Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Кој би ми бил најдобар избор од овие или пак предложете вие само не ептен скапа ?

- ME0076 » RAM 2GB DDRII 800MHz, (Micron)
- ME0074 » RAM DDRII800 2GB TRANSCEND (Toshiba)
- ME0061 » RAM 2GB DDRII 800MHz, (Kingston)
- ME0073 » RAM DDRII800 2GB (SuperTalent)

Земи си Кингстон.

Здраво во последно време имам еден проблем ми се гасе мониторот и на црна позадина го испишува ова: ATTAENTION 117K/149HZ FRECFENCI IS OUT OF RANGE
и ништо не помага освен рестарт,а понекогаш и кога го гасам компјутерот ми укопува на shuting down и приморан сум да го гасам од дугмето за уклучување:nesum: Што е ова???

Пробај реинсталирај ги драјверите за графичката или ако има инсталирај понови, и смени резолуција и refresh rate на мониторот нека ти е 60 Mhz.

Кој би ми бил најдобар избор од овие или пак предложете вие само не ептен скапа ?

- ME0076 » RAM 2GB DDRII 800MHz, (Micron)
- ME0074 » RAM DDRII800 2GB TRANSCEND (Toshiba)
- ME0061 » RAM 2GB DDRII 800MHz, (Kingston)
- ME0073 » RAM DDRII800 2GB (SuperTalent)

OCZ Gold, Platinum ili Titanium series - ako najdes

Ќе земам.
- ME0061 » RAM 2GB DDRII 800MHz, (Kingston) 1.850 денари (Гаранција 1800 дена)

Сега ме интересира предлог за графичка и процесор што да земам да не бидат скапи многу ?

Ај и ја да си прашам нешто што незнам.
Дечки , да не знае некој како можам да проверам дали CPU (процесорот) на мојата матична плоча , може да биде заменет со некој поусовршен - побрз, појак?
Нешто барав online , и симнав едно супер програмче (EVEREST) , кое ми ги дава сите спецификации на мојот систем.Само неможев да го најдам одговорот на моето прашање.
Некој да не знае чаре?
Фала однапред!

Ај и ја да си прашам нешто што незнам.
Дечки , да не знае некој како можам да проверам дали CPU (процесорот) на мојата матична плоча , може да биде заменет со некој поусовршен - побрз, појак?
Нешто барав online , и симнав едно супер програмче (EVEREST) , кое ми ги дава сите спецификации на мојот систем.Само неможев да го најдам одговорот на моето прашање.
Некој да не знае чаре?
Фала однапред!
Ќе си пишеш на гугл што матична имаш и ќе ти даде спецификации. Али под тоа ќе си пишеш целосно што како кое што можеш да го ископираш од програмчето што си го симнал:)
А уште подобро доколку си ја чуваш онаа "книгичката" од матичната да ја отвориш и да прочиташ во неа, се толку убаво си е напишано таму:)

Ќе си пишеш на гугл што матична имаш и ќе ти даде спецификации. Али под тоа ќе си пишеш целосно што како кое што можеш да го ископираш од програмчето што си го симнал:)
А уште подобро доколку си ја чуваш онаа "книгичката" од матичната да ја отвориш и да прочиташ во неа, се толку убаво си е напишано таму:)

Абе тоа е проблемот што никаква спецификација за матичнава плоча не чувам.Компјутеров ми е земен пред 4-5 години веќе.Нит' чувам спецификации за нешто , нит' бутур.А пробав со copy/paste на сериал , на IE .Ми дава еден куп работи , ама никаде неможам да видам дали е процесорот заменлив или инегриран.

Абе тоа е проблемот што никаква спецификација за матичнава плоча не чувам.Компјутеров ми е земен пред 4-5 години веќе.Нит' чувам спецификации за нешто , нит' бутур.А пробав со copy/paste на сериал , на IE .Ми дава еден куп работи , ама никаде неможам да видам дали е процесорот заменлив или инегриран.

Преку еверест многу убаво ќе си видиш што МАРКА на матична имаш, па после гледај тоа сериските броеви. И ако ти е 4-5 год. стара, нема да имаш многу разлика дали ќе го смениш процесорот или не (ако можеш)

zosto vo c mi kazva deka memorijata mi e polna a koga ke go otvoram c folderite ne zafakaat ni pola od memorijata

Properties на С, оди напрај во табот TOOLS и напрај му Check Disk For Errors и после штиклирај ги тие 2 што ќе ти се појават. Може рестарт ќе ти побара, ќе му дадеш.

Друго, во истиот таб напрај му Disk Clean Up и види колку ќе ти исчисти. И немора фолдерите да зафаќаат точно колку што пишува дека има во С.

Здраво.
Како да направам ЦД-Ромот да работи побрзо пошто му треба едно 30 минути да ископира едно ДВД на харддискот. А компјутерот е скоро нов, го купив пред 6 месеци.

Здраво.
Како да направам ЦД-Ромот да работи побрзо пошто му треба едно 30 минути да ископира едно ДВД на харддискот. А компјутерот е скоро нов, го купив пред 6 месеци.

Види што марка и кој модел точно ти е DVD-ROM-от и симни си Firmware за него, инсталирај види. А паметно би било да го однесеш на сервис додека имаш гаранција.

И чим викаш дека ти е стар 6 месеци, кога почна вака да те зеза?

ama mi kazva deka vo c ima 16.4 gb a koga ke gi soberam od folderite ima nekade okolu 7.5 gb

Симни си TreeSize Professional (најди на торенти),и ќе видиш каде магично исчезнуваат гигабајтите (хинт,скриени фајлови во Root :))

Преку еверест многу убаво ќе си видиш што МАРКА на матична имаш, па после гледај тоа сериските броеви. И ако ти е 4-5 год. стара, нема да имаш многу разлика дали ќе го смениш процесорот или не (ако можеш)

Па тоа и мислев.
Можда подобро комплет цела матична плоча да земам.
Која цена идат одприлика и на што да обрнам внимание?
Некој совет?
Фала однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom