Потешкиот пат е секогаш исправниот/подобриот?

• Креатор на темата Креатор на темата Kalap Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа ме потестува на прикаската за човекот кој носел 2 броја помали кондури, за кога ќе ги собуе, да му олесни.

Друже ако немаш back up план не си шизик туку идиот :cool:.

Тој .... back up план... е бирото за „вработување“:D и стално ти е во игра...

Само голем проблем е што тој back up план на огромното мнозинство им е еден единствен план.
А голем „идиот“ треба да си да тој back up план ти е се во животот.

Гледам дека, не во глобала - туку 102,3% од луѓево што постираа веднаш ги ставија парите и работното место на местото од целта. Зар имањето пари и добро работно место е до толку најважно во животот ? Дајте малце зборувајте за норми, морал, приоритети, вредности (извинете нихилисти - не можам да тврдам дека вредностите се ништо :) ). Оставете го настрана она што општеството го бара од вас\нас. Гледајте за себе. Што е најдобро за нас? Како ќе станеме подобри луѓе? Ќе станеме ли подобри луѓе ако една година паузираме после средно, работиме цела година, собереме пари, го платиме факултетот и завршиме во луксуз, без никаква мака, ако одиме со кола до факс наместо со градски превоз ? Ќе станеме ли подобар родител ако, ете, ограбиме банка и на тој начин ги обезбедиме средствата за обезбедување на семејството без никаква работа и жртва ? Такви примери разгледувајте, за тоа што се случува со мозокот во процесот на достигнување на нашата цел. BTW добар тек на дискусија, продолжете !

Тој .... back up план... е бирото за „вработување“:D и стално ти е во игра...

Само голем проблем е што тој back up план на огромното мнозинство им е еден единствен план.
А голем „идиот“ треба да си да тој back up план ти е се во животот.
Па тоа не може да биде затоа се вика back up(најверојатно знаеш што значи зборот)
така се вика пошто постои во случај првиот да не успее:)

Зависи за кај тераш....низ македонија сите патишта ти се чкарт и тешки,низ европа ај да речиме имаш избор :D

Мене не ми е јасно како ќе знајме кој е по лесен пат кога ништо не се знае шо ќе испадне на патот и кога ?!

Па тоа не може да биде затоа се вика back up(најверојатно знаеш што значи зборот)
така се вика пошто постои во случај првиот да не успее:)
А ааа сега ми е јасно... си мислел на план С....:D

...........- не можам да тврдам дека вредностите се ништо :)..........)
За вредностите....
Тие ти се менлива категорија.
Пример....
На времето кога читав стрипови (јбг..немаше интернет) стариот стално ми викаше... земи бе прочитај нешто попаметно, до кога бе со таа шунд литература.... ама еве денес, стриповите се класика, викаат и уметност биле.

Гледам дека, не во глобала - туку 102,3% од луѓево што постираа веднаш ги ставија парите и работното место на местото од целта. Зар имањето пари и добро работно место е до толку најважно во животот ? Дајте малце зборувајте за норми, морал, приоритети, вредности (извинете нихилисти - не можам да тврдам дека вредностите се ништо :) ). Оставете го настрана она што општеството го бара од вас\нас. Гледајте за себе. Што е најдобро за нас? Како ќе станеме подобри луѓе? Ќе станеме ли подобри луѓе ако една година паузираме после средно, работиме цела година, собереме пари, го платиме факултетот и завршиме во луксуз, без никаква мака, ако одиме со кола до факс наместо со градски превоз ? Ќе станеме ли подобар родител ако, ете, ограбиме банка и на тој начин ги обезбедиме средствата за обезбедување на семејството без никаква работа и жртва ? Такви примери разгледувајте, за тоа што се случува со мозокот во процесот на достигнување на нашата цел. BTW добар тек на дискусија, продолжете !
Fala bogu eden da ja svati temata....
Pa poentata (barem jas mislam taka ) ne temava e poteskiot ili polesniot pat na vnatreshen razvoj kaj covekot, a ne kako do parite, dali da ukradam banka ili da odam na fakultet...
Kako do srekata, do moralnite vrednosti, kako da ja zajaknam voljata (bilo da kradam banka ili da ucam na falkaltet), kako svesta da bide prisutna non stop, kako da se podobram vo taa smisla.....toa e teskiot pat

Зависи до ситуацијата,никогаш не брзај секогаш размисли :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom