Помош при избор на сателитска антена

• Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Zdravo.Bi sakal nekoj ovde ako moze da mi pomogne pri izbor na satelitska antena sto sakam da ja kupam. Preteznoi me interesiraat angliski kanali sky kanalite koi znam deka se kodirani pa mi treba pomos za da razberam kako da gi dekodiram.Znaci nakratko moze li nekoj da mi pomoge cekor po cekor sto treba DA NAPRAVAM ZA DA IMAM SATELITSKA ANTENA koja ke fakja pretezno angliski kanali ili kanalui od anglisko govorno podracje? fala odnapred!

абе земи си боом тв и господ да те види.

само dreambox и cardsahring ако сакаш да гледаш се.

а колку пари е дримбокс?
ова кардшеринг шо чудо е?

Dreambox 500s околу 70-80 евра
Dreambox 800HD околу 250 евра

шеринг околу 80 евра годишно и ќе ги гледаш најдобрите пакети (SkyUK, SkyIT, SkyDE, D+, TotalTV, DigiTV итн)

а што е шеринг, повеќе тука

значи овој дримбокс ресиверот е најдобар така?
а антената не е важно кој производител е нели?

--- надополнето ---

и уште ова - навистина ли преку сателитска антена се фаќало интернет? или ме излажаа :D

значи овој дримбокс ресиверот е најдобар така?
а антената не е важно кој производител е нели?

--- надополнето ---

и уште ова - навистина ли преку сателитска антена се фаќало интернет? или ме излажаа :D

1.Да
2,Не е битно
3. Не те излажале

1.Да
2,Не е битно
3. Не те излажале

и шо дел е потребен за да се фаќа интернет? коа веќе купувам да купам се, оти после моит ќе мрчат за пари :D
се плаќа ли нешто тој интернет?

и шо дел е потребен за да се фаќа интернет? коа веќе купувам да купам се, оти после моит ќе мрчат за пари :D
се плаќа ли нешто тој интернет?

кај нас тешко за сателитски интернет порано имаше и скап беше..зар сеа немаш преку некој од адсл кабловски ? ти треба дреамбоџ и танјир и окце и мотор

бев денес да прашам, дримбокс 500ѕ е 3900 а истото со шеринг е 9000 и нешто. да го земам без шеринг ок е нели?
ова шерингот изгледа е за цела година или како му иде тоа не знам.

шрашував за интернет оти чисто ми спомнаа не оти немам :D

епа земи го без шеринг и џабе ќе ти стои дома исто како и секој друг ресивер, ќе гледаш само FTA канали

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom