Атеист
Дежурен Шаман
Не е тајна. Во ниедна не ме туриле, оставиле на мене. Не можеш да правиш споредба. Ти свесно некогаш беше православен.Не сум прочитал до сега, како мал во која религиозна групација те туриле...ако не е тајна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е тајна. Во ниедна не ме туриле, оставиле на мене. Не можеш да правиш споредба. Ти свесно некогаш беше православен.Не сум прочитал до сега, како мал во која религиозна групација те туриле...ако не е тајна.
Не ми кажувај...комунисти билеНе е тајна. Во ниедна не ме туриле, оставиле на мене. Не можеш да правиш споредба. Ти свесно некогаш беше православен.
Ме потсети на нацртна геометријаЕве еден пример каде перспективите се повеќе, а состојбата е една:
![]()
Зависно од тоа кој колку сознание има за објектот, може да тврди дека:
1. Пред себе гледа М
2. Пред себе гледа Т
3. Пред себе гледа Н
4. Пред себе гледа предмет што и ти го гледаш од твојата перспектива во средината.
Ако некој е "статичен" во својата способност да спознава, ќе тврди дека постои само една Вистина и сите останати се во заблуда.
Да се разбереме немој ти мене тие ѓурѓевачките финти, и тебе да не не ти дале книшка комунистите оти си “одел на црква“? Комунизмот и атеизмот немаат многу заедничко, повеќе комунистите ќе да имаат со христијанството амо тоа друг муабет и на друг форум. Нит тие биле комунисти, нити пак јас сум бил, ниту пак сум имал желба да бидам. Симни си ги православните стереотипи (да не речам догми). Кога ти велам дека сеуште имаш христијански догми ти не веруваш. Оди бркај си работа со твоите верувања.Не ми кажувај...комунисти биле
Од таму ти си љубител на атеизам и комунизам.....па не е дека си дал некој напор нешто да смениш во животот
Инаку јас сум роден како православен, а не дека некој со "сила" ме терал да бидам верник....да се разбереме.
Ти имам кажано дека верување како поим кај мене не постои, ама ајде. Морам да одам, да потрчаме малку на фудбал...ќе продужиме друг путДа се разбереме немој ти мене тие ѓурѓевачките финти, и тебе да не не ти дале книшка комунистите оти си “одел на црква“? Комунизмот и атеизмот немаат многу заедничко, повеќе комунистите ќе да имаат со христијанството амо тоа друг муабет и на друг форум. Нит тие биле комунисти, нити пак јас сум бил, ниту пак сум имал желба да бидам. Симни си ги православните стереотипи (да не речам догми). Кога ти велам дека сеуште имаш христијански догми ти не веруваш. Оди бркај си работа со твоите верувања.
Абе што сакаш можеш да кажеш, та дури и дека си астронаут, а дека веруваш, и тоа како веруваш и тоа во многу работи.Ти имам кажано дека верување како поим кај мене не постои, ама ајде. Морам да одам, да потрчаме малку на фудбал...ќе продужиме друг пут![]()
Рогот не лаже, Јас се смеам и на теистите и на атеистите и таквите кои се во заблуда дека се нешто трето (како тебе). Сега појасно ти е?
Хех..... ама кому да кажешДруже сега ми текна.
Атеист кој не е скептик уствари не е Атеист.
Со некој со голем стомак што се кине од смеењеП.С. Види си го твојот аватар, со кого ти се идентификуваш?
http://infomax.mk/wp/?p=10783
Што сега бе неверници, со што ќе се браните сега, со вашите малоумни глави ли .???
Ајде уште малце, на повидок е трета светска војна ќе се оретчите малце нема да ве има во толку голем број.
А тоа би ти годело нели? Еве се повеќе ве има (барем кај нас) ама ситуацијата уште полоша, значи не ќе да е до нас.http://infomax.mk/wp/?p=10783
Што сега бе неверници, со што ќе се браните сега, со вашите малоумни глави ли .???
Ајде уште малце, на повидок е трета светска војна ќе се оретчите малце нема да ве има во толку голем број.
На страна тоа што артиклов е целосен булшит, да те прашам нешто.http://infomax.mk/wp/?p=10783