Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
значи само на ДВД цеде да го стаам и ке го чита...двдто чита ДивХ...нишо, одам да зеам ДВД цеде па ке пишам после...

не нема веза тоа дали е DVD CD или обично ако филмот е Avi. формат од 700 мб може и на обично цд да го ставиш и да го гледаш филмот барем ја на моето знам кај мене чита DivX :)

Што формат е филмот и што формат ти чита твоето DVD?

филмот е некој си .MKV формат...а да ја сменам ја наставката??:vozbud: обичнине ДВД филмови која наставка ја имаат/??пошо моето двд лита дивХ и двд и незнам што друго...

не нема веза тоа дали е DVD CD или обично ако филмот е Avi. формат од 700 мб може и на обично цд да го ставиш и да го гледаш филмот барем ја на моето знам кај мене чита DivX :)

епа ке ја сменам наставката во .Ави,...

епа за тоа не можеш да го гледаш филмот :) друг формат е не мењавај исто ти се фаќа и да го смениш во ави пак нема да го чита голема разлика е http://www.afterdawn.com/guides/archive/how_to_play_mkv.cfm

значи само со конвертер да пробам,да го конвертирам во .АВИ формат...или некој друг двиХ формат...

значи само со конвертер да пробам,да го конвертирам во .АВИ формат...или некој друг двиХ формат...

да така да го конвертираш во аvi и ке може да го гледаш на двд :)

да така да го конвертираш во аvi и ке може да го гледаш на двд :)

немаш одобрено пораки на профил, да ми пратиш на пП некој конвертор со цд кеј ако имаш??? ја ке побарам али сепак, сигурно си е сигурно...

Ај жифти све нека ми даде некој user and pas for ZAMUNDA ... овие од филм и тв ме ду*ат :S ми даваат некој сите кајганџии што го знаат и некој се избацил паметен сменил пасс. Или некој ако мозе да ми помогне како да направам акаунт :smir:

Ми треба хитно помош... мсн-то ми уклучува било кој јузер а мојот не... ај ве молам помогнете ми незнам што да правам :S

Ти појавува некоја грешка (ме интересира осумцифрената бројка)?

80071392 ама кога ке одам на помош ми вика дека не постои грешка со таков код :S Signing in to Windows Live Messenger failed because the service is temporarily unvailable. Please try again later. а другите јузери ми ги отвара :S

80071392 ама кога ке одам на помош ми вика дека не постои грешка со таков код :S Signing in to Windows Live Messenger failed because the service is temporarily unvailable. Please try again later. а другите јузери ми ги отвара :S

Start
Run
внеси cmd и удри ентер на тастатура
ќе ти се отвори command prompt (црна позадина, бели букви)
напиши ipconfig/flushdns
почекај да заврши...
пробај пак да се логираш на мсн.

кога го писувам ова на command prompt mi se pojavuva The requested operation requires elevation

Ти требаат администраторски привилегии за да ја активираш таа команда. Логирај се како администратор (или дај си себеси администраторски права) па следи го моето упатство.

е ова не го сватив баш :S на компјутеров само јас се логирм, значи јас сум администраторот

Мене системот ми кажува дека не си :)
Ај вака...
оди старт, па кликни на Log Off.
На прозорчето што ќе ти се појави одбери Change User.
Ќе те однесе на прозорецот за логирање на Windows XP (под претпоставка дека имаш XP... не кажа што имаш и како).
Сега би требало да имаш 2 кориснички имиња, Administrator и твоето (Ivana пример).
Доколку имаш Administrator, кликни го него и ќе те логира како администратор (вообичаено ретко кој поставува лозинка за администратор, веројатно и ти немаш... ако имаш, треба да ја знаеш лозинката).
Влези на форум и отвори го претходното мислење и следи го упатството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom