Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Па и та само можам да ја ставам графичка пошо све поново и појако немат шанси мал е пц не крепит големи работи на него стар е вејке 5 год.[DOUBLEPOST=1440069355][/DOUBLEPOST]

Средина е на матична,а за графиката не те разбирам за каков кабел ова шо ја имам немат,само е ставена на плоча и е поврзана е за на монитор од назад.:)
Вакво дали има напојувањето, иначе ддр 5 е брзината на графичката нема веза со рамот ке работи, ја таа графичка ја имам ставано на поникакви напојувања :)
229f6c63dee0e18690eeefb730d36511.jpg

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Вакво дали има напојувањето, иначе ддр 5 е брзината на графичката нема веза со рамот ке работи, ја таа графичка ја имам ставано на поникакви напојувања :)
229f6c63dee0e18690eeefb730d36511.jpg

а што ќе му е такво за 750ти

Ништо не се гледа каблите од напојувањето, ја како што видов немаш 6 пински конектор,а што процесор и рам имаш ?

Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz

Рам 4гига засега од кој сакам 8 да му стам

А што игри ке играш на тој i3 ?

Све со е добро од новиве и некој постари,иначе е и3 ама е мн појак од некој и5
Неможе да биде појак од никој i5, тој i3 е многу слаб никоја игра од поновиве нема да ти ја игра како треба

i3 so 750ti е ок комбинација. ако има 6 пински конектор за графичка од напојувањето земи оверклокувана, ако нема стандардна 750ти.
стави му уште 4гб рам и да земиш да си го исчистиш куќиштето и кулерите.

Неможе да биде појак од никој i5, тој i3 е многу слаб никоја игра од поновиве нема да ти ја игра како треба

Твое мислење е то ке прајме муабет само да ја земам 750ти и ке видиш дал е слаб,досега со лајно графичка 90 посто сите нови игри со беа ги играв без пробем на low дури некои и на медиум пр е сега со battlefield hardline.

Твое мислење е то ке прајме муабет само да ја земам 750ти и ке видиш дал е слаб,досега со лајно графичка 90 посто сите нови игри со беа ги играв без пробем на low дури некои и на медиум пр е сега со battlefield hardline.
:D тука завршува мојата дискусија

проблемот е што ако земиш појака графичка процесорот ќе те кочи и нема графичката 100% да се користи.
за 750ти и3 би требало да е доволен.
и и3 во никој случај не може да биде појак од и5.

i3 so 750ti е ок комбинација. ако има 6 пински конектор за графичка од напојувањето земи оверклокувана, ако нема стандардна 750ти.
стави му уште 4гб рам и да земиш да си го исчистиш куќиштето и кулерите.

Хахаха за чистење е цел ама никако да го исчистам,иначе фала и на двајцата за советот и информацијата се пулиме ме чекет за на плажа

@haCk0r не е такво, туку е
molex, како напојување за хард диск. Тој се приклучува на конектор за самиот слот и не му треба. Не го буни за џабе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom