Помош околу купување на стар автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
Прво јави се да видиш дали е вистински огласот бидејќи 50% од огласите се лажни. Потоа договори се со сопственикот да го погледаш автомобилот и јави се во полиција и прашај дали тоа Пежо со тие таблици е крадено можеш и број на шасија и мотор да запишеш и да прашаш дали е крадено.

па прво би видел дали е огласот вистински и ако го купувам ке видам дали има докумети во полиција и ке го однесам во овластен цервис на пежо да ја проверат состојбата но јас сакав да прашам дали некој ја знае колата и да казе дали е ударана

ајде бе битолчани зар не ја знаете колава ( би требало да ја знаете има атрактивен изглед и е од битола )

мислам дека не е удрена и дека е сочувана барем онака колку што сум ја видел

Пред да ја купиш оди во сервис да ја проверат.Они ке ти кажат каква е состојбата и дали била лупана со трајни последици.

еј фала torrent само и уште некој да го потврди тоа и му кажувам на пријателот да оди и да ја гледа колата

а ако пријателот ја купува 100% ке оди во полиција и во сервис да ја провери колата

Сеа чичо да ви подобјасни... Колава ја знам, ја паметам откако ја донесоа во Битола (значи ја има, огласот не е лажен!). Од каде е довлечкана незнам, ама 100% таква беше (донесена е пред 3-4 години). За фарбана сигурно на делови е, хаубата е продолжена, има додатоци под вратите (на праговите), така да тоа 100% е фарбано. Да имам прилика добро да ја ѕирнам под хауба, одма се познава дали има на неа посериозно оштетување или не. Вака единствено што можам да додадам е дека километражот е нереален. Возило старо 9 години довлечкано од странство со 70.000 малце морген. За документите не верувам дека ке имаш проблем, веќе е регистрирана на Бт табли, но за секој случај провери во МВР и спореди број на мотор/шасија со сообраќајната дозвола.

Абе го знам и јас ова, го имам видено низ Битола кај шо се тркала, 1000000% е фарбано, се познава, онака нема сјај бојата, како шлакана е.

Иначе то ти се советите, прво јави се, договори средба со чоекот, па испробај ја. Земи си и чоек од доверба, некој шо се разбира појќе во коли, па нека ја прегледа :smir:

Ова јас го имам гледано 10мин на паркинг едно време немаше преден спојлер јас мислам дека бил на лепење во даципласт за то време а за фарбана фарбана е се познава од блиску на секој дел од колата има башка нијанса

AUUUUUUUUU......
podaleku momci .celata e farbana od avion se poznava.izgleda atraktivno ama nevesta koga se sprema za muzenje ide na profesionalen sminker neli?
od se srce ne ja preporacuvam!

А оти не земи друго пежо 206 и да си го прави по мерак како тој што си сака

па највеојатно ке зема некое друго по овие постови горе што ги напишавте

Какво штотуку отиде... 1.9 дизел прв газда, не удирана, не таксирана произведена 98-ма, со 60,000 поминати. За 4.500 евра. Кога ми кажаа ми идеше да убијам некого. Чоечето што ја зеде, по 1 ден ја даде 5.500....

Какво штотуку отиде... 1.9 дизел прв газда, не удирана, не таксирана произведена 98-ма, со 60,000 поминати. За 4.500 евра. Кога ми кажаа ми идеше да убијам некого. Чоечето што ја зеде, по 1 ден ја даде 5.500....
prikazni drugar prikazni
trebase da kazes i deka zena ja vozela pa da poveruvame

Општо кога се купува користено возило:

1. Ако самиот не разбираш, носи механичар со тебе. ОБАВЕЗНО И НАЈВАЖНО!
2. Однадвор може да биде перфектно средена, но со подигањето на хаубата ќе се познаат сите евентуални лимариски поправки. Ќе се приметат варови на пр...чукан лим...
3. Обратете внимание на растојанието крило-врата, крило-хауба, крило-хауба- фар и сл....несиметричност укажува на поправања.
4. Пробајте го возилото, или мајсторот нека го направи тоа.
5. Пресно испран мотор може да значи дека тече нешто...
6. Нови гуми може (а и немора) да укажат на неисправен трап. зависи од продавачот и околностите под кои купувате возило.
7. Ако е возилото старо, носете магнет со себе, за да видите да не случајно има 1000 кила кит на себе, или некои картонски прагови (не се заебавам!!!)
8. Состојбата на возачкото седиште може многу нешто да ви каже (пропаднато неможе да биде од 70000 км...има барем 220000...)
9. Исто и состојбата на гумените облоги на педалите
10. Ѕирнете оздола, ама убаво. Барајте оштетувања, флеки од масло...
11. И дигиталната километража се враќа, ама само на дисплејот. Во компјутерот обично си стои. Позаебано и поскапо е ресетирањето на цел компјутер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom