Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
за тоа дали треба некој да ти објаснува, тоа е дискутабилно. на пример за мене секогаш е добродојдена размената на мислења, а дали тоа спаѓа во категоријата дека некој ми објаснува или не, тоа зависи од тебе. за мене НЕ спаѓа.
а за тоа што твоите очи гледаат, ...... хмммм, двосмислено е ова. порано не се гледале атомите, сега ДА. или пак магионичарот, гледаш ама не гледаш, нели? така да не секогаш можеш да се потпреш на тоа “своите очи“ него треба и да размислиш дали е тоа тоа
Porano ne se gledale zatoa shto nemalo mikroskop, sega mozam da go vidam,
Razmena na mislenja se prifakjaat , ne i egoizam.
Vistinata e sekogash vo moite ochi.interesno e ova, bez razlika dali mu se svigja na nekoj ili ne.

Porano ne se gledale zatoa shto nemalo mikroskop, sega mozam da go vidam,
Razmena na mislenja se prifakjaat , ne i egoizam.
Vistinata e sekogash vo moite ochi.interesno e ova, bez razlika dali mu se svigja na nekoj ili ne.
се додека ова е само твое, а не затоа што некој некогаш кажал така, тогаш си ОК. во спротивно треба да се запрашаш

се додека ова е само твое, а не затоа што некој некогаш кажал така, тогаш си ОК. во спротивно треба да се запрашаш
Ovde i ne bi se slozil so tebe potpolno.
Znachi li toa deka religioznite se sekogash vo greshka? samo zatoa shto nikoj od niv nema videno so svoi ochi ona shto drugite im go napishale?
Ako ne veruvame na minatoto, togash i nie ne sme majmuni.

Ovde i ne bi se slozil so tebe potpolno.
Znachi li toa deka religioznite se sekogash vo greshka? samo zatoa shto nikoj od niv nema videno so svoi ochi ona shto drugite im go napishale?
Ako ne veruvame na minatoto, togash i nie ne sme majmuni.
чек чек, сега помеша брзини.
прво ДА, сите религиозни се во грешка. нема ниедна религија/верување кое нема во себе недостатоци. можеби некои од нив нудат малку подобри одговори од другите, но СИТЕ се со фалинки. така да сите верувања се грешка.
потоа, тоа минато кое го спомнуваш се базира на докази, докази кои може да се пофторат во секое време. така да ако не веруваш, тогаш направи го експериментот и готово. јасно ќе ти биде, нели?
секогаш базирај се на доказите, затоа што тоа е најблиску до вистината. се останато што не нуди емпириски доказ е верување, а верувањето како што е до сега докажано е секогаш фалично.

чек чек, сега помеша брзини.
прво ДА, сите религиозни се во грешка. нема ниедна религија/верување кое нема во себе недостатоци. можеби некои од нив нудат малку подобри одговори од другите, но СИТЕ се со фалинки. така да сите верувања се грешка.
Dali toa znachi deka i ateismot e veruvanje.?Ushte nemam videno majmun da ase pretvori vo chovek.
потоа, тоа минато кое го спомнуваш се базира на докази, докази кои може да се пофторат во секое време. така да ако не веруваш, тогаш направи го експериментот и готово. јасно ќе ти биде, нели?
Go ostaviv kucheto vo dvorot, i den denes e kuche
секогаш базирај се на доказите, затоа што тоа е најблиску до вистината. се останато што не нуди емпириски доказ е верување, а верувањето како што е до сега докажано е секогаш фалично.
Nemoj da me raazberesh pogreshno, samo ja baram vistinata.

прво ќе те замолам да реплицираш ко што треба, вака ништо не се разбира кој што напишал
е сега, ти од пуста желба да демантираш се фаќаш за влакно. ај тогаш кога веќе сакаш така да играш, кажи ми како тоа микробите/вирусите и сл се адаптираат на лекарствата во рок од неколку недели? ти едно, јас друго, и сега? ако дисутираме, па и одговараме на прашања, тогаш иди со факти кои се назависни. не сега само за да ја задоволиш својата желба за демант да ми даваш примери со кучиња или мачиња.

Ne mislam da demantiram nishto, samo sakam da ja doznaam vistinata.
Dali taa se "krie" vo moite ochi?

Ни тоа неможеш со сигурност да го знаеш.
во право си, али проблемот настанува и тој што можеби ја знае, не може да ја докаже.
иако едно нешто сум сигурен, дека ниедно измислено другарче не постои. многу се обиделе на разни начини да го докажат и на сите не им успеало.

во право си, али проблемот настанува и тој што можеби ја знае, не може да ја докаже.
иако едно нешто сум сигурен, дека ниедно измислено другарче не постои. многу се обиделе на разни начини да го докажат и на сите не им успеало.
Тој што ја знае, нема потреба да ја докажува на други, затоа што иако можеби дестинацијата е една, до неа може да водат безброј патишта. Ако јас тебе ти докажувам некоја вистина, со тоа ти го опишувам моето искуство, мојот "пат" до неа, но ако твојот пат се разликува од мојот, тогаш докажувањето е залудно.
На пример ти си од велес, јас од куманово. И двајцата сакаме да стигнеме во скопје, но јас сум бил во скопје а ти не. Ако јас тебе ти објаснувам како се стига до скопје, преку моето искуство, ти тоа нема да можеш да го искористиш за да стигнеш во скопје, бидејќи тоа што јас го гледам додека патувам од куманово, нема да се совпадне со тоа што ти треба да го видиш патувајќи од велес.

@Ipsissimus, @kooperativa. А за која вистина зборувате?
Вистината е апстрактен поим. Но обично за вистина го сметаме заклучокот кој е ист со нашите логички и искуствени сознанија а во исто време и со сознанијата на останатите.
Аналогијата која ја направив со патувањето и дестинацијата се однесува на процесот или искуството со кое секој од нас доаѓа до тие сознанија.

Dali ateizmot e najdobro reshenie za choveka?
После сатанизмот, најлошо.
Zwillinge-3D-Ultraschall1-300x237.jpg

@Ipsissimus, @kooperativa. А за која вистина зборувате?

Вистината е апстрактен поим. Но обично за вистина го сметаме заклучокот кој е ист со нашите логички и искуствени сознанија а во исто време и со сознанијата на останатите.
Аналогијата која ја направив со патувањето и дестинацијата се однесува на процесот или искуството со кое секој од нас доаѓа до тие сознанија.
очигледно за различни концепти на вистина збориме. за мене, кога се збори за вистина, мислам на една која важи за сите, без разлика на индивидуата. ти даде еден пример, и не викам не, али како контрааргумент би го дал овој пример: дали е различно ако се изгориш на рингла? и ти и јас ќе имаме изгореници, и тоа е вистина за двајцата/тројцата, сите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom