Поп музика

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
T

theTinule

Гостин
Немало вакво нешто. Темата де.
Ајде јаша, ќе молам модератори и остале старешине, да ги префрлат мислењата на RochnRolaa и Lord Dragon од Lady Gaga - туја.

Ја од поп сакам:
прекрасната.
ѕверка.
<3 Посебна ми е таква ^^

Овие три. Други, сега за сега, не ми текнуваат.

Едит од Dee_jay
Значи, ќе ве молам темава да биди за дискусија, а не секој што ќе влези да стави рандом видео од некоја песна и да си замини. Мислам, не гледам никаков придонес кон темава ако ставите само песна и толку.
Не велам дека е забрането да се ставаат песни, само нека биди пропратено со коментар и дискусија.
Sincerely yours,
Dee_jay

Piece of camel shit.

Радо би слушал индијанци како лупаат стапчиња од камчиња него да слушам волку неконтрибутивна музика направена без срце, мотивирана само од профит.
Yeh, yeh, I know, комерц муабети, така?
Не пеер. I won't listen to words that have no meaning and music that has no groove.
Просто, кога слушам поп, се осеќам како да губам време.
Yeh they're sexy n' shit, али youjizz иам за тоа. Ако слушам, сакам да слушам нешто што ме дира, нешто што ме учи. Нешто инспиративно, нешто креативно, нешто што го прави кешот затоа што може, а не затоа што сака.

Piece of camel shit.

Радо би слушал индијанци како лупаат стапчиња од камчиња него да слушам волку неконтрибутивна музика направена без срце, мотивирана само од профит.
Yeh, yeh, I know, комерц муабети, така?
Не пеер. I won't listen to words that have no meaning and music that has no groove.
Просто, кога слушам поп, се осеќам како да губам време.
Yeh they're sexy n' shit, али youjizz иам за тоа. Ако слушам, сакам да слушам нешто што ме дира, нешто што ме учи. Нешто инспиративно, нешто креативно, нешто што го прави кешот затоа што може, а не затоа што сака.

Сосем те разбирам за ставов...:)
За мене на пример рок музиката е ненадминлива во секој можен аспект. Сепак постои едно НО, кога станува збор за поп музиката. Сите музичари се обидуваат да кокетираат со неа и со нејзината публика. Па така многу рок бендови на пример имаат песни кои тешко може да се класифицираат строго како рок, и затоа постои терминот поп-рок. И индивидуални изведувачи исто кокетираат со попот. Кралот на рокенролот Елвис Присли, од мој аспект и не пеел некој тежок рок. Многу песни му се класичен поп.
Настрана, што музичката сцена успеа да исфрли комплетно неталентирани луѓе како Бритни кои врска немаат од музика, а тоа ритамот е смешен, постојат и добри продукти од попот.

За мене на пример рок музиката е ненадминлива во секој можен аспект. Сепак постои едно НО, кога станува збор за поп музиката. Сите музичари се обидуваат да кокетираат со неа и со нејзината публика. Па така многу рок бендови на пример имаат песни кои тешко може да се класифицираат строго како рок, и затоа постои терминот поп-рок. И индивидуални изведувачи исто кокетираат со попот. Кралот на рокенролот Елвис Присли, од мој аспект и не пеел некој тежок рок. Многу песни му се класичен поп.
Настрана, што музичката сцена успеа да исфрли комплетно неталентирани луѓе како Бритни кои врска немаат од музика, а тоа ритамот е смешен, постојат и добри продукти од попот.

Нема да кажам дека не постојат добри продукти од попот, али искрено моментално не ми текнува ни еден.
Всушност попот не е пионир во ништо освен во профит.
Пионир во најдобри битови/матрици како и спотови е хип-хопот. Од него почнува и од него завршува.
Пионири во најдобри лирики подеднакво го делат блузерите, хип-хоперите, рокерите.
Пионири во скил џезерите, рокерите/металците..
Кога во овие 3 клучни елементи што музиката денес ја прават музика го нема попот, ондак, the hell with it.

абе поп музика не е за да уживаш у неа пошо вероватно и нема шо да се ужива ама мрда бутиња

Не секогаш комерцијално успешен музичар значи дека се продал за парите.
Постојат мал милион бендови и артисти кои го заработиле кешот поради квалитет, но голем е бројот и на такви кои си го продале г`зот за пари.
Грин Деј се успешни денес само поради тоа шо се продадоа за пари.
30 секондс то Март исто.
Твоите КОЛ исто.
Д Кил`рс исто.

Пинк Флојд од друга страна никогаш не се продале, ама затоа ќе бидат најдобар бенд засекогаш, ако може немаат заработено пари колку еден куп бендови.:)

И така, ае.

Нема да кажам дека не постојат добри продукти од попот, али искрено моментално не ми текнува ни еден.
Всушност попот не е пионир во ништо освен во профит.
Пионир во најдобри битови/матрици како и спотови е хип-хопот. Од него почнува и од него завршува.
Пионири во најдобри лирики подеднакво го делат блузерите, хип-хоперите, рокерите.
Пионири во скил џезерите, рокерите/металците..
Кога во овие 3 клучни елементи што музиката денес ја прават музика го нема попот, ондак, the hell with it.

Добар поп музичар уствари крал..:) е Мајкл Џексон. Мислам дека ќе остане ненадминат. Ете ме потсети околу ова на што е пионир поп музиката-дефинитивно на музичките спотови. Ги издигна на посебно рамниште. Тука голема улога имаше повторно Џексон. МТВ Џексон ја воздигна на музичката сцена. После тек следеше Мадона. Јас на пример, не можам за Џексон да речам дека создавал шунд.
Поп-от сам по себе не секогаш се правел за пари, мислам дека парите што ги заработува лежи токму во тоа што комерцијалната музика е најприфатлива за увото на мнозинството.
Друг кој мене ме бендисуе е Роби Вилијамс. Не е на ниво на Мајкл, ама при многу силна музичка конкуренција во Британија која извади продукт како Битлси, го има најдобриот сингл на 20 тиот век во В.Британија (зборувам за песната Angels).

Може е лејм, ваква таква, ама добри балади искочија и од попов. За пример е Imagine на Ленон.

Добар поп музичар уствари крал..:) е Мајкл Џексон. Мислам дека ќе остане ненадминат. Ете ме потсети околу ова на што е пионир поп музиката-дефинитивно на музичките спотови. Ги издигна на посебно рамниште. Тука голема улога имаше повторно Џексон. МТВ Џексон ја воздигна на музичката сцена. После тек следеше Мадона. Јас на пример, не можам за Џексон да речам дека создавал шунд.
Поп-от сам по себе не секогаш се правел за пари, мислам дека парите што ги заработува лежи токму во тоа што комерцијалната музика е најприфатлива за увото на мнозинството.
Друг кој мене ме бендисуе е Роби Вилијамс. Не е на ниво на Мајкл, ама при многу силна музичка конкуренција во Британија која извади продукт како Битлси, го има најдобриот сингл на 20 тиот век во В.Британија (зборувам за песната Angels).

Може е лејм, ваква таква, ама добри балади искочија и од попов. За пример е Imagine на Ленон.

Пионири не мислев у стил "Најдобри" туку "Први".
Иако и тоа најдобри ми држи.
Унаку, да, дефинитивно, Мајки e badass (oh, God...) а и Роби му се носи на епитетот доста добро :)
Факт е дека има парчиња поп музика што се вредни слушање... Ама ако од толку шунд ја треба да земам и да копкам и да копкам за да извлечам нешто што проаѓа...meh, I don't have the nervs.

Не секогаш комерцијално успешен музичар значи дека се продал за парите.
Постојат мал милион бендови и артисти кои го заработиле кешот поради квалитет, но голем е бројот и на такви кои си го продале г`зот за пари.
Грин Деј се успешни денес само поради тоа шо се продадоа за пари.
30 секондс то Март исто.
Твоите КОЛ исто.
Д Кил`рс исто.

Пинк Флојд од друга страна никогаш не се продале, ама затоа ќе бидат најдобар бенд засекогаш, ако може немаат заработено пари колку еден куп бендови.:)

И така, ае.

Многу ми е интересен поимов се продале. Конкретно кога се работи за КОЛ пошто нив интензивно ги слушам и им ги имам преслушано сите албуми досега, можам комотно да кажам дека не се продале, просто и едноставно зашто звукот не им се сменил. Тие не свират алтернативен рок кој постепено преминал во комерцијален. Отсекогаш им бил истиот звук. Е сега тоа што Sex on Fire и Use somebody се широкоприфатени тоа не ги прави продадени души. Тоа може да го рече само човек кој не ги преслушал целосно (без навреда..:)). Поентава ми е штом од создавање до денес не смениле ритам ондак не се продадени. А дека имаат комерцијални песни имаат. Само што тие не се најдоброто од нив.

Ми текнува на еден пример. Колку души може да бидат 100% сигурни дека U2 создаваат рок музика? Јас никогаш не сум ги перцепирала како рок бенд. Кога слушам рок музика создадена во 70 тите и 80-тите таа жанровски многу јасно се разликува од комерцијалниот звук. Ама денес некако (после појавата на МТВ), звукот е изјаловен и не можам да сум сигурна дека некој бенд свири строго рок кога во обиодт за кокетирање со маса звукот се смени. Единствено сум сигурна дека свират рок алтернативците. Они не можат да кокетираат со попот. Не се ни обидуваат додуша. Што е добро (пример Muse).

Немало вакво нешто. Темата де.
Ајде јаша, ќе молам модератори и остале старешине, да ги префрлат мислењата на RochnRolaa и Lord Dragon од Lady Gaga - туја.

Ја од поп сакам:
прекрасната.
ѕверка.
<3 Посебна ми е таква ^^

Овие три. Други, сега за сега, не ми текнуваат.

Kelis се префрли поише накај house.
Иначе поп музика си е популарна музика, нешо шо сите ја слушаат. Еве на пр мене ми е многу глупаво тоа, сите униформирани кон една песна, сите ја лепат истата на фејсбук, сите ја пеат, во сите кафиќи ја пуштаат. А зашто? Затоа што е има заразен рефрен кој шо си е неизводлив за немеморирање. И ќе излажам ако кажам дека не слушам, зашо навистина постојат парчиња што ми се допаѓаат, ама нешто не сум у тек периодов изглеа не ми се свиѓаат новите на Адел.

Најтапа музика.Зборам за последниве години.Ар ен би е стопати боље.Слушаш песна три пати и после ти се гади од самата песна.Пуштувам само Џеко и некои изведувачи од ’80те и ’90.

Еве на пр. добра поп балада од ’95 која и ден денес е слушана.А мега хитовите на Бритни,Агилера,Шакира и сл. една недела на винамп и в канта.

Аууу луѓе не мешајте баби и жаби...
Поп музиката е шииииииииииииииииииииииирооооооооооооооооооок поим.

Френк Синатра, Елвис Присли, Битлси, Мајкл Џексон, Мадона, Дејвид Боуви, АББА, Квин, Елтон Џон, Селен Дион, U2, Роби Вилјамс, Ронан Китинг, Енрике Инглезиас...

и многу други...
Не се баш булшит, остајте тој американскиот идиотски поп кон крајот на деведесетите.

Момите немаат право да кењаат на темава оти своевремено корнеа коси на
:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom