Штом не сакаш да те цитирам, тогаш вака ќе ти пишам V1kt

r. Прво, твојата констатација од погоре е крајно глупава со оглед на тоа дека ти си тој кој кажува дека атеистите потекнуваат од дисфункционлни семејства каде родителите не ја завршиле својата работа како што треба (нели, да им го втераат на децата Бог во глава).
Второ, на литургија ако кажуваат вицови тогаш овој е за таму. Коментарите од типот „Боже мили“, „Господе Боже“, „Бог да чува“, „Во Божјо име“ и слично се секојдневни изрази како на пример „Пеер“, „Брат“, „Ти ибам“... и не се знак за наше христијанско просветлувања како што и тој на кој му викам „Пеер“ не е навистина педер, или ми е брат или пак планирам да го е*ам. Пример, јас за овој виц би кажал дека е „Бог да чува“ со мисла дека не може да биде полошо, т.е. „Бог“ ќе направи тоа да биде најлош. Она што ти сакаш да го провлечеш со овој виц е доцното спознавање на Бог. Можеби и страв од судниот ден кога неверниците ќе вријат во котел, а верниците ќе имаат забава над облаците. Тоа е најглупавата пропаганда на организираното верување одсекогаш. Тој што се смета за атеист нема потреба да се плаши од такви работи бидејќи истите не потојат и се измислица запишана во Библијта која низ историјата претрпела мал милион промени. Јас она што можам да го заклучам од вицот е следното: Црквата се служи со манипулации и застрашувања доколку безкомпромисно не се прифати Бог како една и единствена вистина.
А сега општо, ако некој на форумов направи обид да ме направи мене или било кого друг болен затоа што е атеист или антитеист, тогаш ќе ризикувам бан ама има да му го истерам Бог низ задникот!