Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
49. Oni(nevjernici) govore: "Zar kada se u kosti prašinu pretvorimo, zar ćemo, kao nova bića, doista biti oživljeni?"
50. Reci; "Hoćete, i da ste kamenje ili gvožđe

Ова е само еден цитат,иначе во Куранот на повеќе места е спомнат и опишан тој момент на повторно оживување на мртвите заради поднесување на таа завршна сметка.

Во друг ајет,Аллах џ.ш нагласува колкава е неговата моќ кога луѓето со доза сомнителност гледаат на часот на оживувањето,па вели : 75:3. Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti?
4. Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. Примерот со отисоците на прстите (јагодице) е неслучајно одбран бидејќи отисоците се единствени за секој човек и претставуваат идентификациско средство за него што го разликува од останатите.

А кага ќе биде тоа? Дали сите умрени ќе воскреснат оддеднаш? И што ќе биде со живите што ќе останат? Што ќе биде со земјата на која сега живееме?

A sto se sluci so ova http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=326101031285&id=11&setIzdanie=21944
izgleda ne ti se komentira za ova , zamisli papata go prikriva zlocinot na negov kolega svestenik pedofil :)koj sexsualno maltertiral 200 gluvi deca a papata go prikrival,:):):)

Нема што да се коментира. Не знам дали знаеш дека римокатолиците се еретици, така што сите нивни активности немаат никаква врска со изворната христијанска вера и едната, света, соборна и апостолска Црква.:)

Прочитај Римокатолицизам.

Dali Allah go odredil i nacinot na nasata smrt ili samo momentot?

Dali Allah go odredil i nacinot na nasata smrt ili samo momentot?
Конкретно имаше пример кога на едно дете му е отсечена глата оти слушал западна музика.
Дали Алах му ја пуштал западната музика, или Алах само напраил да му ја сечат глата?

Конкретно имаше пример кога на едно дете му е отсечена глата оти слушал западна музика.
Дали Алах му ја пуштал западната музика, или Алах само напраил да му ја сечат глата?
Oo kaj si be strule. Neznam peer. A koj e Alah?

Гледам многу славенизам (србизам,босанизам) , нема конкретно на “македонски„ јазик за цитатите од Куранот... очигледно е дека сме во словенска земја , но и точниот јазик да се спроведува и пишува, а не туѓи јазици .

1. Како прво има многу лижачи на газови на турците ... „ајет“ како прво не е НА ОРИГИНАЛНИОТ АРАПСКИ ЈАЗИК, туку на Турски... кој исто така значи дека може Куранот да биде модифициран.
2. Би требало да го користиш зборот „ЦИТАТ“ , а не „ајет“ , или пак арабскиот збор за цитат (aya )...
3. КАКО ПРВО, НОРМАЛНО НАЈ ПРИФАТЛИВИ БИ БИЛЕ ОДГОВОРИТЕ ОД СТРАНА НА АРАПИТЕ, КОЈ ШТО СЕ ДА РЕЧЕМЕ „ОРИГИНАЛНИ“ МУСЛИМАНИ , него ли од некои други како Турци или (потурчени) , знаете имаме секаде предавници, и не знаеме , исламот може да го злоупотребат. (нажалост нема арапи тука, и не се лажете да читате на се и сешто, нормално научете Англиски, за да можете да најдете се , по конкретно за исламот...за да можете да комуницирате со повеќе луѓе, што нормално секој ќе најде се на Англиски).
Никогаш не се знае, некој би ја сменил и верата , само за да ја критикува во таа во која што се конвертирал ... што нема да слушнете...

4. НЕ НАВРЕДУВАМ НИКОЈ, НО ОВА СТВАРНО Е СМЕШНО ДА ЧИТАШ „АЈЕТИ“ И „СРБИЗМИ“ од Куранот... , што е најчудно па ни на славенски (српски,босански) не го кажуваат „цитат“ ... ...

5. ИСЛАМОТ Е АРАБСКИ, а не Турски... значи нема никаква врска со Турците, то ти е како Антартик и Артик...

6. Нормално цел свет одат по Арабскиот пат, само Балканските муслимани и Турците одат по нивно, е така бате не оди тоа така.... секти, секти...
7. Зашто би се делеле од оригиналниот пат? Па би направиле некој нивен „Турски Ислам“ ....

8. Нема што да се дискутира се подразбира ИСЛАМ=АРАБИЈА.... коментирано е 1001 пат!!!

Za mulimanite eve edna arapska lekcija kako da gi vospituvaat svoite zeni

Саудиски терапевт објаснува како и кога треба да се тепа жената

Саудиски семеен терапевт објави видео во кое го изнесува „вистинскиот начин“ на кој муслиманите „треба да ги дисциплинираат своите сопруги“.

mkd-257599.png

Калед Ал Сакаби објави видео во кое ги повикува мажите да не ги малтретираат физички своите жени веднаш, туку да ги следат следниве три чекори ако мора да ги „дисциплинираат“.

Тој вели дека прво треба да се разговара со нив, потоа треба да „се остават сами во креветот“ и конечно, како последно средство за дисциплинирање на жените, терапевтот сугерира тепање.

Тој вели дека жените „несомнено“ предизвикуваат проблеми бидејќи „сакаат да живеат еднакво како и нивните сопрузи“, што е, смета Саудиецот, голем проблем.

Видеото, снимено во некоја непозната шума, укажува како да се дисциплинира жената, односно како тоа да се прави на начин што го наложува исламот.

„Верувам дека проблемот се јавува кога мажот не знае како да се справи со непослушноста на својата сопруга“, вели терапевтот.

„Првиот чекор е да ја потсетите на вашето право и на нејзините должности што ги наложува Алах“, им советува Ал Сакаби на мажите. „Потоа доаѓа следниот чекор - напуштете ги во креветот“, вели Саудиецот.

Тој не предлага вистинско напуштање на креветот, туку вели дека во креветот на жената треба да ѝ се сврти грб.

Третиот чекор, ако првите два не даваат резултати, е физичко насилство.

Сепак, вели саудискиот советник, жената не треба да се тепа со стапови и остри предмети, туку предлага некои полесни предмети, односно „чепкалка за заби или марамче“.

Надежта е дека така, жената „ќе почувствува дека не била во право со начинот на кој го третирала својот сопруг“.

Ќе ве молам за почит кон жртвите на "религијата на мирот", бангладешките атеисти кои се убиени од страна на исламистите во текот на 2013, 2015 и 2016.

0,,16709162_303,00.jpg

1. Asif Mohiuddin (15.01.2013)

bangladesh-bloggers-killed-800x500.jpg

2. Faisal Arefin Dipan (31.10.2015)
3. Prof. Shafiul Islam (15.11.2014)
4. Oyasiqur Rahman Babu (30.03.2015)
5. Rajib Haider (15.02.2013)
6. Dr. Avijit Roy (26.02.2015)
7. Ananta Bijoy Das (12.05.2015)

Niloy-450x306.jpg

8. Niloy Neel (07.08.2015)

nazimuddin samad.jpg

9. Nazimuddin Samad (06.04.2016)

profrezulkarimsiddique.jpg

10. Prof. Rezaul Sidiqque (23.04.2015)
DS-20.jpg

11. Xulhaz Mannan (25.04.2016)
12. Tanay Majumder (25.04.2016)

Преживеани:
nastik nobi.jpg
Sunnyur Rahman

tutul_even_gran.jpg

Ahmedur Rashid Chowdhuri

Еден тон Христијани беа убиени во изминатава декада од Муслиманите во име на Исламот. Цели земји на Блискиот Исток беа исчистени од Христијани, со све христијански професори, новинари и слично. Ако не исчистени, тогаш процентот нивни намален на бедно ниво.
Немаше вакви постови тогаш, за оддавање на почит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom