Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
EEE ovde si vo golema zabluda! 1080p mozhi sekoja kanachka na deneshnicava.
Ne, ti si vo zabluda :rolleyes:
Da, ima dosta igri koi gi veze na 120+, ali ima i nekolku na koi stiska zabi na 60fps. Kartata ne e bas tolku mokjna.

Ne sakam vekje posle instalacija da moram da pominuvam po 5-10 min vo settings, i sakam da uzivam vo efekti.
......
Eventualno monitorot moze da vleze na razgleduvaje, no ne se nadevam mnogu. Ke treba uste 500+ i ke dojdam do 2500 vkupno, sto ne bese vo plan.
Bitno mi bese da zemam dobar RAM, maticna i napojuvanje. Da mozam vo naredni 5-7 g da upgrade-nam samo CPU i GPU, i da ne mora da se dreniram finansiski od prvo.

Prvicno poracav Gigabyte Gaming OC 5060 Ti 16gb za 500 evra, ali se predomisliv. Ja stornirav porackata i doplativ uste 80 evra i zedov 5070 12GB Zotac Gaming Solid OC. 16-te GB od 5060 Ti me macea da se odlucam. No 5070 e za 20-30% pobrza, a samo 16% poskapa i rekov jbg.

Gigabyte Gaming OC e podobra varijanta od Zotac, ali samata karta ne. Gaming OC za 5070 veke bese nad 600 evra i tuka veke ne se resiv da se vpustam.

Dali tie 4 GB vram ke napravat nekoja znacitelna razlika- ne sum siguren. Za gaming na 1080 definitivno ne, na 1440 (so path tracing) gledam ima nekolku igri koi gi krcaat site 12GB vram onaka lagano.

Prvicno poracav Gigabyte Gaming OC 5060 Ti 16gb za 500 evra, ali se predomisliv. Ja stornirav porackata i doplativ uste 80 evra i zedov 5070 12GB Zotac Gaming Solid OC. 16-te GB od 5060 Ti me macea da se odlucam. No 5070 e za 20-30% pobrza, a samo 16% poskapa i rekov jbg.

Gigabyte Gaming OC e podobra varijanta od Zotac, ali samata karta ne. Gaming OC za 5070 veke bese nad 600 evra i tuka veke ne se resiv da se vpustam.

Dali tie 4 GB vram ke napravat nekoja znacitelna razlika- ne sum siguren. Za gaming na 1080 definitivno ne, na 1440 (so path tracing) gledam ima nekolku igri koi gi krcaat site 12GB vram onaka lagano.
Mene mi se chini samo deka si "bolen" po performansi a vo sushtina nishto ne si dobil. Taa razlika medju dvete e tolku minimalna da ne vredi da zboruva choek.
Za Kvalitet nema shto da zboruvam, se znae shto e podobro.
A i kaj te repkaat so cenive ti si znaesh.
Eve ti link pa chitaj ima povejche od dovolno objasneto

Mene mi se chini samo deka si "bolen" po performansi a vo sushtina nishto ne si dobil. Taa razlika medju dvete e tolku minimalna da ne vredi da zboruva choek.
Za Kvalitet nema shto da zboruvam, se znae shto e podobro.
A i kaj te repkaat so cenive ti si znaesh.
Eve ti link pa chitaj ima povejche od dovolno objasneto

Иначе и гигабајти и зотак не ги бие добар глас за квалитет. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom