Помош за Џојстик ?

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2007
Мислења
3.605
Поени од реакции
2.646
Значи вака, си купив ваков џојстик: http://www.emimedia.mk/e-shop?page=...page=flypage.tpl&product_id=82&category_id=43

Арно ама на Вин 7 не ми го препознава, а на ХР го познава.
Немаше со него ни драјвер ни ништо.
Има некое чаре, вака од поискусниве гејмери некој да ми кажи, или да го фрлам в канта?

ја го иам истиот, вин 7 систем. Го буцнав, и еве веќе 2 години мака неам :)

Е добро шо можи да е работава :confused:
Го ставам во ПЦ-то со ХР, одма го чита како gamepad. Овде ми јавува, unknown device. Шо да се прај у пм, ми се игра фифава :)

Иди таму срч онлајн фор солушн или такво нешто, или гуглај го името и серијата на џоистикот за драјвери :)

Za yojstici na windows ne treba drajveri. Ako ne raboti togas so sistemot nesto ne e vo red... Eventualno proveri dali Windows Update e vkluceno i pa posle prikluci go nanovo gamepadot.

Влези во Devices and Printers и треба таму да го видиш џојстикот. Со десен клик отиди на тоа Properties или што и да е за да направиш некој соодветни подесувања. Во случај да не го гледаш таму џојстикот тогаш влези во Device Manager ( десен клик на Computer и од лева страна се наоѓа) и види дали за INPUT го имаш џојстикот или имаш извичник. Ако имаш извичник значи драјверите не ти работат како што треба.

dildo-joystick.jpg

Со ваков можеш да играш и ко ќе снема струја

Влези во Devices and Printers и треба таму да го видиш џојстикот. Со десен клик отиди на тоа Properties или што и да е за да направиш некој соодветни подесувања. Во случај да не го гледаш таму џојстикот тогаш влези во Device Manager ( десен клик на Computer и од лева страна се наоѓа) и види дали за INPUT го имаш џојстикот или имаш извичник. Ако имаш извичник значи драјверите не ти работат како што треба.
Има извичник :(
--- надополнето: Oct 20, 2011 6:30 PM ---
dildo-joystick.jpg

Со ваков можеш да играш и ко ќе снема струја
Испробан ти е?

Да те советувам дека од таков гејмпад нема аир да видиш, бар дај 250 денари и земи гејмпад во Playstation 2 стил.

Иначе да, треба да работи одма гејмпадот, јас имам ист. Ако не работи и го ставаш на преден USB порт, пробај стави го на заден порт. После, врати им го. :)

И со тоа ја затвораме темата, бидејќи веќе има тема "Помош и совети".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom