Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Почнавте обичните вехабијски пропагандни пораки у поуки на денот да ги пишувате?
Кажите си бе, нема гајле. Како за вас така и за другите.

Ако е ова за тебе пропаганда, за мене е поука и мудрост. Ти смета?

Секогаш носи со себе 2 знамиња. Никогаш не се знае кој може да те тепа. :D
Ќе те познаат, знамињата нема да те спасат. Ќе те праша на албански и после толку е. Шо ќе му одговориш?
Едино ако си Муслиман/ка, ќе се извлечеш.

Ќе те познаат, знамињата нема да те спасат. Ќе те праша на албански и после толку е. Шо ќе му одговориш?
Едино ако си Муслиман/ка, ќе се извлечеш.

Нема да зборам ништо, демек сум нема, и само со знамето ке мавнам.:D

Ако е ова за тебе пропаганда, за мене е поука и мудрост. Ти смета?
Не бе, само што не е битно дали нешто за мене или тебе е пропаганда. Битно е што е пропаганда, според форумските правила.

Ако беше така, тогаш за мене е ова поука на денот, ти смета?

There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people.Howard Zinn

Sta je jezik sred ustiju,kaz'te mudri ljudi?
To je kljuc na sehari riznicara mudrosti!

Dok je ona zakljucana,ne moze se znati
adl'je zlatar il' prodaje bezvrijedne stvari.

Mada je sutnja zlato,kako kazu mudri,
kad je savjet potreban,bolje ti je govori!

Dvije su stvari uistinu daleko van pameti:
sutjeti kad treba govoriti,govoriti kad treba sutjeti!

„Јазикот ја покажува убавината на умот, зборот ја покажува убавината на јазикот, лицето ја покажува убавината на човекот, окото ја покажува убавината на лицето. „ ~ Руми ~
--- надополнето: 9 март 2013 во 17:05 ---
„ Пред да го едуцираш јазикот, едуцирај го срцето, бидејќи зборот доаѓа од срцето а излегува од јазикот.„ ~ Руми ~

29021_560423853991065_434424408_n.jpg

NE MISLI - CUSTVUVAJ!

Nema potreba da mislis za zivot. Ne misli-osecaj, zivej Pocni da zivees. I najsitnoto cuvstvo e PODOBRO od najgolemata filozofska konstrukcija . Bidi religiozen – filozofijata ne poseduva vrednost vo sebe. Religijata e medicina, filozofijata e teorija.

OSHO

"Убави луѓе видов, без убава облека. А видов и луѓе со убава облека, но без чувства во нив.„

„ На човекот со маки, куќата му е полна со чад. Ако му сослушаш една мака, исто е како да си му отворил еден прозорец во таа куќа со чад.„ ~ Руми ~

Секој умен дејствува промислено, а безумникот се фали со својата лудост. - Стар Завет, Пословици, Поглавје 13, Стих 16
כָּל-עָרוּם, יַעֲשֶׂה בְדָעַת; וּכְסִיל, יִפְרֹשׂ אִוֶּלֶת
(за да пресметувате гематрија и нотарикон - затоа на еврејски - а и оригиналот е тоа)

"Anyone who has the power to make you believe absurdities has the power to make you commit injustices" -- Voltaire

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom