Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
.

Љубовта се’ верува, бидејќи всушност (повеќе или помалку) се’ на Вистината упатува!
Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа -
е Патот, Вистината и Животот!

.

1012148_418944634907025_1300935330_n.jpg

Да лажеш оригинално е скоро подобро отколку да ја повторуваш туѓата вистина, во првиот случај ти си човек, а во вториот само папагал.

.

Разбудисе за Светлината БОЖЈА (Христос) во тебе
и знај, дека ти си само еден од многуте членови од Нејзиното Тело,
но во ниеден случај Глава!

Со љубов држејќи се за Bистината, во секој поглед да растеме во Оној,
Кој е глава - Христос!

(Ефес. 4:15)

.

Последно уредено:
Никогаш не играј утакмица од тие шо ги дава во супер тип со повисок коефициент , ни господ не може да ги фате тие ( за да биде религиски мораше оваа на крајот да го додадам).

-Фан на Арсенал изреволтиран од Виган.

„In the place of the cross the indivisible point which hath no points nor parts nor magnitude. Nor indeed hath it position, being beyond space. Nor hath it existence in time, for it is beyond Time. Nor hath it cause or effect, seeing that its Universe is infinite every way, and partaketh not of these our conceptions.
So wrote
oumh.gif
the Exempt Adept, and the laughter of the Masters of the Temple abashed him not.
Nor was he ashamed, hearing the laughter of the little dogs of hell.
For he abode in his place, and his falsehood was truth in his place.
The little dogs cannot correct him, for they can do naught but bark.
The masters cannot correct him, for they say: Come and see
.“ - Liber ARARITA

“When someone seeks," said Siddhartha, "then it easily happens that his eyes see only the thing that he seeks, and he is able to find nothing, to take in nothing because he always thinks only about the thing he is seeking, because he has one goal, because he is obsessed with his goal. Seeking means: having a goal. But finding means: being free, being open, having no goal.”
https://www.goodreads.com/author/show/1113469.Hermann_Hesse
Hermann Hesse, Siddhartha

Животот на секој човек е пат кон самиот себе. Ниту еден човек никогаш не бил целосно самиот тој, туку секој се стреми да стане тоа - некој несвесно, некој појасно, кој како што умее. Не постои друга реалност освен онаа што ја имаме во самите себе. Затоа повеќето луѓе живеат толку нереално - бидејќи ги сметаат за реалност сликите надвор од себе, а на својот сопствен свет во себе не му дозволуваат да дојде до израз. Задача на секој човек е да ја пронајде сопствената судбина и да ја проживее во себе, целосно и до крај. Сè друго е само обид за повлекување, бегство назад, во она што е идеално за толпата.

~ Херман Хесе, Демијан

Отсекогаш сум се размислувал зошто некои птици стојат се' на исто место а можат да одлетаат и да заминат каде што што сакаат на Земјава. Тогаш си го поставив и себеси истото прашање!

Исчисти ги своите мисли од урнатините
на заблудата и пештерата на
колебањето..
.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom