Прасе и пици во затворот за убиецот на Мартин Нешкоски

• Креатор на темата Креатор на темата Exclusivux
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И ќе го направам официјален за да не ми трубат зад грб теоретичари на заговор. Од програм за надзор ќе направат HAARP дека сум им ставал у двор.
Никако! Ќе излезат во јавност сликичките што ги секстира Анфем!

Еј па Кина не гори(дека Кина беше споната и цената на метакот), ниту Иран.....добро наскоро.

Како бе, во Иран има постојано протести против Ахмадинеџад.
--- надополнето: 15 јули 2013 во 04:14 ---
Ај ќе си легнам ја :(

Нема. Ја ако сум власт, ќе воведам за сите таков третман а ситните деликвенти ќе ги поштедам од убивање и одземање на органите, само ќе работат и ќе даваат крв повремено.
Исто така ќе забранам алкохол, цигари и дрога затоа што луѓето не се способни да одлучат што е правилно за нивното здравје. И ќе воведам силна и морална полиција која ќе се грижи за мирот и добробитта на сите невини луѓе!!!

Абе многу луѓе кога би биле на власт... Ама во реалноста, секој што стигнал до таа позиција, најчесто има крв на рацете. Во реалноста тие што се на власт се лошите. Во реалноста лошите си ги штитат нивните пиунчиња, макар биле и во затвор.

Да речеме дека конкретно ти си на власт, а при тоа не си се променил карактерно и во размислување, како ќе ги разграничиш кои се добри, а кои лоши?

Добрите сме "ние", лошите сте "вие". :) Секогаш било така и така ќе биде. Се паѓа у вода кога неможеме границата да ја поставиме. :(
Зад секое богатство се крие злосторство! Најголемите криминалци се секогаш во власта!

Не се чудите ова е реалноста со казнено поправните установи во Македонија. Таму не фукционира ресоцијализација и превоспитување. Голем процент на затворениците се рецидивисти, односно го повторуваат делото со излегување на слобода. Затворот е место каде вирее криминал, дрога, коцка и секакви работи кои на нив им текнуваат. Нашиот затворски систем е истиот оној од СФРЈ, а тој пак од СФРЈ потекнува од Советскиот систем. И овде затворениците имаат право на работа и заработуваат, но средината во која седат е хаотична и криминална, затоа и стручните служби кои се таму, не успеаваат да извршат превоспитување, ресоцијализација и да му укажат на одреден лик дека тоа што го направил е спротивно на законите. Овде треба длабока реформа, ама никој нема да се нафати да ја направи. Не е проблемот условите, колку што е проблем системов внатре кој не функционира.

Нашиот затворски систем е истиот оној од СФРЈ.

Молим те немој вака.

Тој систем за кој зборуваш функционираше напишаа и претходно и во идризово работеле мебел резба метални делови но со новиве срања од закони државата или системот не смее да ги принуди на работа односно принудна работа или робија.

Според мене треба апсолутно губење на не граѓански(право на глас) туку човечки права конкретно за убијци, силеџии и педофили-за нив има каменолом има рудници и таму нека бидат а лебот(не пици) да им е заработен.

Овие ситните крадци може да се научат занает некој и во нив бар да се инвестира малку.

Инаку и предлогот на роџер не е лош.

Не се чудите ова е реалноста со казнено поправните установи во Македонија. Таму не фукционира ресоцијализација и превоспитување. Голем процент на затворениците се рецидивисти, односно го повторуваат делото со излегување на слобода. Затворот е место каде вирее криминал, дрога, коцка и секакви работи кои на нив им текнуваат.
Не е ништо како во СФРЈ, зградата е истата само, а дека врие од све - да, врие....а реформата со оглед на нашите „евро-атлански интеграции“ (лет у место) може само поголема слобода да им даде на ваквите мајмуни, а не да се врати некаков тексашки законик за кој горе некој збореше. Да, и јас би сакал смртна казна да има и тоа не онакви „меки“ методи со инекции, туку простачко нешто - бесење, сечење глава, каменување - си има некоја педагошка поука - ама тоа овде не го гледаме - единствена држава у свет сме каде што држава и мафија функционираат паралелно, а не еден против друг - народот е на другата страна....
Нема кај нас стварно нае**но некој функционер за своето однесување, па сите малку поодговорно да работат, а ова - кога директорот на затворот е корумпиран, партиски пион - што па им останува на затворскине чувари, кои па и нешто се жалеа за тешките услови во кои работеле.....ACAB, нели, све си кажува....
Многу слично, ако не и полошо - што ли да каже семејството на прегазениот човек од кумановското село, за тоа што градоначалникот на Старо Нагоричане мува не го лази и си се шалта по функции, колку прасиња тек тој има лапано до сега!?....а семејството, да ти се плаче, греота.......каква поука треба да извлечат тие дечиња? Да станат полнолетни и да фаќаат магла од овде или да положат и да го дигнат на хауба тоа говедото, па бегање....

Дејв проблемот е системски а рибата смрди од главата.

Неточна е тезата дека НЕ МОЖЕ или дека тешко е па вака па онака.

Не се сака бе брат тоа е проблемот, ова е Анархија каде имаме некаква контрола и едни го растураат системот(во смисол силуваат молзат влечат) на сметка на други се разбира немало појака психиолошка војна од 2001 па наваму и сето тоа со Илузија и прдажба муда за бубрег што би се рекло народски.

Има ли народот пријатели тука??

Има или сите станавме зли до срж??

Ако е второто тогаш и заслужуваме третман на стока, а фактот е дека како што објасни членот dobro poznat дека државата мора да им обезбеди на овие храна, лекови и услови за живот ама ако ти или јас или било кој граѓанин нема пари за лек тогаш ја нема државата тогаш го нема системот се вртат грбови се затвараат шалтери абе нека иде у пизду матер.

Дејв проблемот е системски а рибата смрди од главата.
Кога ти си им ставил јасно до знаење дека треба да работат за тебе? - Никогаш....
Реално, на наш народ му е оставена самоуправа последниве 20-тина години, па дури ни тогаш - не трти ЕУ, НАТО, американска амбасада....претходно се' некој друг не управувал - ние немаме култура, однос спрема властите.....без некоја скршена глава не ја бива работава - а се знае кој треба да реагира....

Одеднаш сме изненадени како лапале пици, прасиња и имале мобилни, телевизори, а забораивме дека бркоња и Котевски 3 дена лажеа дека немало мртов човек на плоштад....па не ме штитеа мене тие, него она говноно што доби минимална казна (и глеаме како ја тера)....

- ние немаме култура, однос спрема властите.....без некоја скршена глава не ја бива работава - а се знае кој треба да реагира....
.

Многу јасно барем нешто налик Атина требаше па претепување до смрт и тоа како што е во извештајот е нешто...нечовечко, но уште полошо е и прикривањето и тоа од лица кои се колеги на убиецот.

Одеднаш сме изненадени како лапале пици, прасиња и имале мобилни, телевизори, а забораивме дека бркоња и Котевски 3 дена лажеа дека немало мртов човек на плоштад....па не ме штитеа мене тие, него она говноно што доби минимална казна (и глеаме како ја тера)...

Во ек на победата сакаа да ја засенат оваа дамка(ЛОЧКА огромна!!) бидејќи според мене човек не бил за специјалец се знае кога и како реагира вистински специјалец тоа е..немам зборови едноставно.

Само жалам што Скопје тогаш не се претвори во Атина барем малку да ги симне доле од филмот кој си го возат па токму и затоа ја додадов психолошката војна која можам да констатирам дека веќе странската бугарската и грчката не вродија со таква штета и раздор колку што тоа го стори домашната.

Не поделија по секој можен ебан основ.

Имаш рапери,хипици панкери скинери, понатаму имаш бели имаш црни, имаш муслимани имаш христијани македонци албанци срби, власи бошњаци навијачи за манчестер за ливерпул поддржувачи на пола милијарда за легури(ск2014 популарно наречена штетата нанесена на цела една генерација која ќе треба да се ПЛАТИ!!) и луѓе кои се против нели.

За кој тим навиваш, ако не си за Манчестер Јунајтед Убику те убију;)

Жално..жално:(

него она говноно што доби минимална казна (и глеаме како ја тера)...

А колку години доби?

Молим те немој вака.

Тој систем за кој зборуваш функционираше напишаа и претходно и во идризово работеле мебел резба метални делови но со новиве срања од закони државата или системот не смее да ги принуди на работа односно принудна работа или робија.

Според мене треба апсолутно губење на не граѓански(право на глас) туку човечки права конкретно за убијци, силеџии и педофили-за нив има каменолом има рудници и таму нека бидат а лебот(не пици) да им е заработен.

Овие ситните крадци може да се научат занает некој и во нив бар да се инвестира малку.

Инаку и предлогот на роџер не е лош.

Рецимо може да се обучат за бравари

Рецимо може да се обучат за бравари

Што и да е во главно да има и КПД приходи од нив(и самата установа од тие приходи да им подиобри услови) па ако има екстра и за буџетот(а имало) а моментално они го цедат буџетот и се на товар на сите нас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom