Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
BS Player-от неќе никако да се уклучи. Се отвара ама не почнува филмот.
Го избришав па пак го инсталирав и ништо.
Проблемот почна откако го чистев компјутерот од malwares.
Moжно од тоа да е, програмата да избришала некој фајл?

п.с. во таск менаџер исклучив еден процес по грешка, како сум успеал по грешка подобро не прашувајте. А не знам кој процес беше.
- Избриши го BS Player-от пак;
- Симни CCleaner http://filehippo.com/download_ccleaner/
- Оди на Cleaner, скен и кај браусерите ќе видиш, отштиклирај само кукис за лозинките да не ти ги избрише но ако не ти смета, нека ги исчисти и нив;
- После оди на вториот дел кај Registry, скенирај и избриши го и тоа, не прави бекап кога ќе те праша, нема потреба;
- Рестартирај PC задолжително;
- Инсталирај го пак BS Player.

Би требало да е се во ред :) Ако е некој битен процес ќе се вклучи пак со рестартот :)

- Избриши го BS Player-от пак;
- Симни CCleaner http://filehippo.com/download_ccleaner/
- Оди на Cleaner, скен и кај браусерите ќе видиш, отштиклирај само кукис за лозинките да не ти ги избрише но ако не ти смета, нека ги исчисти и нив;
- После оди на вториот дел кај Registry, скенирај и избриши го и тоа, не прави бекап кога ќе те праша, нема потреба;
- Рестартирај PC задолжително;
- Инсталирај го пак BS Player.

Би требало да е се во ред :) Ако е некој битен процес ќе се вклучи пак со рестартот :)
Нејќит.
Пљус инфо, ова излегува за обичен филм, после кликање OK филмот ќе почне, а ако пуштам серија не се пушта воопшто, само бс плејерот стартува и си стои така, ако стиснам плеј пушта некој филм претходно што сум го пуштил.
Е ај сеа.

Attachments

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    17,6 KB · Прегледи: 19
Последно уредено:
Ај мала помош:

Значи си го форматираав пЦ-то и ко шо ме дал господ муфла си наместив активна партиција да ми биде новиот драјв што го наместив и пред да ја тргнам старата ми се ресетираше пц-то и сеа стартување кур ....

Bootmgr is missing.

1.Пробав со USB да го форматирам од почеток - Кур
2.Пробав со ЦД да го форматирам од почеток - Кур
3.Пробав со system repair disc од лап-топот - Кур.

Поради некоја причина не ми ги чита ни USB ни CD .... некое чаре некој да не знае ? да не иам по грешка нешто у БИОС сменето или нешо а у ?

Чаре некое!

Еdit: сега стигам до "Boot from CD"
и под него Bootmgr is missing ?

What can be the issue?

лошо бутабилно цД или?

Последно уредено:
Нејќит.
Пљус инфо, ова излегува за обичен филм, после кликање OK филмот ќе почне, а ако пуштам серија не се пушта воопшто, само бс плејерот стартува и си стои така, ако стиснам плеј пушта некој филм претходно што сум го пуштил.
Е ај сеа.
program files > webteh > properties > security > permissions > add > everyone > full control.

aj vidi :D

BS Player-от неќе никако да се уклучи. Се отвара ама не почнува филмот.
Го избришав па пак го инсталирав и ништо.
Проблемот почна откако го чистев компјутерот од malwares.
Moжно од тоа да е, програмата да избришала некој фајл?

п.с. во таск менаџер исклучив еден процес по грешка, како сум успеал по грешка подобро не прашувајте. А не знам кој процес беше.
Istiot problem go imam i ja,samo sto sega na mesto BS Player koristam Pot Player..

Дечки, последниот Office е овој што се вика 2016? Ќе можи да ми пратите во ПП линк за да го симнам ама и крак/кеј за да не ми е триал верзија? Ми треба последната верзија на Офис па која и да е мило би ми било доколку ми ја пратите. :D

program files > webteh > properties > security > permissions > add > everyone > full control.

aj vidi :D
И ова го направив и пак не се пуштаа.
Иначе, многу непрофесионално ака аматерски го решив проблемот. Не се пуштаа филмови само од фолдерот Серии што го имав направено, за останатите се си функционираше како што треба. Копирав една епизода од рандом серија (што не се уклучуваше) и јас ставив надвор од тој фолдер - кога пробав се уклучи. После копирав цела сезона (за да пробам да најдам каде би можел да е проблемот) па и таа функционираше. После копирав цела серија па и таа беше во ред. На крај направив друг фолдер, ги префрлив сите серии во новиот фолдер и еве си фукнционира.
Врска немам што му беше. :D

Istiot problem go imam i ja,samo sto sega na mesto BS Player koristam Pot Player..
Не верувам моето да ти помогне ама пробај хахах.

И ова го направив и пак не се пуштаа.
Иначе, многу непрофесионално ака аматерски го решив проблемот. Не се пуштаа филмови само од фолдерот Серии што го имав направено, за останатите се си функционираше како што треба. Копирав една епизода од рандом серија (што не се уклучуваше) и јас ставив надвор од тој фолдер - кога пробав се уклучи. После копирав цела сезона (за да пробам да најдам каде би можел да е проблемот) па и таа функционираше. После копирав цела серија па и таа беше во ред. На крај направив друг фолдер, ги префрлив сите серии во новиот фолдер и еве си фукнционира.
Врска немам што му беше. :D

Не верувам моето да ти помогне ама пробај хахах.
Веројатно тој првиот фолдер имал нешто цака со пермисиите. А на иста партиција го направи вториот фолдер? :D

Не мора да правиш нови фолдери па да ги копираш сите серии :ROFLMAO: само на стариот фолдер full control

Веројатно тој првиот фолдер имал нешто цака со пермисиите. А на иста партиција го направи вториот фолдер? :D
Да, на истата. Ништо не чепкав, никој не ми го чепкаше компјутерот, само по себе почна. :D
Не мора да правиш нови фолдери па да ги копираш сите серии :ROFLMAO: само на стариот фолдер full control
Пред да ги копирам проверив и фул контрол беше. :D

capture.jpg

Оти овие по два пати ми се инсталирани? Треба да унинсталирам некое и ако треба, кое треба?

Decki na laptopot pochna kulerot celo vreme da vrti bez da iskluci, dali ima nekoj idea da mi kazhi vo shto e problemot?

capture.jpg

Оти овие по два пати ми се инсталирани? Треба да унинсталирам некое и ако треба, кое треба?
јава постари верзии можеш и пожелно е да избришеш, visualките не ги чепкај

capture.jpg

Наредниот пат Јава кога ќе се апдејтира ќе те праша дали сакаш да ти избрише постари верзии, потврди и почекај некоја минута.

Фала, дечки.[DOUBLEPOST=1444508442][/DOUBLEPOST]Унинсталирав и пак инсталирав Јава и ми се случи нешто чудно. Ко кликнав Close, нели се отвара броусерот за таму да се заблагодари оти сум инсталирал Јава итн и замислете што се отвори: Интернет Експлорер наместо Мајкрософт Еџ или Гугл Хром. Чудно, не?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom