Исламот има јасна трасирана патека: или муслиман по мирен пат или на сила! Целта е целата Земја да е ислам! Тука сум против и ќе бидам западно-источно ориентиран прескокнувајќи го сомнителниот денешен ислам и муслиманските толкувања на истиот!
Не е во ред - да има шеријатски закон по кој ти и твоите собраќа сонувате - јас по законот на твојот алах кој што не верувам дека постои - ти мене ќе ме судиш - или тие што сметаш дека според исламот би требало да ме судат - на бесилка, сечење на нешто, зависи колку се напалени исламските „учењаци“!
Оправдување е коранот и арапот кој што го знаеме како Мухамед!
Ти се молам, ве читам постојано - зарем ќе се лажеме сега?
Кога една света книга вели дека постои само еден бог и вели дека другите се лажни - таа религија самата себе се осудува да биде изолирана и да не е верата која ќе го спаси целиот свет. Без разлика ислам или јудаизам или христијанство... се додека се вели како другиот бог не е вистинскиот - како тоа ќе се живее во слога, и тоа ако на власт се некакви божји закони?
Немој со такви расфрлања со глупости....
Пред мене да имам муслиманска персона со динамит - нема да го убијам. Ќе се обидам максимално да остане неоштетен за да заврши по лудници и психијатриски болници да му се лечи умот или да се истражува истиот за да се избегне во иднина да постојат такви персони!
Да, јас сум голем љубител на луѓето! Прво луѓето па потоа проклетите богови за кои сите зборуваат насекаде!