Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не имаш некоја јака графичка картица? Пробај намести го, ако ти се рестартира со тоа напојување тогаш не го пали повеќе додека не го замениш :)

Графичка имам интегрирана. Го вклучив се си е во ред. Еве сега гледам во Speed Fun температура нормална: 33C на процесор, 38C на хард диск. Ќе тера до утре мислам!

Не најдов некоја тема за мозила па овде ќе прашам:
До пред некое време кога се логирав на кајгана од мозила ми се појавуваше едно ка лента горе и пишуваше дали да ја запамети лозинката и секогаш стискав запамети за следен пат коа ќе се упалим на мозила да немора да се логирам пак, ама сеа во последно време не ми се појавува тоа, мора насвако да се логирам на форумов (и на други страни). Пробав снимив од почеток мозилата ама пак несака нешто, дан знае некој како да наместам?

Control Panel > Regional and Languages > Languages > Details > најди го македонскиот јазик и ADD
За ова другото, Start > Search > пиши mspaint и ќе ја најде програмата
брат ова со јазикот го средив ама паинт не ја најдов така како што викаш ти има ли др на4ин?:nesvest:

До пред некое време кога се логирав на кајгана од мозила ми се појавуваше едно ка лента горе и пишуваше дали да ја запамети лозинката и секогаш стискав запамети за следен пат коа ќе се упалим на мозила да немора да се логирам пак, ама сеа во последно време не ми се појавува тоа, мора насвако да се логирам на форумов (и на други страни). Пробав снимив од почеток мозилата ама пак несака нешто, дан знае некој како да наместам?

Види ја сликава

9uq69e.jpg

Дали ќе можеш тука да се снајдеш, бидејќи може да има различни начини.

imam problemi so nero expres otkako ke zavrsi so Writing to Disc mi Pravi Verfying the content
porano ne mi pravese vaka kako da napravam da ne verificira.?

Тоа ти е проблем со новата Мозила...сите го имаме и јас лично....стај си постара верзија!:smir:

Тоа ти е проблем со новата Мозила...сите го имаме и јас лично....стај си постара верзија!:smir:

Да точно всушност го пишува истото како можен проблем (баг на 3.0.2) на линкот што го оставив погоре, но има и некои конретни решенија...

Види ја сликава

9uq69e.jpg
Штиклирано ми е тоа...

Дали ќе можеш тука да се снајдеш, бидејќи може да има различни начини.
Па, не се снајдов баш најдобро ни на страната ни на форумот што беше на страната :P

Супер си работеше до пред некое време, незнам зошто сеа несака да зачувува лозинките, и ако може линк од постарата верзија... :)

Фала на сите :toe:

Само на GTA ли ти прави вака?
Проба ли и на други игри?
Епа испадна друго сега се појави плав екран и karnel_data_empage_error но пред се ова ком. ми го изгасна струјата снема струја и сеа го формат С така да се е ок но и предходен пат ми се случи ова па мораше и D да се форматира зошто се случува така кога струјата ке ми го угаси ком.?

Помош! Опцијата "show hidden files" не функционира.
Дали може некако да се реши проблемот, без реинстал и формат?

Помош! Опцијата "show hidden files" не функционира.
Дали може некако да се реши проблемот, без реинстал и формат?

Може да се среди, инаку најверојатно се работи за вирус (autorun.inf) сокриен во некоја од партициите и не дозволува нивно отварање. Пробај со овој метод:
1. Click “Start” -> “Run…” (or press Windows key + R)
2. Type “regedit” and click “Ok”.
3. Find the key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\
Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
4. Look at the “CheckedValue” key… This should be a DWORD key. If it isn’t, delete the key.
5. Create a new key called “CheckedValue” as a DWORD (hexadecimal) with a value of 1.

Кискино
Илиимаш некој малициозен софтвер (вируси и такви работи), или е нешто зафркнато од многу чепкање, или имаш лоша среќа.
Пробај вклучи - исклучи на „show hidden files“ и на „show system files“. Ако не рабпти тогаш System Restore. Најбезболен нашин за поправка на вакви работи.

А пробај да го избришиш тој autorun.inf од Command prompt. Пиши
Код:
cd \
attrib -R -S -H autorun.inf
del autorun.inf
После за д партицијата, пиши
Код:
d:
и повтори го истото од горе. направи го за сите партиции.

На крајот скенирај го компјутерот од вируси.

Може да се среди, инаку најверојатно се работи за вирус (autorun.inf) сокриен во некоја од партициите и не дозволува нивно отварање. Пробај со овој метод:

Oткако го направив тоа, опцијата "show hidden files" ја снема, ќерата. Е сега чаре?

Oткако го направив тоа, опцијата "show hidden files" ја снема, ќерата. Е сега чаре?

Чаре, пробај со овие начини:

1. Click “Start” -> “Run…” (or press Windows key + R)
2. Type “regedit” and click “Ok”.
3. Find the key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\
Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
4. Look at the “CheckedValue” key… This should be a DWORD key. If it isn’t, delete the key.
5. Create a new key called “CheckedValue” as a DWORD (hexadecimal) with a value of 1.

или
Go to registry editor by running regedit in the run box.
Go to this key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\
Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

In the right hand area, double click hidden and change the value to 1.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom