Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Uste eden izvor potvrduva srusen po greska
Ee3SuDQm_x96.jpg

Cavid ⛧

@cavidaga

According to Report, Azerbaijan MFA apoligized Russia for mistakenly shooting helicopter.

Azərbaycan Rusiya helikopterinin vurulması ilə əlaqədar üzr istəyib
report.az

Значи и самите Азери признале... Тука не е толку поентата што го признале рушењето на Рускиот Хеликоптер, туку е поентата што признале напад со намера на суверена територија на Руските сојузници. Реално после овој чин мислам дека Ерменија може да се обрати и билатерално на Русија и на воениот сојуз. И во двата случаи има гаранции..

Уште полошо... За Азерите. :)
Сега као ќе мора Русија да влезе во Карабах за ја осигура безбедноста на сопствените патроли, или така нешто, секако ќе го срочат подобро од мене.
Druze rusite nikogas nema da vlezat vo NK zar mislis deka e vo interes na Rusia da izgubat sojuznik kako Azer zasekogas za NK?
Ruski i Turski mirovni sili ke vlezat samo ako padne dogovor pod nikoja druga osnova.

Druze rusite nikogas nema da vlezat vo NK zar mislis deka e vo interes na Rusia da izgubat sojuznik kako Azer zasekogas za NK?
Ruski i Turski mirovni sili ke vlezat samo ako padne dogovor pod nikoja druga osnova.
Немој да не се појави некој сергејклан со видеа 18+ брутално.

1604954040161.png
1604954238203.png

"Вице-спикер заксобранија Ульјановској области утверждает, что стал свидетелем отправки в Карабах россијских военных"
Потпретседателот на законодавното собрание на регионот Улјановск тврди дека бил сведок на испраќањето на руската војска во Карабах
Автоматски споено мислење:

ОДКБ выражает серьёзнују озабоченность в свјази с происшествием, в результате которого сбит россијскиј вертолёт
"По данным Министерства обороны России, в результате крушенија Ми-24 погибли два члена экипажа, один пострадал. В ведомстве уточнили, что вертолёт был сбит из переносного ракетного комплекса недалеко от границы с Азербајджаном. В Баку зајавили, что случајно сбили россијскиј борт, принесли извиненија и сообштили о готовности выплатить Москве компенсацију."

Ми се чини, некој ја премина црвената линија.

Последно уредено:
Sega ako ne vlezat rusite @jamajka komotno da si go izbrise profilot.
Многу ми е мило кога ќе подаде глава од септичка јама некој ваков лик како тебе кому очигледно сум му трн во око и најверојатно замислена причина за неговата беда.

Tocno osvoeno e, koga ke objavat ke postiram obavezno.

Eve ti video od Shusha samo sto objavija od ministerstvo za odbrana na azer

Abe ostaj toa videoto fake e, lol, posto nema luge po pat znaci toa e od stari napusteni naselbi vo susha, posto neli azerite samo nenaseleni mesta zazemaat, a se kaj sto imase otpor zaobikoluvaa... mnogu bistar ovoj jamajka, abe toa sve gi razotkri

Почнаа гнсите што им се крева курето на каурски исечени глави да излегуваат на површина.

Азериве им урнаа хеликоптер на Русите и сега уште им се курчат во Санкт Петерсбург.

Последно уредено:
Барем за кинење од корен на вахабии на нивна територија ги поштовам Русиве. Има да ги скичмат за брзо. Само ќотек за ваква стока, никакви конвенции и права.

Хм,

Потпишале некаков договор за прекин на војната, Алиев, Пашанјан и Путин. Значи не примирје, туку договор за прекин на војната. Чисто се сомневам дека ќе го одржат Азериве пошто се во налет, али ајде да видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom