Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо не те кошта да пробаш. Кај мене на слушалките најчесто се случува да е скината жичка, да нема контакт. Пробај, можеби ќе ти се посреќи најлесен кварМи падна еден од звучниците ама тој ,,главниот,, кај шо се палат и прекина да работи,, не се пали ни сијаличката. Да пробам да го оправам да го отворам или да ги врлам вканта.
Обични делукс мали звучници.
Е сега што заприметив е, при вклучување на пц-то, се јавува грешка CPU Fan error!. И после имам Press F1 за да продолжиш. Така да изгледа проблемот е во колерот на процесорот.
Влегов и во биос, кај што треба да пишува со колку вртежи во секунда врти кулерот, но нема бројка туку [N/A]. Е сеа во мануелот од матичната пишува доколку се јавува тоа [N/A] значи дека кулерот не е приклучен за матичната плоча.
И сеа некој совет што направам?
Дали некој има искуство со вакво нешто? Колку е задоволен? И дали е доволен за домашна употреба
http://www.sweex.com/en/assortiment/internet-networking/lan-cards/lw153
Јас го имам ова и сум презадоволен, а сакам да го купам тоа за кое прашуваш. Од кај го најде и колку му е цената (ако не е тајна) ?
Да да, како што кажа olikomerc го најдов на страната на АМЦ, па се мислам дали да го купам за домашниот компјутер наместо мрежна карта.
види дали е вклучен кулерот на процесорот.. и ако е вклучен види дека е вклучен ( можеби си го вклучил на друго место ). и како што кажаа погоре провери температури
Заклучив денес што е проблемот со пц-то што сецка така. Температурата на процесорот. При играње постигнува 70-75*С. Го отворив, и го исчистив од прашина и со тоа се подобри температурата, но само за 5 минути плус играње од пред тоа.
Го пуштив пц-то со отворен капак за да видам дали врти убаво кулерот, и сеа вака на око супер врти и брзо си врти без никакви проблеми. Е сеа незнам колку е добро конектиран пошто има само три жички, и е конектиран на тој конекторот со три жички кај што пишува на м.плоча 'CHA-FAN', а до него одма има и конектор за со жици каде што пишува 'CPU FAN'.
Е сеа се мислам дали е проблемот нешто во конектирањето на кулерот ( инако нема друг начин на приклучување како што мозам да забележам, пошто само има 3 жици кулерот и се приклучува на тоа место за со 3 жици ), дали кулерот не го бива веќе па не врти доволно јако, дали ќе треба да мењам кулер, дали е можно да е нешто во биосот изместено, со оглед на тоа дека не ми кажува брзина на вртење на CPU FAN, а брзина на CHASSIS FAN покажува околу 2600 рпм.
Ај сега некој совет од вас да слушнам за проблемов.
Ако си го вадел кулерот за да го чистиш види дали убаво си го поставил врз процесорот, може не прави убав контакт, и подмачкај го со паста.
А ќе го поврзеш на тоа CPU FAN.