Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
icon4.gif
Што се случи?
Вчера од Skype добив честитка од пријател со најверојатно вирус зашто веднаш потоа самата почна да се препраќа на сите мои контакти.На секој мој отворен фајл истиот се дуплираше како скриен фајл по што со антивирусот скенирав и избриша 8 вируси.Денес кога го вклучив компјутерот прво администраторот е сменет,сите програми се деинсталирани,сите документи кој ги имав се избришани-буквално како да сум го форматирал компјутерот.На се што вклучувам се појавуваат туторијали.Пробав да направам System restore но не прифаќа.Safe mode не се вклучува. Постои ли некој начин да вратам барем нешто од документацијата пред да правам формат зашто вирусот сигурно го има сеуште иако NOD-32 не го покажува?:toe:

Пробај со други алатки за скенирање, adaware,spybot, spyware doctor, spyware terminator, trojan hunter, kaspersky 2009...

icon4.gif
Што се случи?
Вчера од Skype добив честитка од пријател со најверојатно вирус зашто веднаш потоа самата почна да се препраќа на сите мои контакти.На секој мој отворен фајл истиот се дуплираше како скриен фајл по што со антивирусот скенирав и избриша 8 вируси.Денес кога го вклучив компјутерот прво администраторот е сменет,сите програми се деинсталирани,сите документи кој ги имав се избришани-буквално како да сум го форматирал компјутерот.На се што вклучувам се појавуваат туторијали.Пробав да направам System restore но не прифаќа.Safe mode не се вклучува. Постои ли некој начин да вратам барем нешто од документацијата пред да правам формат зашто вирусот сигурно го има сеуште иако NOD-32 не го покажува?:toe:
истото поради кое јас го реинсталирав виндоусот.. ништо друже реинсталирај си и мирна глава вирус е.. нод32 е тапа антивирус и мене не ми го препозна и ми влезе вирус у компјутер.. сеа касперски стаив боње е

незнам дали е прашањево за тука,али ке прашам.

иам WADSL on.net интернет, а имам и рутер дома,преку кој еден PC и еден LAP TOP зема интернет,е сеа,каква IP имам јас?? статичка,динамичка????

иам WADSL on.net интернет, а имам и рутер дома,преку кој еден PC и еден LAP TOP зема интернет,е сеа,каква IP имам јас?? статичка,динамичка????

Најверојатно ти е динамичка (доколку не ти се менува ондак е статична, доколку се менува е динамичка). За да провериш која ти е IP кликни тука. Значи кликни на линкот... направи рестарт и повторно кликни на линкот... ако IP адресата не се промени тогаш е статична, а доколку се промени е динамичка.

Динамичка е 100 %

Симнав Дискеепер 2009 Про Премиер Фул од овде и сега кога го симнав на десктоп се појави ова и не знам како да го отворам т.е. инсталирам:

http://forum.kajgana.com/[url=http:...ck.us/img206/1512/86193435du2.png[/img][/url]

Win rar имаш инсталирано ? и патем едитирај го постот рапидшејр линкови не се дозволени.

Едитирна, а да имам Winrar ама не е зипуван фајлот!!! На Пропертис ми дава Unknown application.....пробав без тоа на крај 7z.....пробав и скроз да го преименивам ама не бива

Едитирна, а да имам Winrar ама не е зипуван фајлот!!!

7 Zip е фајлот. Симни го ова, инсталирај го, десен клик на фајлот... 7 Zip (ќе се снајдеш) и отпалувај

Win rar имаш инсталирано ? и патем едитирај го постот рапидшејр линкови не се дозволени.

Незнам дали овој фајл може да се отвори преку WinRaR но можда фајлот е направен во вид на цд ... (можда нема да ме сватиш) пр: да му дадаш Mount Image преку Alcohol 120% ...

Незнам дали овој фајл може да се отвори преку WinRaR но можда фајлот е направен во вид на цд ... (можда нема да ме сватиш) пр: да му дадаш Mount Image преку Alcohol 120% ...

Инаку ова не се однесува за мене :) но јас како што видов фајлот завршуваше со .7z а за таков формат немам слушнато
едит: Еве скајдрајвер му помогнал :)

Инаку ова не се однесува за мене :) но јас како што видов фајлот завршуваше со .7z а за таков формат немам слушнато

Де бре... симни го и ти тој програм погоре што го постирав инсталирај го и обиди се преку него да зипуваш некој фајл/фолдер и ќе видиш имаш опција да бираш 7 Zip / Zip / Rar... Имаш и македонска верзија на тоа ако не се лажам.

.... не го видов 7.z ... z значи zip ... т.е фалот што го донлодирал е зипуван а му треба 7zip :smir:

Официјалната страна на 7-zip е :
http://www.7-zip.org/
Можеш да си ја донлодираш ако сакаш ...

П.С а мислам дека може и со WinRaR ...

.... не го видов 7.z ... z значи zip ... т.е фалот што го донлодирал е зипуван а му треба 7zip :smir:

Официјалната страна на 7-zip е :
http://www.7-zip.org/
Можеш да си ја донлодираш ако сакаш ...

П.С а мислам дека може и со WinRaR ...

7 Zip (.7z) фајловите неможеш да ги одпакуваш со WinZip или WinRar... мора со 7 Zip.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom