Помош за едитирање на сајт

• Креатор на темата Креатор на темата Чаир
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
вака симнав цел сајт од интернет е сега сакам да си го едитирам по мој кеф преку Dreamweaver е сега поцнав си го средив index фајлот и сакам да правам други html фајлови и сега од indexot си направив template креирам нов документ и кога ке го ставам templatot ми го дава само банерот и табелите со сум писувал текст на бела подлога а позадина и ова она со имам бои слики нисо не дава чаре евего сајтот па казетеми со правам по греска со треба да направам за да го средам по кеф

Незнам како си го направил индексот, ама 99% грешката ти е тоа што ти фали CSS фајлот и ресурсите (слики и слично). Значи за да ти бидат прикажани сликите и се останато онака како што треба мора да бидат во ист фолдер со индексот.

Значи во секој фолдер што има индекс мора да има CSS фајл за стиловите и еден ресурсен фајл за сликите, банерите и слично или пак сликите да ги повикуваш со целосна патека од онаму каде што се хостирани... ти најверојатно имаш само индекс кој повикува CSS стилови и користи ресурси од некој фолдер кој ти го немаш ставено заедно со индексот :)

Код:
http://osc3.template-help.com/zencart_21755/
ова е сајтот мене ми треба само позадината несо вака да изгледа
untitlulu.jpg
да можам у дримвеар да ја едитирам

Темплејтов ти е симнат со десен клик на сајтот и Save Page As или го симна посебно како темплејт ?

Ако си го симнал со десен клик > Save Page As тогаш ем нема да можеш да го едитираш т.е. ќе можеш али пола работи ќе фалат и CSS стиловите ќе бидат хаос, ем тоа е нарушување на авторските права (мора да имаш официјална лиценца за користење на истиот темплејт од страна на авторот).
А ако си го симнал како темплејт, ондак најнормално го едитираш со било која програма и ако евентуално ти фалат ресурси или слично тогаш 99% проблемот е во самите ресурси затоа што или не се со индексот заедно или се оштетени, друго нешто не ми се верува дека би можело да биде :toe:

го имам цел темплајт н сум го платил јас ама платен е сугуро цел го имам и пак ме заебава

го имам цел темплајт н сум го платил јас ама платен е сугуро цел го имам и пак ме заебава

CSS фајловите средени ли ти се?
Или тој ти е само за index сајтот?

Код:
http://rapidshare.com/files/270891675/osc3.template-help.com.rar

еве другар па види сам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom