој случај не е замена за пост, најдобро е да се пости.
е сега, секој сам како ќе одлучи да прави е негова работа. Девојаката така што одлучила тоа е нејзина работа, таа си ги знае причините. Ние тука немаме право да судиме.
--- надополнето: 18 август 2013 во 10:34 ---
Друже таму се случува војна,што сакаш посебно да ти кажам за тоа.
--- надополнето: 15 август 2013 во 16:50 ---

Ти пак со тоа дека противниците им се муслимани.
Не се муслимани,и јас понатаму не би дискутирал за тоа со тебе.
--- надополнето: 15 август 2013 во 16:51 ---
The Black Swan подоцна ќе пишам поопширно.

Прво ни јас ни ти ја немаме моќта да знаеме една цела држава т.е една заедница во една држава да ја отцени во што верува.
Тоа само Господ знае.
Второ, ако гледаме декларативно тие се муслимани.
Точно дека се алавити, дел од шиитите но и тие се муслимани.
Тоа дека ти како сунит не ги признаваш за муслимани е твое гледиште на светот.
Второ на нивна страна се борат и курди кои се мнозинство муслимани.
И тие твои немислимани, заедно христијани и алавити бранат цркви и џамии од обие вистинските муслимани. Заедно живеат стотици години сите религии во сирија.
Ај биди искрен, ако победи FSA нема да се разрушат сите цркви и сите кипови во имато на Господ.
Сега зборам што реално ќе се случи. Јас точно знам дека тоа не е муслимански и дека Исламот тоа го забранува, ама реално од овие што се борат на странта FSA, еден на сто се писмени. Ќе се случи талибанското сценарио.

Како што напиша kayser, ако имаш оправдана причина и не можеш да постиш, и по завршување на постот пак не си во можност во текот на годината да ги постиш тие денови тогаш можеш како замена за еден ден пост да некој сиромав да му дадеш пари во вредност од еден ручек.
е сега, секој сам како ќе одлучи да прави е негова работа. Девојаката така што одлучила тоа е нејзина работа, таа си ги знае причините. Ние тука немаме право да судиме.
--- надополнето: 18 август 2013 во 10:34 ---

Прво ни јас ни ти ја немаме моќта да знаеме една цела држава т.е една заедница во една држава да ја отцени во што верува.
Тоа само Господ знае.
Второ, ако гледаме декларативно тие се муслимани.
Точно дека се алавити, дел од шиитите но и тие се муслимани.
Тоа дека ти како сунит не ги признаваш за муслимани е твое гледиште на светот.
Второ на нивна страна се борат и курди кои се мнозинство муслимани.
И тие твои немислимани, заедно христијани и алавити бранат цркви и џамии од обие вистинските муслимани. Заедно живеат стотици години сите религии во сирија.
Ај биди искрен, ако победи FSA нема да се разрушат сите цркви и сите кипови во имато на Господ.
Сега зборам што реално ќе се случи. Јас точно знам дека тоа не е муслимански и дека Исламот тоа го забранува, ама реално од овие што се борат на странта FSA, еден на сто се писмени. Ќе се случи талибанското сценарио.

Мислам дека муслиманите и Исламот, го одат патот на нивните постари браќа (религиски) -христијаните, од пред 6 векови.

Ако пред 6 векови Хриситјанството убивало и водело војни, во име на Исус, тоа го прават сега муслиманите, и бидејќи остатокот од 6 милијарди немуслимани, еволуирал со својот светоглед и размисли за човештвото, затоа е пострашно сегашното делување на Исламот и муслиманите, налик на она од пред 6 века.

Таа ништо не одлучила, така и кажале во џамија. И парите не ги дала на сиромав, туку исто така во џамијата.
Дали ова значи дека ИВЗ постапува спротивно исламските закони?

Таа ништо не одлучила, така и кажале во џамија. И парите не ги дала на сиромав, туку исто така во џамијата.
Дали ова значи дека ИВЗ постапува спротивно исламските закони?

Немој да бидеш толку дрзок и безобразен.
Не и кажале во џамија,тоа во куранот го пишува и тоа е верски пропис.
И ако не постела треба да даде искуп,односно да купи храна и да однесе на сиромавиот,а не да му даде пари.
Ако парите ги дала во џамија,да тоа значи дека ИВЗ постапува спротивни исламските закони за тој случај.

И ако не постела треба да даде искуп,односно да купи храна и да однесе на сиромавиот,а не да му даде пари.
Ако парите ги дала во џамија,да тоа значи дека ИВЗ постапува спротивни исламските закони за тој случај.
ако постапува спротивно на исламските закони, што ја прави тогаш ИБЗ? секта? отпадник? неверодостоен преставник на муслиманите во македонија? навистина, без околишење, како понатаму треба да постапува вистинскиот верник со ИБЗ, а и глобално како да биде третирана од другите исламски преставници?

Слушај, ако тебе не ти се допаѓа како постапува ИВЗ, оди на нив кажи им дека се дрски, безобразни и ред други работи, не си ги лечи фрустрациите на мене.

Согласно шеријатот ИВЗ треба да се терминира, поради ваквиот радикален пропуст.

ако постапува спротивно на исламските закони, што ја прави тогаш ИБЗ? секта? отпадник? неверодостоен преставник на муслиманите во македонија? навистина, без околишење, како понатаму треба да постапува вистинскиот верник со ИБЗ, а и глобално како да биде третирана од другите исламски преставници?

Убаво реков: ЗА ТОЈ СЛУЧАЈ постапила спротивно од исламските закони,не ми ги врти зборовите како да сум рекол општо за целокупното делување на ИВЗ.
--- надополнето: 18 август 2013 во 23:51 ---
Согласно шеријатот ИВЗ треба да се терминира, поради ваквиот радикален пропуст.

Веќе му одговорив на кооператива,истото важи и за тебе.

Убаво реков: ЗА ТОЈ СЛУЧАЈ постапила спротивно од исламските закони,не ми ги врти зборовите како да сум рекол општо за целокупното делување на ИВЗ.

Каде еден случај, таму и друг и трет, ехаааа отиде возот низбрдо. Тешко вас.

--- надополнето: 18 август 2013 во 23:51 ---

Веќе му одговорив на кооператива,истото важи и за тебе.
па за тој случај и зборам. што ако постапува спротивно на исламските закони? или можда требаше во еднина да кажам, .... закон? не знам дали има еден или повеќе закони околу ова правило. така да општо прашав безразлика дали се еден или повеќе закони опфтени во дадениов случај.
како и да е, прашањето останува, како понатаму да се третира ИВЗ од веќе набројаните (верници и глобално) и нормално, следствено на тоа, ако не се придржува (еден или повеќе закони) што ја прави ИБЗ? официјален преставник на исламот во македонија? или нешто друго/трето? легитнимно прашање за кое ме интересира одговорот од гледна точка на верник прво, а ако има некој кој е постручен и на глобално ниво.

Слушај, ако тебе не ти се допаѓа како постапува ИВЗ, оди на нив кажи им дека се дрски, безобразни и ред други работи, не си ги лечи фрустрациите на мене.
Не си ги лечам фрустрациите туку си навистина безобразен.
Погоресе мачам да пишувам километарски пост,ти го објаснив цел пропис за тоа како треба да се плати искуп кога не се пости Рамазан,ти пак идеш со тоа циничното: "Така и кажале во џамија"

Не си ги лечам фрустрациите туку си навистина безобразен.
Погоресе мачам да пишувам километарски пост,ти го објаснив цел пропис за тоа како треба да се плати искуп кога не се пости Рамазан,ти пак идеш со тоа циничното: "Така и кажале во џамија"
Кој црн цинизам бре човече?! Па така и кажале! Ако ме лажела она, па јас да те лажам, а нема потреба да ме лаже. Значи девојкава има 27 години, не е болна, не е трудна и способна е да работи. За време на целиот пост си јадеше најнормално и ја прашав дали ги следи муслиманските прописи, ми го одговори тоа што го пишав! Дека била во џамија да плати за да може да јаде и пие! Значи не ги дала парите на сиромави, туку во некоја џамија!
Што е тука безобразното? Што не ти одговара ситуацијава?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom