Помош околу купување на стар автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
па прво би видел дали е огласот вистински и ако го купувам ке видам дали има докумети во полиција и ке го однесам во овластен цервис на пежо да ја проверат состојбата но јас сакав да прашам дали некој ја знае колата и да казе дали е ударана

ајде бе битолчани зар не ја знаете колава ( би требало да ја знаете има атрактивен изглед и е од битола )

Ја имам видено досега миљарда пати низ град...не е нешто посебно...спојлери, фарој, гуми се ставени на пежото...сепак 206 за 6900 евра...за 7 до 7 и пол имаш 307ка ко чоек да се возиш:toe:

prikazni drugar prikazni
trebase da kazes i deka zena ja vozela pa da poveruvame
јад ти кажувам оти го знаев чоечето шо ја имаше. А ти можеш штп сакаш да мислиш.

Општо кога се купува користено возило:

1. Ако самиот не разбираш, носи механичар со тебе. ОБАВЕЗНО И НАЈВАЖНО!
2. Однадвор може да биде перфектно средена, но со подигањето на хаубата ќе се познаат сите евентуални лимариски поправки. Ќе се приметат варови на пр...чукан лим...
3. Обратете внимание на растојанието крило-врата, крило-хауба, крило-хауба- фар и сл....несиметричност укажува на поправања.
4. Пробајте го возилото, или мајсторот нека го направи тоа.
5. Пресно испран мотор може да значи дека тече нешто...
6. Нови гуми може (а и немора) да укажат на неисправен трап. зависи од продавачот и околностите под кои купувате возило.
7. Ако е возилото старо, носете магнет со себе, за да видите да не случајно има 1000 кила кит на себе, или некои картонски прагови (не се заебавам!!!)
8. Состојбата на возачкото седиште може многу нешто да ви каже (пропаднато неможе да биде од 70000 км...има барем 220000...)
9. Исто и состојбата на гумените облоги на педалите
10. Ѕирнете оздола, ама убаво. Барајте оштетувања, флеки од масло...
11. И дигиталната километража се враќа, ама само на дисплејот. Во компјутерот обично си стои. Позаебано и поскапо е ресетирањето на цел компјутер.

Zaboravi da im kazes koga kupuvaat kola da obratat vnimanie na motorot,neka ja otvorat kapackata za ulje,neka stavat eden kartoni neka dadat gas,ako kartonot pocrni togas motorot na taa kola e produvan ili da ne ima bapnato maslo za menuvas SAE90...

На еден другар му беше колата на мајстор ја имаја удрено кога ја миеше таткому видел нешто како лепило го тргнал цело крило обложено со најлон 3 пати.

Zaboravi da im kazes koga kupuvaat kola da obratat vnimanie na motorot,neka ja otvorat kapackata za ulje,neka stavat eden kartoni neka dadat gas,ako kartonot pocrni togas motorot na taa kola e produvan ili da ne ima bapnato maslo za menuvas SAE90...

Да се слагам со тебе мислам дека треба се да провери пред да ја земи колата,на денешно време 6900 е деста голема сума на пари а да земи нешто крш богами доста ке се заеби.поз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom