Помош за Dreamweaver

• Креатор на темата Креатор на темата MashUP
  • Време на започнување Време на започнување
мене на факултет кога ме учеа чист хтмл ме учеа вака да програмирам тоа шо има сеа хтмл5 или незнам шо ја не се замарам и онака хтмл НИКОЈ не програмира. повеќе се стремат кон пхп и донт нет ја сум прохрамирал и у двата и плус други програмски јазици ама пошо оон бара помош за дримвивер вака СИГУРНО ке му работи. така да мислам дека од моја страна има решение

Ако не се користи HTML, тогаш што се користи за да ја поставиш основата на сајтот. PHP се користи за функционалноста, HTML и CSS за изгледот и распоредот на елементите.

Браво чим си програмирал и у пхп и во доНТ нет, махер си.
Незнам на кој факултет те учеле да користиш ХТМЛ атрибути пред ЦСС, сигурно на некој од приватниве. align атрибутот е depricated од 2002 година така да препорачливо е од тогаш да се користи цсс. А дека никој не користи ХТМЛ се лажеш. ХТМЛ ти е основа за поставување една страна, без хтмл и цсс ти неможе да имаш страна па макар напрај чудесија во пхп или дот нет. Све користи ЦСС стилови затоа не се праи друг пут паметен жити се, земи прочитај нешто.

а како шо го почна ти муабетов ке искочи и дека сам пишуваш по цели CSS а? и уше ова ако ми го кажеш „ке ти поверувам“ !!!!!!

Знаеме сите дека си пренатрупан со физики и електротехники... Програма од 1990та, Киро Глигоров што ја воведе! Уште по таа учите..

а како шо го почна ти муабетов ке искочи и дека сам пишуваш по цели CSS а? и уше ова ако ми го кажеш „ке ти поверувам“ !!!!!!

Знаеме сите дека си пренатрупан со физики и електротехники... Програма од 1990та, Киро Глигоров што ја воведе! Уште по таа учите..
шо е тешко сам да пишуваш цел CSS ?
-.-

шо е тешко сам да пишуваш цел CSS ?
-.-

не е тешко.. ама ке ти треба троа поише време ! отвори го ЦСС на кајгана и погледни го.. рамисли се колку време ке ти треба да го напишеш !

не е тешко.. ама ке ти треба троа поише време ! отвори го ЦСС на кајгана и погледни го.. рамисли се колку време ке ти треба да го напишеш !
поише време него што?
него да користиш лежи-лебу-да-те-јадам програм?

Колкаво е? Може да ми го покажеш, линк... ? :)

Се зависи од сајтот колку различни стилови ќе има и еден див тешко да фаќа повеќе од неколку реда. Акo тебе те мрзи да пишуваш CSЅ, како ќе си го средиш сајтот?

Абе друже незнам како да ти објаснам дека ЦСС > ХТМЛ
Ти колку сакаш натегај се со нас тука не сме го измислисле ние тоа.

И што со ЦСС-от на Кајгана? и тоа го правел некој не е автоматски генериран. И не не го правеле тоа овие од Кајгана, вероајтно е само модифициран од нив.
А што ти неможеш да се снајдеш во ЦССот? Незнаеш кое за што служи?? :)

Пак ќе повторам учете ЦСС пошто ЦСС се користи БУКВАЛНО во све што гледаш на нет.
А ти води инат пак со нас и продужи со ХТМЛ стилирање па ќе се чудиш за 2 години кога ќе правиш страна и кога ништо нема да ти работи :)

абе а да ми помогневте :helou: доста крвопролевање :-)))))))

абе а да ми помогневте :helou: доста крвопролевање :-)))))))

Па ти помогнавте, ти ништо не пишуваш дали се решил проблемот... или сакаш целиот код да ти го напишеме :) Стави маргини на ауто.

од една страна тоа би било убаво, ама од др мн готованска работа. барем и јас да имам некоја заслуга :-))
нејке ни со Ауто. мн ми е зезнато шо е со толку дивови. треба таков да е распоредот, а со табели мислам нема да го постигнам тоа...

--- надополнето ---

а има ли некој линк подобар од (http://www.w3schools.com/css/default.asp) за учење на CSS? да си седнам едно убаво :-Р

од една страна тоа би било убаво, ама од др мн готованска работа. барем и јас да имам некоја заслуга :-))
нејке ни со Ауто. мн ми е зезнато шо е со толку дивови. треба таков да е распоредот, а со табели мислам нема да го постигнам тоа...

--- надополнето ---

а има ли некој линк подобар од (http://www.w3schools.com/css/default.asp) за учење на CSS? да си седнам едно убаво :-Р
Не ти треба подобар од тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom