Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А па видеото не го дава не тој формат пробај Avi формат треба да го дава :smir:

Да знам тоа. Ама кога ќе направам Ctrl+V во Paint излегува црно наместо сликата од она на кое направив Print Screen .

Некои плеери имаат заштита.
Пробај го истото со VLC Player-от.

Од видео не можеш да направиш скриншот. Најубав начин од неодговарање доколку не знаеш точно и испробано решение на некој проблем, нема. Едноставно остави некој што знае точно како да помогне.

Како да направам Print Screen од MP4 фајл, бидејќи наместо сликата се појавува само црно. :uvo:

Можеш вака (за Виндовс Медиа Плејер):

1. Open up windows media player.
  2. Go to tools-options.
  3. Click on performance in options.
  4. Click advanced button at the bottom.
  5. Un-check the "Use Overlays" box under video acceleration.
  6. Close out options.
  7. Open a video you want to take a snapshot of.
  8. Pause the video where you want to take the snapshot.
  9. Press the prtscn/sysrq/insert key.
  10. Close out windows media player.
  11. Open Microsoft paint.
  12. Press keys ctrl+V in ms paint.
  13. Save the photo under the name you want by pressing ctrl & S.

Или што ми се мене повеќе допаѓа е да си земеш некој плеер со опција Take Snapshot. Јас за ова користам AVS DVD Player!:smir:

Пушта тој плеер MP4 формат ?

Едит
Фала луѓе функсицонира програмот.

Ми се рестартира ком. кога ја уклучувам GTA SA не секогаш но се случува и посел тоа нешто неќе да се стартува ком. мора неколку пати рестарт или да отворам и да цепман кај граф. или каблите нз со може да е// Пред тоа ставав др граичка нешто пробував и еден период така менував 2 граф. и ми се јави тој проблем како сеа што се случува со играта дали ми е нешто зезната граф. или некој др хардвер?? Ако некој знае хелп ....фалаа//Уште нешто ја уклучцив играта но пак ми се рестарт и сеа ми се јаве плав екран со текст нешто Karnel за да заштити нешто така // Минатиот пат кога ми се случи ова морав да го носам на сервис и да формат и D и C плссс хелп....

Само на GTA ли ти прави вака?
Проба ли и на други игри?

Проблем со биос/ форматирање

Имам проблем со форматирање на така постар P4 компјутер, сетирав да чита од cd-rom и се што е потребно, го покренува виндовсот, се појавува онаа сина слика но после тоа ништо не се случува, не се појавуваат опциите за форматирање итн итн.. како да замрзнува сината слика и така стои долго време, пробав со различни цд-а, па да не е нешто изместено во биосот, но се ок си беше, сум форматирал многупати.

Мислев да ја извадам батеријата со што би се ресетирал биосот, но компјутерот не е лично мој па нејкев да отворам и ризукувам.

Ако некој знае да ми помогне би било убаво,
позрав.

Имам проблем со форматирање на така постар P4 компјутер, сетирав да чита од cd-rom и се што е потребно, го покренува виндовсот, се појавува онаа сина слика но после тоа ништо не се случува, не се појавуваат опциите за форматирање итн итн.. како да замрзнува сината слика и така стои долго време, пробав со различни цд-а, па да не е нешто изместено во биосот, но се ок си беше, сум форматирал многупати.

Мислев да ја извадам батеријата со што би се ресетирал биосот, но компјутерот не е лично мој па нејкев да отворам и ризукувам.

позрав.

Пробај со Windows XP со Sata драјвери

позрав.

Што ти пишува на сликата? На плавиот екран?

Сигурно не е само плава позадина и ниту една буква, мора да пишува нешто. Или сликај го со мобилен и прати слика тука, или само прочитај си што пишува и ќе знаеш што е проблемот.

Што ти пишува на сликата? На плавиот екран?

Сигурно не е само плава позадина и ниту една буква, мора да пишува нешто. Или сликај го со мобилен и прати слика тука, или само прочитај си што пишува и ќе знаеш што е проблемот.
Го имав истиот проблем и јас и морав да најдам windows со сата драјвери за да можам да го форматирам, или во биосот имаш можност да ги исклучис сата но малку е ризично бидејки по инсталацијата треба да вратис се како што било во правобитно

Пред пола саат ми прегоре напајањето 450W Deluxe. И сега да не излавам по ново ставив едно старо што го имам од 300W. Безбедно ли е да стои до сабале зашто имам доста јака конфигурација. Да не прегорам нешто? Процесор? Матична?

Пред пола саат ми прегоре напајањето 450W Deluxe. И сега да не излавам по ново ставив едно старо што го имам од 300W. Безбедно ли е да стои до сабале зашто имам доста јака конфигурација. Да не прегорам нешто? Процесор? Матична?
па кажи точно колку е “ јака “ конфигурацијата за да може некој да одговори:smir:

Да не имаш некоја јака графичка картица? Пробај намести го, ако ти се рестартира со тоа напојување тогаш не го пали повеќе додека не го замениш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom