Прашања до и од веганите.

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање на еден вегетеријанец или веган шо ти знам јас курац беше , му викам јадеш салати од краставици , домати и др зеленчуци? Вика јадам бе оти да не , не е од животинско потекло. И му викам па некој коњ ора таму некаде се мачи у некои ниви за ти да јадеш бе. И ме гледа како теле. :pos:
Ме потсети на едно другарче кога тресна нешто многу јако :D Вика, море, вие знаете ли дека никако не може човек да биди веган. Ние му викаме да објасни. И вика, па нели некој веган сака платнени патики, еее, па работата е тоа што може тие патики ги правел некој кој јаде месо... Веруваш ли дека не можевме да се собериме 10 минути... Абе пукнавме од смеа :D

Ме потсети на едно другарче кога тресна нешто многу јако :D Вика, море, вие знаете ли дека никако не може човек да биди веган. Ние му викаме да објасни. И вика, па нели некој веган сака платнени патики, еее, па работата е тоа што може тие патики ги правел некој кој јаде месо... Веруваш ли дека не можевме да се собериме 10 минути... Абе пукнавме од смеа :D

:ROFLMAO:

Јас сум карни - веган и лакто - веган . Тоа ти е нешто како веган ама плус јаде месни и млечни производи .

Ова некако не се совпаѓа со идеологијата на веганството како може ем да си веган ем да си јадиш и месо и млечни производи? Или веганите се од оние луѓе кои не знаат што сакаат во животот а?

Последно уредено:
Ова некако не се совпаѓа со идеологијата на веганството како може ем да си веган ем да си јадиш и месо и месни производи? Или веганите се од оние луѓе кои не знаат што сакаат во животот а?

А ти толку ли си ретардиран, па што не можеш да укапираш дека постот вришти од сарказам? Ма каков сарказам, апла се заебава човекот!

И што толку сте им запнале на веганите? Што ве заболе за тоа што има некој на дневно мени?

А ти толку ли си ретардиран, па што не можеш да укапираш дека постот вришти од сарказам? Ма каков сарказам, апла се заебава човекот!

И што толку сте им запнале на веганите? Што ве заболе за тоа што има некој на дневно мени?
Конкретно прашање како на веган да ти поставам, дали голташ и дали спермата се смета како протеини/белкови итн од животинско потекло ?

Тоа што боли е што постојат разгалени суштества на кои им се задоволувани сите каприци од родителите и не знаат што уште да направат, како да привлечат внимание. Според нервозата во прашањето во твојот пост веројатно си ти еден/една од нив.

Никој немаше да им се меша во нивното мени, се додека тие не се мешаа во нашето.

Знам луѓе кои едноставно неможат да јадат месо од некои си "Х" причини, ама тие никогаш не ми спомнале ништо мене што да конзумирам.... ама затоа еве повеќето од форумџииве имале контакт со радикалните вегани и затоа некои од нив си имаат проблеми со ваков тип на луѓе... а верувај никој од нас месојадните ( :icon_mrgr: ) не ја почнува прв темата за тоа кој-што јади

Конкретно прашање како на веган да ти поставам, дали голташ и дали спермата се смета како протеини/белкови итн од животинско потекло ?

И човекот е животно.[DOUBLEPOST=1405885303][/DOUBLEPOST]
Тоа што боли е што постојат разгалени суштества на кои им се задоволувани сите каприци од родителите и не знаат што уште да направат, како да привлечат внимание. Според нервозата во прашањето во твојот пост веројатно си ти една од нив.

Некој не јаде месо поради љубов према животните. Не гледам како е ова поврзано со разгаленост и желба за внимание. Нема никаква логика во тоа што го пиша!

Зошто е темава во ЧДА?
Не е до веганите. Веганите тупат со штетноста на јадењето на животински продукти, верниците тупат со штетноста од неверувањето во нивниот Бог, патриотите тупат за нивниот лидер, навивачите за нивниот клуб итн. Постојат луѓе (мнозинство) кои неможат да разберат дека секој поединец е различен и има различен животен поглед.
Мојата филозофија е следна .....НЕ ТИ КАЖУВАМ ШТО ДА ПРАВИШ СО ТВОЈОТ ЖИВОТ, НЕ МИ КАЖУВАЈ ШТО ДА ПРАВАМ СО МОЈОТ.

Ќе јадам (или нејадам) што сакам и кога сакам, ќе верувам (или неверувам) во што сакам, ќе навивам (или не) за кого сакам, ќе ебам што сакам (со одобрување од ебаната страна), јас ќе одлучам дали да гласам и за кого.

Во Македонија нормално е да бидеш ГЛУП, но не е нормално да нејадеш месо.

Зошто е темава во ЧДА?
Не е до веганите. Веганите тупат со штетноста на јадењето на животински продукти, верниците тупат со штетноста од неверувањето во нивниот Бог, патриотите тупат за нивниот лидер, навивачите за нивниот клуб итн. Постојат луѓе (мнозинство) кои неможат да разберат дека секој поединец е различен и има различен животен поглед.
Мојата филозофија е следна .....НЕ ТИ КАЖУВАМ ШТО ДА ПРАВИШ СО ТВОЈОТ ЖИВОТ, НЕ МИ КАЖУВАЈ ШТО ДА ПРАВАМ СО МОЈОТ.

Ќе јадам (или нејадам) што сакам и кога сакам, ќе верувам (или неверувам) во што сакам, ќе навивам (или не) за кого сакам, ќе ебам што сакам (со одобрување од ебаната страна), јас ќе одлучам дали да гласам и за кого.

Во Македонија нормално е да бидеш ГЛУП, но не е нормално да нејадеш месо.
Работата е тоа што јас лично имам искусено кога јадам еве на пример тост, мојот познаник - веган да се подаде од некоја страна и да ми рече дека месото НЕ Е ЗДРАВО. Едноставно не сакам да ја започнам дискусијата... Или пак со сите мои роднини, со баба ми посебно, се имам здробено од карање ЗОШТО не сум верувал во бог и зошто ЗБОРУВАМ ГЛУПОСТИ. Значи јас не почнувам прв и не наметнувам мислење на некој веган, зошто тој не јаде месо или пак со некој теист зошто верува во бог. Цело време јас сум прв напаѓан од нивна страна и се обидувам да му докажам за тоа што јас мислам дека сум во право. Значи мене не ми пречи ништо кај некој веган или теист, ОСВЕН тоа што јас му пречам на нив со моите мислења и моите ставови за одредени работи.

Никој немаше да им се меша во нивното мени, се додека тие не се мешаа во нашето.

Знам луѓе кои едноставно неможат да јадат месо од некои си "Х" причини, ама тие никогаш не ми спомнале ништо мене што да конзумирам.... ама затоа еве повеќето од форумџииве имале контакт со радикалните вегани и затоа некои од нив си имаат проблеми со ваков тип на луѓе... а верувај никој од нас месојадните ( :icon_mrgr: ) не ја почнува прв темата за тоа кој-што јади

А тролов што ја отвори за да ги исмева веганите? Ова е исто како да исмеваш некој затоа што решил да не јаде... брокула. Оваквите месождери не се ништо поразлични од оние „радикалните“ вегани што ги кажуваш.

А тролов што ја отвори за да ги исмева веганите? Ова е исто како да исмеваш некој затоа што решил да не јаде... брокула. Оваквите месождери не се ништо поразлични од оние „радикалните“ вегани што ги кажуваш.
Не сум трол, не ја отворив за исмејување, туку за да дознаам нешто повеќе за тоа што мислат веганите и зошто се вегани. А за темата кажав зошто ја отворив во ЧДА, бидејќи многу пати сум кркал банови без потреба...

Не е смешно, држи вода :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom