Последен гледан филм

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
The Boogey man
uf strasnooooo dobar film bog zna kolku pati me izvadi od pamet , morate da go gledate mnogu e dobar !

Kevin and Perry

Екстремно дебилен филм, али го глеав ради Ibiza :P

StenmarC напиша:
Kevin and Perry

Хаха , па тоа е смешното.
Двајца дебили за две минутки се прославуваат. Јас го гледав претходната недела.

Инаку последен гледан ми е Транспортер двојка. Немојте да сте го пропуштиле, ќе зажалите. :wink:

StenmarC напиша:
Kevin and Perry

oва беше британски филм така? ми текнува кој е, со двајца дебили кога идат за Ибица, интересен филм за гледање у друштво

CRASH-tipot so mi go dade mi rece deka e akcionen triler :shock: bog da cuva i brani, slab film so dobri glumci so interesna i dobra poraka ama ic da nema akcija :x moj sovet e da go preskoknite

"Who`s your daddy". Екстремно кул хај-скул комедија. Се скинав од смеење. Обавезно за гледање, нормално ако ви се допаѓаат вакви филмови. Искрено, мене ми беше ептен пријатна за гледање.

"A lot like love" Ashton Kutcher. Е тек ова е нешо супер. Не знам у каков жанр на филмови да ја ставам, ама само знам дека после овој филм многу прашања произлегуваат кај оној/аа што го/ја гледал. :wink:

Гижо напиша:
Sigurno site do sega ste go gledale Fight Club...

Bravo za David Fincher.Neznam dali dobil nekoja nagrada za ovoj film, ja bi go proglasil za bog megju rezhiserite.

...добил. Златна Малина за најлош филм... мислам... абе американци

fri напиша:
Гижо напиша:
Sigurno site do sega ste go gledale Fight Club...

Bravo za David Fincher.Neznam dali dobil nekoja nagrada za ovoj film, ja bi go proglasil za bog megju rezhiserite.

...добил. Златна Малина за најлош филм... мислам... абе американци

pa vidite: da pravish sosema ne-kreativna adapcija na edna mnogu kultna kniga (daaaa, prvo imashe kniga) ne e bash neshto ... vonredno!

Posleden film koj go gledav vo kino beshe Sin City beshe ... gaden.

јузер напиша:
За Clockwork Orange нешто да кажам. Тој му е прв филм на Stanly Cubrick, најбољи режисер на сите времиња, кој претходно бил театарски режисер. Затоа и филмот наликува на театарска претстава со многу луда содржина.
А мене убедливо најбољи филм на Кјубрик ми е Одисеја 2001. 8) Екселент!
Dr.StrangeLove е црно бели ратни филм за нуклеарни рат меџу УСА и СССР. Одлично филмче исто така.

...глупости. Clockwork прв филм на Кјубрик... лелеее... па само двата други што ги споменуваш се снимени пред него, а кај се Paths of glory, Lolita, Spartacus и уше 5-6 други филма, у ствари еве:

http://www.imdb.com/name/nm0000040/

Desert напиша:
pa vidite: da pravish sosema ne-kreativna adapcija na edna mnogu kultna kniga (daaaa, prvo imashe kniga) ne e bash neshto ... vonredno!

...добро не сум ја читал книгата иако знаев дека постои, него дали филм кој е адаптација на дело од друг тип (книга, театарска претстава...) мора да се разгледува спореден со тоа дело или може да егзистира самостојно... м?

јузер напиша:
За Clockwork Orange нешто да кажам. Тој му е прв филм на Stanly Cubrick, најбољи режисер на сите времиња, кој претходно бил театарски режисер. Затоа и филмот наликува на театарска претстава со многу луда содржина.
А мене убедливо најбољи филм на Кјубрик ми е Одисеја 2001. 8) Екселент!
Dr.StrangeLove е црно бели ратни филм за нуклеарни рат меџу УСА и СССР. Одлично филмче исто така.

...глупости. Clockwork прв филм на Кјубрик... лелеее... па само двата други што ги споменуваш се снимени пред него, а кај се Paths of glory, Lolita, Spartacus и уше 5-6 други филма, у ствари еве:

http://www.imdb.com/name/nm0000040/

fri напиша:
Desert напиша:

...добро не сум ја читал книгата иако знаев дека постои, него дали филм кој е адаптација на дело од друг тип (книга, театарска претстава...) мора да се разгледува спореден со тоа дело или може да егзистира самостојно... м?

ne mozhe sosema da se gleda samostojno no filmot e ednostavna kopija na knigata, i tuka nikoj ne se obidel da napravi neshto kreativno. Filmot kako filmot e interesen, taka ok, ama ne e nishto posebno! Dobi nominacija za oskar vo Best Sound Effects! Jbg!

Delicatessen - многу јак филм. француски на Жан Пјер Жене (Амелија Пулен, Вонземјанин 4...). црн хумор до даска. толку. гледајте го ќе вииите

The Human Stain - Tema milion pati obrabotena, ama ovoj pat stvarno dobro.
Preporacuvam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom