Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Што да направам за побрзо да ми се уклучува лаптопот? Му треба 1мин и 15сек за да се прикаже позадината, 15 секунди се задржува на Welcome... Инаку иам i7 со 8GB RAM, мислам дека треба многу побрзо да се уклучува...
haha,ne go gasi poarno......pred kolku vreme e staven windowsot,shto antivirus imash i kolku programi ti se pod difolt za startup..koi prog.se podigaat odednash so laptopot....po prashanjevo teshko da si upoznaen so vakvi neshta...poarno vidi so nekoj prijatel koj se podrazbira pojke..toj ke ti objasni mozebi ne e za format,i ne sekogash zavisi jacinata na kompjuterot od brzinata na podiganje na operativniot sistem......

Може да ми пратиш порака и малку поопширно да ми објасниш дос ова она...
Извини сега видов прашањето, значи имаш 2 верзии на тие тест софтвери, едни работат под виндовс, значи од ко ќе се крени виндовс го активираш прогртамот и тој тестира, но за навистина добар тест треба дискот да се тестира пред да се подигне виндовсот со сите негови сервиси, програми кои постојани работаат и кои можат да влијаат понекогаш на резултати, зато имаш и верзија која работи во ДОС или ПРЕД да се подигне виндовс, обично тие се ставаат (се креира) УСБ или ЦД/ДВД кое го ставаш пред да го пуштиш компјутерот и наместо Виндовс се подига тестот и таму имашш опции каков тест или каква акција сакаш да превземеш

Извини сега видов прашањето, значи имаш 2 верзии на тие тест софтвери, едни работат под виндовс, значи од ко ќе се крени виндовс го активираш прогртамот и тој тестира, но за навистина добар тест треба дискот да се тестира пред да се подигне виндовсот со сите негови сервиси, програми кои постојани работаат и кои можат да влијаат понекогаш на резултати, зато имаш и верзија која работи во ДОС или ПРЕД да се подигне виндовс, обично тие се ставаат (се креира) УСБ или ЦД/ДВД кое го ставаш пред да го пуштиш компјутерот и наместо Виндовс се подига тестот и таму имашш опции каков тест или каква акција сакаш да превземеш
Kako napraviv format se' se sredi, vo sekoj slucaj fala, mozebi ke mi potreba za drug pat.

Kako napraviv format se' se sredi, vo sekoj slucaj fala, mozebi ke mi potreba za drug pat.
aко има лоши сектори на дискот - ќе каже за некое време, јас имав таков проблем, и после форматирање ќе работеше добро се додека некогаш виндовсот или некој програм кој се подига со него, не запише нешто на тој лош сектор па ќе почнеше да зеза, некогаш по недела две, некогаш месец и кусур....

aко има лоши сектори на дискот - ќе каже за некое време, јас имав таков проблем, и после форматирање ќе работеше добро се додека некогаш виндовсот или некој програм кој се подига со него, не запише нешто на тој лош сектор па ќе почнеше да зеза, некогаш по недела две, некогаш месец и кусур....
Ako dojde red do toa ( ne daj boze ) togas ke se opravame. Inache mislam deka toa beshe poradi toa so ne bev napravil ubavo format, odnosno ne go butirav cd-to, tuku od my computer go instalirav, i stariot windows ostana vo folder Windows.old i si stoeshe vo c: .

Ми треба помош за net.Framework.Не сака да се инсталира.Симнав од официјалната страна на Microsoft 4-ka и 4.5 верзија.Имам windows 7.На пола инсталација прави rollback.Треба да реинсталирам windows или има нешто без нешто такво?

R
212c51f1d47901513f82a7f33842f9c5.jpg
Ова ти е решението,се надевам дека разбираш англиски :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Инсталирав windows 8.1 незам имам ставено пасворд на администратор и сеа сто и да инсталирам ми бара пасворд (и незнам кој е,а кога би знаел незнам кај да напишам )како да го исклуцам ?

Инсталирав windows 8.1 незам имам ставено пасворд на администратор и сеа сто и да инсталирам ми бара пасворд (и незнам кој е,а кога би знаел незнам кај да напишам )како да го исклуцам ?

Хотмаил адреса, лозинката си се логирал при инсталација со хотмаил

Кога го инсталираше си внел адреса и пасворд, тој е тој пасворд

УСБ портите ме дупат нешто,пред некое време УСБ-то не ми го примаше ако не го рестартирам компјутерот,сеа џојстикот шо ми го примаше од еднаш не сака ги пробав сите порти на компјутерот,но финтата е што ни со рестартирање нејке да ми го прочита џојстикот.Со формат ќе се реши работава и онака планирам да му праам зимава или може и полесно ? Не ми го чита џојстикот а ден пред тоа си работеше најнормално џојстикот..

Имам проблем неам појма од што и како. Значи резолуцијата некако заникаден ми се смени после уклучување на игра. Букви едвај се читаат како на сликата.
s2Cw7.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom