Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
дали е ок ако родителот е муслиман ама единствен во маало, село, град да своето дете го остави да живее како и останатите деца (христијани, коледе, ова она) се додека не порасне доволно да разбере за верата? па тогаш да му укаже??

Не е ок,бидејќи кога ќе порасне доцна е да му кажуваш за верата бидејќи заблудата е опасна работа.
Шејтанот ги разубавува лошите работи,ако го пуштиш детето после на 14-15 години кога ќе почне да оди по дискотеки тешко дека ќе го запреш,треба да знае дека тоа е штетно и да не иде,а не да го пуштиш па да го убедуваш дека е штетно,тогаш е доцна.

Голема заблуда е да одговараш само на прашања кои одговараат на твојата политика....
Народот не пие нафта.

а ако при тоа наидеш на голем отпор треба да си упорен или да оставиш на она што Бог ќе му определи??
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 16:08 ---
а ако при тоа наидеш на голем отпор треба да си упорен или да оставиш на она што Бог ќе му определи??
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 16:41 ---
мислев на тоа да го оставиш да ги прави работите што ги праат другите деца, пример коледе и такви ствари зш тешко дека ќе прифати да не го праи тоа кога ги гледа другите деца. а понатаму да му укажеш за грешките и исправноста, за вистинската вера??

Добро, доволно е со слики кои сме ги виделе многу пати. Иако не се смета за офтопик, сепак ја нарушува динамиката на темата.

Има некоја претстава како изгледал мухамед, негова слика такво нешто?

мислев на тоа да го оставиш да ги прави работите што ги праат другите деца, пример коледе и такви ствари зш тешко дека ќе прифати да не го праи тоа кога ги гледа другите деца. а понатаму да му укажеш за грешките и исправноста, за вистинската вера??

Од кого да наидеш на голем отпор?

Има некоја претстава како изгледал мухамед, негова слика такво нешто?

Muhammad-Majmac-al-tawarikh-1.jpg Иако било забрането цртање на ликови во Исламот,сепак уште во Средниот век некои исламски сликари го прикажувале Мухамед.

од детето.....

Аман бе колкав отпор од дете, колку години има детето толкав отпор што пружа. :)
Детето треба од најмала возраст да го насочуваш кон вистински вредности, а не да го навикнеш да добива се со плачење :)

Аман бе колкав отпор од дете, колку години има детето толкав отпор што пружа. :)
Детето треба од најмала возраст да го насочуваш кон вистински вредности, а не да го навикнеш да добива се со плачење :)
па да ама на дете од 3 год тешко дека можеш да му објасниш дека не треба да оди на коледе и да јаде лебче со паричка кога тоа сите го прават. зборам сите освен ти да се христијани (како што би бил мој случај) :D

па да ама на дете од 3 год тешко дека можеш да му објасниш дека не треба да оди на коледе и да јаде лебче со паричка кога тоа сите го прават. зборам сите освен ти да се христијани (како што би бил мој случај) :D

Е тоа се тешки случаи,ќе се стрпиш на Аллаховата одредба и ќе упатуваш дова Аллах да ти ја олесни состојбата,и да ти даде излез од тоа.
Јас говорев кога фамилијата е муслиманска а живее во околина со мнозинско христијанско население.

Демек ако оди, Алах ќе му замери и ќе се навреди за тоа на 3 годишното дете?o_O
Еве, немора на детето, мене објасни ми каков е тој Бог што би му замерил на 3 годишно дете?

Збориме за одгледување на детето, а не за замерување.
Не ги мешај работите без врска.

Збориме за одгледување на детето, а не за замерување.
Не ги мешај работите без врска.
Вие бевте тие кои отворија тема за соживот на форумов, објасни ми какво е тоа одгледување, ако од 3 годишна возраст го учиш дека традициите на другите се погрешни?

Вие бевте тие кои отворија тема за соживот на форумов, објасни ми какво е тоа одгледување, ако од 3 годишна возраст го учиш дека традициите на другите се погрешни?

Ти реков тогаш,сега пак ќе ти повторам,ако некогаш заборавиш наврати на профилот од кооператива ме има во потпис кај него:
Со твојата болна секта соживот,никогаш,до Судниот ден.
Поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom