Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај зачисти со некоја ADWARE или SPYWARE програма.
Кажи кој линк или фајл ти се праќа по мсн?

ја имам мадге на мсн и ова се праќа
http://www.faocazae.mobi НИ СЛУЧАЈНО НЕ КЛИКАЈТЕ
MsgPlus_Img0927.png

Никогаш не сум имал проблеми со вируси ама деновиве еден ме докрајчи. Го бришам веќе 100 пати и повторно се појавува. Имам Каspersky AV 7 и го пронаоѓа како Trojan Monder секогаш одам Disinfect ili Delete ама он си се враќа. Чаре?

Никогаш не сум имал проблеми со вируси ама деновиве еден ме докрајчи. Го бришам веќе 100 пати и повторно се појавува. Имам Каspersky AV 7 и го пронаоѓа како Trojan Monder секогаш одам Disinfect ili Delete ама он си се враќа. Чаре?

Najdi go fajlot sto ti zarazen i udri mu racno delete

i ako ne biduva pisi malce poopsirno

А што проблем ти прави тоа тројанецот?

Прво види да не работи цело време во процесите, исклучи го и откако ќе го исклучиш пробај да го избришиш. Така мислам ќе можи.

ОК значи чудово никако да се избрише. Проверив во процеси немаше ништо. За проблеми на секое вклучување на комп. Касперски го наоѓа и одам Disinfect и комп. се рестартира. Повторно го наоѓа тројанов и тоа секогаш во system32 фолдер и секогаш .dll фајл. Компјутерот станува премногу бавен и црвеново светло свети ко семафор иако немам никакви програми отворено и нон-стоп во десниот агол излегува ова од Касперски. Еве целосно име на вирусот: Trojan .Win32.Monder.gen ПС постов го пишам веќе 10 мин побавно нешто немам видено :nesvest:

ОК значи чудово никако да се избрише. Проверив во процеси немаше ништо. За проблеми на секое вклучување на комп. Касперски го наоѓа и одам Disinfect и комп. се рестартира. Повторно го наоѓа тројанов и тоа секогаш во system32 фолдер и секогаш .dll фајл. Компјутерот станува премногу бавен и црвеново светло свети ко семафор иако немам никакви програми отворено и нон-стоп во десниот агол излегува ова од Касперски. Еве целосно име на вирусот: Trojan .Win32.Monder.gen ПС постов го пишам веќе 10 мин побавно нешто немам видено :nesvest:
Касперски ама со овија лиценцираниов шо ти е100 % се брише треба да си го средиш каспрескито. А вин 32 се појавуе и гаден е знаем. го имав почесто.Земи КАСПЕРСКИ ИНТЕРНЕТ СЕКЈУРИТИ и цепај 100 % сум сигурен дека ќе го избрише.друго незнаем шо да ти каем за тоа.

И јас го имав тој Trojan Monder 32,финтата е што кога ќе ѓи избришам заразените фајлови, веднаш се инфицираат други.
значи, мораш во сејф мод да го уклучиш компјутерот, во таск менаџер најди го процесот, исклчучи го и пушти касперски нека направи еден full scan. Мој совет е да си ја инсталираш програмата Trojan Hunter ( ако ја сакаш, пиши ПП ) и со неа едно убаво да искенираш.
Евентуално ако пак имаш проблеми, знаеш решението е формат :helou:

Еве што има за тој тројанец:
Trojan.Win32.Monder.gen

NameTrojan.Win32.Monder.gen TypeMalware Type DescriptionMalware ("malicious software") consists of software with clearly malicious, hostile, or harmful functionality or behavior and that is used to compromise and endanger individual PCs as well as entire networks. CategoryTrojan Category DescriptionTrojan is a general term for malicious software that is installed under false or deceptive pretenses or is installed without the user's full knowledge and consent. Most Trojans exhibit some form of malicious, hostile, or harmful functionality or behavior. LevelHigh Level DescriptionHigh risks are typically installed without user interaction through security exploits, and can severely compromise system security. Such risks may open illicit network connections, use polymorphic tactics to self-mutate, disable security software, modify system files, and install additional malware. These risks may also collect and transmit personally identifiable information (PII) without your consent and severely degrade the performance and stability of your computer. Advice TypeRemove DescriptionTrojan.Win32.Monder.gen is a highly intrusive adware program that opens pop-up advertisements on the desktop. Trojan.Win32.Monder.gen is also known to download and install additional unwanted software. Add. DescriptionTrojan.Win32.Monder.gen comes in many variants, most of which exhibit trojan-like behaviors, including downloading other software without notice and consent, transmitting information to remote servers without notice and consent, and lowering system security on the infected machine. Trojan.Win32.Monder.gen variants are known to resist removal. Release Date Last updated onSep 5 2008

:D :D :D Конечно се ослободив од вирусов. Решен бев да го форматирам компјутерот но си реков да пробам да направам нешто уште еднаш. Слегнав една програма Trojan Remover и проблемот се среди. Фала на сите што помогнаа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom