Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Исус Христос.
Ти се дрзна Исус човек да го наречеш? :confused:
--- надополнето: 3 септември 2012 во 22:54 ---
Да не ме сфатиш погрешно, ама мислам дека не се разбираме. Имам една личност и стварно не знам како изгледа да се поистоветуваш со повеќе:)
Ти разбираш ли македонски бе ? :)
Кој е тој што има личност(ајде да речеме имаш една.....не е битно, а една а 1001).
Ако А го има Б тогаш по сите закони на математиката, логика и што уште не, А не може да биде еднакво на Б.
Замисли огледало, и го вртиш на сите страни, огледалото го "има" одсјајот на предметите околу него....ама не е ниту предметите ниту одсјајот.

Да не ме сфатиш погрешно, ама мислам дека не се разбираме. Имам една личност и стварно не знам како изгледа да се поистоветуваш со повеќе:)
Не дека се поситоветуваш со повеќе одеднаш... туку во различни ситуации и со различни личности ти различни маски користиш и тоа најчесто е несвесно од твоја страна... доколку станеш свесен за тоа дури тогаш ќе можеш да делуваш и да ги фрлаш маските слој по слој, и да ти остане една маска... но и тоа ти не си, ти си тоа што е во позадина, тој што го набљудува целиот тој настан, целата драма...
--- надополнето: 3 септември 2012 во 22:57 ---
--- надополнето: 3 септември 2012 во 22:54 ---

Ти разбираш ли македонски бе ? :)
Кој е тој што има личност(ајде да речеме имаш една.....не е битно, а една а 1001).
Ако А го има Б тогаш по сите закони на математиката, логика и што уште не, А не може да биде еднакво на Б.
Замисли огледало, и го вртиш на сите страни, огледалото го "има" одсјајот на предметите околу него....ама не е ниту предметите ниту одсјајот.
многу убаво објаснето... (y):cuc:

Не дека се поситоветуваш со повеќе одеднаш... туку во различни ситуации и со различни личности ти различни маски користиш и тоа најчесто е несвесно од твоја страна... доколку станеш свесен за тоа дури тогаш ќе можеш да делуваш и да ги фрлаш маските слој по слој, и да ти остане една маска... но и тоа ти не си, ти си тоа што е во позадина, тој што го набљудува целиот тој настан, целата драма...

:cuc:
Kakо се разбираме со овој Ошо-Лавер тоа е чудо :)
Иако чудото и не е некое чудо за тој што е над чудото.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 22:59 ---
Синхрониситет уште хахахах

Небитно е прашањево.

Дали имал мани и дали бил совршен?

За мене е Бог.

За останатите е човек. За оние за кои е човек е типичен пример за совршен.

За оние што е Бог, е Бог.

:cuc:
Kakо се разбираме со овој Ошо-Лавер тоа е чудо :)
Иако чудото и не е некое чудо за тој што е над чудото.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 22:59 ---
Синхрониситет уште хахахах
Бреј... :cuc:
Абе вертикалност, во длабочини и висини...(ако се разбираме, а знам дека се...(y))

Небитно е прашањево.

За мене е Бог.

Ме интересира колку % си убеден у ова што го пишуваш?

Небитно е прашањево.

За мене е Бог.

Совршен, а што е со смоквата... што да рече она... Дефинитивно не бил совршен како и сите луѓе... што е и ок... да беше совршен ке ми беше стварно криво за него...;)

Совршен, а што е со смоквата... што да рече она... Дефинитивно не бил совршен како и сите луѓе... што е и ок... да беше совршен ке ми беше стварно криво за него...;)

Ти, не си совршен. Далеку си од тоа. Следбеник на лузер, е само лузер и ништо повеќе.

Исус не бил како сите луѓе и затоа е совршен.

Ама џабе ти зборувам, не разбираш.

Епа тој 0.001(01) е побитен за тебе одколку сите други 99-ки, барај си го тој 0,001 процент, тој ке ти го покаже вистинскиот пат за тебе...(тој 0.001 е разумот и интелигенцијата која некако е загушена и пробува да преживее... дај и можност...)(y)

Епа тој 0.001(01) е побитен за тебе одколку сите други 99-ки, барај си го тој 0,001 процент, тој ке ти го покаже вистинскиот пат за тебе...(тој 0.001 е разумот и интелигенцијата која некако е загушена и пробува да преживее... дај и можност...)(y)

Грешка си бе пријател тотална.

Тоа е процентот што ме дели од совршенството и ме сместува во обичните луѓе.
Ама, пак џабе ти зборувам тебе.

Оди таму читај си ОШО, и остали лузери.

Грешка си бе пријател тотална.

Тоа е процентот што ме дели од совршенството и ме сместува во обичните луѓе.
Ама, пак џабе ти зборувам тебе.

Оди таму читај си ОШО, и остали лузери.
Види ме и ја си прекршувам свој збор, а реков не те коментирам додека не кажеш нешто паметно...:((ијам голема надеш и доверба по некад во луѓето, јебига)
--- надополнето: 3 септември 2012 во 23:12 ---
Не, оти е на погорна скала од тебе и за чекор поблиску до совршенството.

Со ОШО си у говна до гуша.
Види ме и ја си прекршувам свој збор, а реков не те коментирам додека не кажеш нешто паметно...:((ијам голема надеш и доверба по некад во луѓето, јебига)

My point exactly

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom