Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Смеј

Смеј се, можеби некој вечера ќе ти даде. Како што велиш, гимназиски матурант си, а неможеш поради финансиски причини да студираш. -Знаејќи дека во држвава во последните 2 децении има најмногу невработени токму гимназиски матуранти, тогаш повторно доаѓаме на она што го кажав во предходниот пост, а ти го цитираш:
...Редуцирај ја потрошувачката!...и работи на тоа како повеќе да имаш, не се жали за поскапувања зашто никој освен тебе самиот не е виновен што немаш доволно!
чоек WTF are u talking about не тропај глупости молим те, демек тој не сака да биде богат па ти му кажуваш он бил крив, кај да најде чоекот пари во ова држава, ке го вработиш ти и да му даваш плата на чоекот за да има "доволно" :tapp:

Значи ние што немаме доволно да си цркнеме, за таквите кој имаат како тебе да си живеат среќно?
Јас не сум крив што сум се родил во сиромашна фамилија.
Не си виновен за тоа во какво семејство си се родил. Но, ако повнимателно читаше, ќе видеше што си можел, или пак според мене сеуште можеш да смениш. ЈСП и градските власти носат вина, но верувајте луѓе, вината повеќе е во нас самите. И мене можеби некогаш, во некои други времиња не толку убави за мене ми пречеле сите можни поскапувања, но додека не сторив нешто да си го сменам статусот. Одкако статусот ми се смени, ич мува не ме лази за тоа дали ЈСП ќе ја крене цената на билетот или не, или пак дали бензините и лебот ќе поскапат за 0,26%. Работете малку повеќе на тоа да не трошите за она за кое немате или пак како да заработите за она кое ви е неопходно. Цените во сиот свет растат, нема ниту начин ниту можност некој тоа да го сопре. Едноставно, прилагодете се и направете нешто за себе кое ќе ви овозможи полесно да ги надминете овие ценовни „шокови“.

Не си виновен за тоа во какво семејство си се родил. Но, ако повнимателно читаше, ќе видеше што си можел, или пак според мене сеуште можеш да смениш. ЈСП и градските власти носат вина, но верувајте луѓе, вината повеќе е во нас самите. И мене можеби некогаш, во некои други времиња не толку убави за мене ми пречеле сите можни поскапувања, но додека не сторив нешто да си го сменам статусот. Одкако статусот ми се смени, ич мува не ме лази за тоа дали ЈСП ќе ја крене цената на билетот или не, или пак дали бензините и лебот ќе поскапат за 0,26%. Работете малку повеќе на тоа да не трошите за она за кое немате или пак како да заработите за она кое ви е неопходно. Цените во сиот свет растат, нема ниту начин ниту можност некој тоа да го сопре. Едноставно, прилагодете се и направете нешто за себе кое ќе ви овозможи полесно да ги надминете овие ценовни „шокови“.

Значи си бил сиромав, па сеа си видел пара и си заборавил како е да си сиромав !?

Имаше една изрека: кога сељак ќе се покондури... ;)

Значи си бил сиромав, па сеа си видел пара и си заборавил како е да си сиромав !?

Имаше една изрека: кога сељак ќе се покондури... ;)
Не си баш во право. Јас во деновите кога немав, не обвинував никого за растот на цените. Пеш имам одено секој ден по дожд, студ и снег од Драмски Театар до Ново Лисиче и обратно за да заработам за леб зашто немав пари за да се качам во 15-ка! Но, не наоѓав изговор во тоа дека е билетот скап зашто е ЈСП или некој друг виновен за тоа. Кој ми беше мене виновен што не успевав да заработам доволно за да си влезам во автобус? Едноставно, трошев онолку колку што имав и се трудев да заработам и за она кое ми требаше а не можев да си го дозволам.

Не си баш во право. Јас во деновите кога немав, не обвинував никого за растот на цените. Пеш имам одено секој ден по дожд, студ и снег од Драмски Театар до Ново Лисиче и обратно за да заработам за леб зашто немав пари за да се качам во 15-ка! Но, не наоѓав изговор во тоа дека е билетот скап зашто е ЈСП или некој друг виновен за тоа. Кој ми беше мене виновен што не успевав да заработам доволно за да си влезам во автобус? Едноставно, трошев онолку колку што имав и се трудев да заработам и за она кое ми требаше а не можев да си го дозволам.

Идеален поданик.Сон на секој владетел.Thumbs up for you, fella.

ОК, да дојдеме до заклучок:
Да, драги граѓани поскапуваат автобусите. Што можеме да направиме друго?! НИШТО!
Ќе си ќутиме и секоја влада ќе не д***и како сака, секако на удар пак се оние што немаат
тоа е стандардно. Ајде ќе се помириме со тек на време, учени сме ние дека од лошо има и полошо и не се буниме, ајт ок на здравје!
Ама бар ЈСП нека бидат фер и нека укинат слободните на вработените нивни, со кој се вози цела фамилија на истите
па дури и на братучеди и други родни им даваат да се возат гратис!
ЧЕКАЈ БЕ КОЈ ТИ К***, ЈАС ДА ПЛАЌАМ ЗА ДРУГИ БЕ? ШТО СМЕ НИЕ ДРУГИТЕ НИЖА РАСА? :mad: :mad: :mad:

Како бе ништо...ќе земеш од револт вози се 2 недели откако ќе поскапи картата во приватен. Ако доволно луѓе го направат ова веројатно ќе се вратат работите на старо.

Идеален поданик.Сон на секој владетел.Thumbs up for you, fella.
Не ме интересираат ниту владетелите, ниту нивните соништа. Најпосле, во „демократијава“ сами си ги избираме и вината не е нивна. Размисли малку, тие се виновни за поскапувањата?

Не ме интересираат ниту владетелите, ниту нивните соништа. Најпосле, во „демократијава“ сами си ги избираме и вината не е нивна. Размисли малку, тие се виновни за поскапувањата?

Ај да играме квиз.Кој е крив за поскапувањата?
1.Покојната ми баба.
2.Ланскиот снег
3.Власта(ЈСП е државна фирма)
Извини за сарказмов, ама ме нервира тој Ог Мандино, Паоло Куељо став во животот.

Ај да играме квиз.Кој е крив за поскапувањата?
1.Покојната ми баба.
2.Ланскиот снег
3.Власта(ЈСП е државна фирма)
Извини за сарказмов, ама ме нервира тој Ог Мандино, Паоло Куељо став во животот.
Веројатно за тоа што имаш недостаток на желба сам да сториш нешто за себе! Рипај у Вардар под итно!:(

Веројатно за тоа што имаш недостаток на желба сам да сториш нешто за себе! Рипај у Вардар под итно!:(

Ево еден цитат од Ноам Чомски(како да манипулираш со масите), во друга тема на форумов беше ставен, ама одговара и тука:
9) STVARANJE OSEĆAJA KRIVICE
Treba ubediti svakog pojedinca da je samo i isključivo on odgovoran za sopstvenu nesreću, usled oskudnog znanja, ograničenih sposobnosti, ili nedovoljnog truda. Tako nesiguran i potcenjen pojedinac, opterećen osećajem krivice, odustaće od traženja pravih uzroka svog položaja i pobune protiv ekonomskog sistema.

Дечки да не си од Јеховини Сведоци !?

Не, муслиман сум!:tapp:

Аааа сега ми е јасно. :D
--- надополнето: Nov 22, 2011 2:01 PM ---
А место да се расправате тука да организираме бојкот кога ќе стапи во сила поскапувањево?

И јас сум за тоа, ама сите се дудлачи и никој нема да излезе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom