Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Фала за појаснувањето. Мене поважно ќе ми биде подобрувањето во перформанси (да издржам додека купам ссд) отколку просторот. И двата диска се слични со 7200рпм и 8мб кеш.

направи по еден тест на двата диска во HD Tune пред да правиш raid0, и постирај тука.

направи по еден тест на двата диска во HD Tune пред да правиш raid0, и постирај тука.

ОК ќе направам али денеска незнам дали ќе можам на стариот диск, резултатите од сегашниов ќе ги постирам накај 3-4.

--- надополнето ---

Еве од сегашниот 250GB диск:

Capture.png

ОК ќе направам али денеска незнам дали ќе можам на стариот диск, резултатите од сегашниов ќе ги постирам накај 3-4.

--- надополнето ---

Еве од сегашниот 250GB диск:

Capture.png

Програмов само за проверка ти е или го средува нешто хардот?
И дај линк од кај го симна да го пробам и јас.

Незнам што е работава, Кога го пуштам компјутерот, многу е спор интернетот не работи, и најдов кога отворам Task Manager дека има некои други работи што сами се уклучуваат има некои 12456.exe пак некои други со бројки 54324.ехе овие ми кочат цел компјутер а ова нешто друго е ggdrive.exe , gwdrive32.exe ,cfdrive.exe овие пак го кочат интернетот да речам немам интернет кога тие се уклучени , на секои 5 мин отворам Task Manager и само End Process на сите нив и пак се уклучуваат сеа скоро го форматирав поради ова ама пак се појавија.
1.jpg

А и по УСБ или в мобилем кога префрлам нешто се појавува Autorun и немпжам да го форматирам усб тоа кочи нешто...

Ако ме разбра некој подобро, нз ни јас како да објаснам ова, ако знае некој нешто нека каже да ставам некој Антивирус или што таму да праам форматирам

otkazi se od raid vtoriot disk znacitelno ke go koci prviot

А ќе значи нешто ако кажам дека тестот на стариот хард го правев веднаш после бутап а на сегашниов после 3-4 саати откога беше пуштен т.е. на ајдл?

aj probaj so short stroke 30 gb

На стариот? Неможам сега, баш правев тест таму после бутап пошто немав време, сега можам само на овој. Сигурен сум дека ако го направев после 15 мин. немаше да биде вака.

На стариот? Неможам сега, баш правев тест таму после бутап пошто немав време, сега можам само на овој. Сигурен сум дека ако го направев после 15 мин. немаше да биде вака.
pa na bilo koj 3 min rabota e , baska ke vidis kolku ke ima podobruvanje so latencija
a stariot go izvadi ili sto

pa na bilo koj 3 min rabota e , baska ke vidis kolku ke ima podobruvanje so latencija
a stariot go izvadi ili sto

Не, стариот на стариот компјутер (Athlon 3200+, 1GB RAM, 6600GT) го тестирав, сегашниот на овој. Еве од сегашниов на 30гб short stroke:

Capture_5.png

Има бајаги подобрување во латенција и 15-16мб/с во read.

Незнаев каде да пишам па еве тука ако може некој да ми кажи како да го дава точниот превод на филмот рамкава фала однапред.

VGA Palit ATI RADEON x700 Super PCI-E 512MB, 128bit DDR2,TV Out DVI момци ако може да ми кажете колку вреди графичкава картица ? поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom