Пробај RESET на мониторот.

Поправка: Како мислиш RESET? А и да чепкав во AMD Vision Engine се правев експерт

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробај RESET на мониторот.
SATA или ATA/IDE ти прават разлика ? Вероватно плочата нема од старите ИДЕ контролери туку само SATA а ДВДромот не ти е SATA tuku IDE, едноставно нема конектор на плочата за да го поврзеш. Вероватно е до тоа пошто како 99% постови тука фалат битните податоци, модел на плоча и модел на ДВДром.Mi treba pomos staviv novi delovi lga 1155 i g540 i mi rekoa deka dvd romot nemoze da se povrze so maticnata bidejki e star i ja si pomisliv wtf tocno li e ova i kako mozam da go priklucam ako znae nekoj![]()
Така, барај во опциите на мониторот функција RESET, со тоа ќе го вратиш мониторот под Default т.е фабричко подесување.
SATA или ATA/IDE ти прават разлика ? Вероватно плочата нема од старите ИДЕ контролери туку само SATA а ДВДромот не ти е SATA tuku IDE, едноставно нема конектор на плочата за да го поврзеш. Вероватно е до тоа пошто како 99% постови тука фалат битните податоци, модел на плоча и модел на ДВДром.
CPU-Z може да ти каже која ти е плочата, а моделот на ДВДромот ке го видиш од Контрол Панел...DeviceManager.
Да таа плоча нема ИДЕ контролер, од модерните еasus p8h61 e maticnata a dvd rom e lg model ckart a ima neko a ima nekoj nacin da se sredi ili da go prodavam
Момак, пушти еден RedTube, удри му една десна и олабави малку. И не мора по 3-4 извичници да ставаш, или ептен нервозен беше?Кои 150-200 бе? Ти се читаш што пишуваш? Компјутеров е купен пред 2 години 500 и нешто евра !!!! Многу мразам некој кога се прави експерт и понижува туѓи компјутери!!!
Требаше да ни текне по извичницитеИ никој не свати од никот дека сум женско?
Имаш ПП.Ај еден линк ве молам за програм за режење цд-еа. Благодарам.
ImgBurnАј еден линк ве молам за програм за режење цд-еа. Благодарам.