Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
А да не знај некој колку пари треба да се штракнам за индексот ?

не видов нешто слично на претходниве страни, па да си прашам....во пријавата за запишување се бара да се напише студиска програма и модул, а во пријавата за завод за статистика се бара отсек и смер...јас сум на економски иначе...не знам дали ова е за додипломски или...? :s

baram cimerki stanot e vo avtokomanda(zelenata zgrada) super opremen,ako ima zainteresirani CIMERKII neka pisat,pozzz

Имам прашање. Сега почнувам трета година средно, одбрав јазичен смер. Проблемот е што планирам да се запишам на факултет за бизнис. Да сменам смер? Ќе има некакви проблеми ако останам на истиов?

Здраво. Имам едно прашање до сите форумџии. Кој може, нека помага.
Татко ми е основач на една фирма, ама друго лице е управител. Фирмата е во стечај веќе некоја година.
Е сега, се работи за земање стипендија. Бараат просек на плата на родителот. Татко ми не е пријавен во завод (ниту може да се пријави бидејќи бил основач на фирмата), а ниту пак работи некаде на друго место за да од таму извади просек на плата.
Моето прашање е, дали може да се извади некој документ од Централниот Регистер (или од некоја друга институција) за да се докаже дека татко ми не зема приход од ниту една страна? Дали постои всушност таков документ кој би го важеле во Министерството за образование при поделба на стипендиите?
Ако некој знае, или пак имал слично искуство, нека пише. Фала најмногу! :smir:

Здраво. Имам едно прашање до сите форумџии. Кој може, нека помага.
Татко ми е основач на една фирма, ама друго лице е управител. Фирмата е во стечај веќе некоја година.
Е сега, се работи за земање стипендија. Бараат просек на плата на родителот. Татко ми не е пријавен во завод (ниту може да се пријави бидејќи бил основач на фирмата), а ниту пак работи некаде на друго место за да од таму извади просек на плата.
Моето прашање е, дали може да се извади некој документ од Централниот Регистер (или од некоја друга институција) за да се докаже дека татко ми не зема приход од ниту една страна? Дали постои всушност таков документ кој би го важеле во Министерството за образование при поделба на стипендиите?
Ако некој знае, или пак имал слично искуство, нека пише. Фала најмногу! :smir:

ако човекот се води како невработено лице, ќе му дадат потврда од агенцијата за вработување (завод за вработување (односно за невработени)) дека не е вработен моментално.

ако човекот се води како невработено лице, ќе му дадат потврда од агенцијата за вработување (завод за вработување (односно за невработени)) дека не е вработен моментално.

Да, ама јас веќе пишав дека тој не е пријавен во заводот, ниту пак може да се пријави (проблемот се некои документи поради тоа што фирмата е во стечај). Заводот може да издаде потврда, но тоа ќе биде потврда дека не е регистриран во заводот (дека не се води како невработено лице)

Да, ама јас веќе пишав дека тој не е пријавен во заводот, ниту пак може да се пријави (проблемот се некои документи поради тоа што фирмата е во стечај). Заводот може да издаде потврда, но тоа ќе биде потврда дека не е регистриран во заводот (дека не се води како невработено лице)

тогаш, ништо :toe:

Овие 105 стипендии што треба да ги додели универзитетот важат и за бруцошите или само за студентите другите години( втора, трета, четврта) ????

Дали документите за во студентски мора да се однесат лично, или може да ги однесе друг за мене?

Некој што знае вака да ми објасни што се работи за смерот Бизнис Логистика на Факултетот Гоце Делчев,бидејки гледам има дисперзирани студии во Скопје па планирам да одам таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom