Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи кој модел на лаптоп имаш, кај некои ладењето е лесно достапно, некои треба да се расклопат скроз за чистење. Кажи кој модел на лаптоп го имаш.
Ако ти е страв сам да отвораш - однеси го на некој специјализиран сервис. Пред да чепкаш било што - извади ја батеријата обавезно.

452727779_..jpg

Ако се работи за Acer Aspire 5750g - еве видео како се расклопува. По видеово за да се дојде до ладењето треба да се расклопи цел. Ако се работи за овој лаптоп и ако немаш искуство у отварање - би ти препорачал да го однесеш на сервис.

го гледав и јас видеото исти компјутер е и за да се дојде до вентилаторот треба да се растури цел компјутер, па пред време се одкажав :)

Коку е една мрежна картичка за постар компјутер пентиум 4? Ми велат 2000 била.

250 ден. Нема стар нов. Сите се исти.
Фала ти многу. Абе кај нас во битола толку ли неписмени информатичари, еден интернет на компјутер неможело да се стави. Иако со мн млад спрема нив, јас да сум би ставил интернет. Ај ќе им кажам на овие што побрзо да не купваат нов компјутер, туку да си стават интернет на овој што го имаат.

Не знам дали ова е најсоодветна тема за мое прашајне, сепак да прашам овде:

Добив снимани БлуРеј дискови од една свадба (БД-Р, сингле лејер, 25ГБ) но не можам да ги гледам кај мене на Блуреј-плејерот. Пошто дискојте одат кај тие што ми снимаа мислам дека проблемот е кај мене. Имам Самсунг BD-F5500 плејер за на ТВ па не знам дали треба нешто да сменам во опции или дали воопшто чита снимани Блу-реј дискови. Му ставив и најнов Firmware ама пак не оди :confused:

Не знам дали ова е најсоодветна тема за мое прашајне, сепак да прашам овде:

Добив снимани БлуРеј дискови од една свадба (БД-Р, сингле лејер, 25ГБ) но не можам да ги гледам кај мене на Блуреј-плејерот. Пошто дискојте одат кај тие што ми снимаа мислам дека проблемот е кај мене. Имам Самсунг BD-F5500 плејер за на ТВ па не знам дали треба нешто да сменам во опции или дали воопшто чита снимани Блу-реј дискови. Му ставив и најнов Firmware ама пак не оди :confused:

Да пробаш да го отклучиш плеерот да ти чита дискови од сите региони... Samsung BD-F5500 unlock барај на google.

G 210 1GB DDR3 DVI/HDMI(VGA-210-C1-1024)
Што тиква е ова, дали некој има дома па од искуство да ми каже? :D
Инаку ми треба за аутокад 2012, ќе тера ли колку толку или ич да не се мачам.

Сакам да го земам ова, има некој од вас искуство со графичкава? Дали е добра или да земам некоја друга до 5-6 000.
GTX ти е подобро да земеш. Овие GT се драстично послаби од GTX.

Сакам да го земам ова, има некој од вас искуство со графичкава? Дали е добра или да земам некоја друга до 5-6 000.

"добра" е графичката ама ке ги играш игрите на 1280x720

"добра" е графичката ама ке ги играш игрите на 1280x720

Имам за игри компјутер, сакав да ја сменам на стариот комп. дека некои прогрми за видео едитирање ми ги кочеше.

Имам за игри компјутер, сакав да ја сменам на стариот комп. дека некои прогрми за видео едитирање ми ги кочеше.

А што компјутер имаш што ти кочи процесор рам ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom