Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам Cisco Linksys рутер:

wrt160n-november-giveaway-win-a-linksys-cisco-wireless-n-broadband-router.jpg

Го вмрежувам со модем и компјутер но не можам да го конфигурирам по оваа постапка бидејќи не ми ја отвара http://192.168.1.1/. Само кај мене не отвара или кај сите и чаре?

Го вмрежувам со модем и компјутер но не можам да го конфигурирам по оваа постапка бидејќи не ми ја отвара http://192.168.1.1/. Само кај мене не отвара или кај сите и чаре?
Изгаси го влезниот интернет...
само модемот и компјутерот, нека не доаѓа интернет до модемот...

Изгаси го влезниот интернет...
само модемот и компјутерот, нека не доаѓа интернет до модемот...

Вајда само рутерот и компјутерот мислиш:toe:

Инаку на стариот компјутер имам еден 40 Гб Макстор(ATA) хард диск на кој имам само една партиција на која ми е виндовсот. Сега ми дадоа еден хард-диск исто 40Гб Вестерн Дигитал(IDE). Ги вклучувам нормално, но не се подига виндовсот, вели дека нема boot device. Сигурен сум дека е нешто со џамперите како се распоредени, но нема никаква шема на самите хард-дискови како треба да стојат за да едниот биде primary, а вториот slave. А и во БИОС не ги познава, туку некои рандом букви испишува само во полето IDE hard devices.

Џамперите на Максторот:

. . . . .
. . . .

Џамперите на WD-то:

. . . . .
. . . . .

На зелените точки има џампер.

Едит: Го средив ова со хард-дисковите, најдов за двата шеми за џамперите за хард-дисковите.

Само не можам никако со рутерот. Како што кажа СтатусКво вклучив само Етернет кабел од компјутер во Интернет слотот на рутерот - не сака. Потоа етернет кабелот го преместив од компјутерот до слотот 1 за компјутер на рутерот и така не сака.:jaj:

а сигурен си дека адресата на рутерот е 192.168.1.1 и дали проба да го ресетираш? намести на мрежната картичка obtain an IP address automatically па пробај логирај се на рутерот

Дали постои софтвер со кој што можам да ја наместам острината (sharpness) на мониторот?

Кој модел ТОЧНО ти е рутерот?

Порврзи ги директно рутер - РС со LAN кабел, оди во RUN, пиши CMD па таму пиши ipconfig. Сега види си која адреса ти е кај Default Gateway и пробај преку таа адреса да пристапиш до рутерот.

Имам еден проблем на лап топот со антивирусот имам NOD 32 и ми пишува invalid username i password пред да ми се упдејтува, и нејќе да се упдејтува после тоа изгледа лиценцата му истекла .. ај некој нека ми даде лиценца или нека ми прати некој линк.. т.е. добар антивирус за VISTA (оригинал ми е па сакам да ја заштитам). фала поз

Имам еден проблем на лап топот со антивирусот имам NOD 32 и ми пишува invalid username i password пред да ми се упдејтува, и нејќе да се упдејтува после тоа изгледа лиценцата му истекла .. ај некој нека ми даде лиценца или нека ми прати некој линк.. т.е. добар антивирус за VISTA (оригинал ми е па сакам да ја заштитам). фала поз
Имаш на ПП види си и пробај да средиш

Стави му на PC-то ип адреса - 192.168.1.2 и пробај пак

Имам лаптоп Аспире 5520 со камера. На него имам инсталирано Виста Хоме Премиум... Камерата Вистат не ја препознава и јавува декан типот на камерата е Бисон... од страната на Ејсер ги симнав сите три драјвери за камерата и не сака да ја препознае... ако има некој цд со драјвери за аспире 5520 нека пише....

Сакам да се вратам од 7-ца на XP,ама ми се појавува еден плав екран...и најдов некое решение,ама не го разбирам најубаво.

Heres the step on how you can install xp on pre installed win 7.
First.
On the Setup of your bios.
Choose the ATA instead of AHCI on the SATA configuration..
then now apply the changes. then insert your cd on the cd rom. make sure you have chosen the cd as your first boot device.

Еве што пишува..е сега кај тоа каде што треба наместо АТА да наместам АХЦИ,неможам да го најдам во БИОС.
Не знам кај се наоѓа,ако може помош.

Имам проблем на интернет, ми се изгуби опцијата кога кликам врз некоја слика со десен клик :toe: ги нема опциите сними ја локацијата на сликата, копирај.... како да го вратам тоа?

Имам проблем на интернет, ми се изгуби опцијата кога кликам врз некоја слика со десен клик :toe: ги нема опциите сними ја локацијата на сликата, копирај.... како да го вратам тоа?
ако ова ти го прави на некои страни само, значи дека имаат заштита од админите,
ако ти е така на сите страни, преинсталирај си го пребарувачот

Постојано префрлувам податоци од PC на мобилен тел. преку Bluesoleil...
Од денес почна за секој file да ми кажува..
wtfvd.jpg

Дали знае некој како да го решам тој проблем?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom