Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види ги џамперите дали ти се исти како стариот ЦД. Ако не се стави ги по ист редослед.Пробав да го сменам CD/DVD Drive-от ама кога го уклучив пц-то ми вика во биосот нешто IDE not installed така нешто...малце помош ?
Едит:Прво го извадив флопито па го стаив CD/DVD
ЏампериВиди ги џамперите дали ти се исти како стариот ЦД. Ако не се стави ги по ист редослед.
денеснормалниве
ќе го преместиш џамперот (пластиче) и фурашЏампери?
И да напоменам дека имав стари Посебно ЦД посебно ДВД сега 2 во едно ми е ко
денес
Арно струја не те здрмало мореЏампери?
И да напоменам дека имав стари Посебно ЦД посебно ДВД сега 2 во едно ми е ко
денес
axaaaaaaaa ајде ќе пробам па ќе пишам што излезеќе го преместиш џамперот (пластиче) и фураш
![]()
--- надополнето: 15 мај 2012 во 20:26 ---
![]()
Абе знам што се..ама не ги знаев по имеАрно струја не те здрмало море![]()
Абе сите ги извртев пак нејќеќе го преместиш џамперот (пластиче) и фураш
![]()
--- надополнето: 15 мај 2012 во 20:26 ---
![]()
оди у биос и види нема препознаено дека има цд ром, ако треба слика кажи
--- надополнето: 15 мај 2012 во 21:07 ---
eве у овие ИДЕ секондаримора едно да е цд![]()
Пробав да го сменам CD/DVD Drive-от ама кога го уклучив пц-то ми вика во биосот нешто IDE not installed така нешто...малце помош ?
Едит:Прво го извадив флопито па го стаив CD/DVD
Чекај чекај ,не ми е јасно, си го извадил флопито, па си ставил CD/DVD. Ова во БИОС или хардверски, дека не иде CD/DVD уред на флопи кабел, слични се но флопи кабелот е со помалку пинови и неколку се свртени наопаку. Биди сигурен дека IDE уред приклучуваш со соодветен IDE кабел, другиот крај вклучен во IDE влез во матичната плоча. Џамперот стави го на auto или autodetect ако уредот е на посебен кабел и не би требало да имаш проблем.
Имав направено дисејбл на флопи..ааааааааааа затоа ми викаше not able to boot several times operation failed...и ќе се рестартира секој патоди намести firsт boot device HDD a second CD-ROM све си помешал и ти
само џамперт види на цд-ром-от имаш ознака каде треба да стои џамперот кога цд-то е second boot.
![]()
--- надополнето: 15 мај 2012 во 23:14 ---
и у биос кај флопи стави none ако си вадел флопи
bidna liНе,не грешно си ме сфатил ти..не сум смешал каблите
--- надополнето: 15 мај 2012 во 23:52 ---
Имав направено дисејбл на флопи..ааааааааааа затоа ми викаше not able to boot several times operation failed...и ќе се рестартира секој пат