Помош околу избор на електрична гитара

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 август 2007
Мислења
3.619
Поени од реакции
2.686
Значи како што кажува насловот,утре планирам да си купам електрична гитара,меѓутоа воопшто не се разбирам од електрични.Свирам акустична неколку години,али онака за мерак,и сега сакам електрична.
Значи доколку можи да ми помогните околу изборот на гитарата,што треба да гледам кога ја купувам,колку се движат цените и најбитно од каде да купам,зборувам за Скопје...
Значи,пошто сум почетник за електрична,планирам да купам некоја поефтина сега за сега,па за понатаму здравје боже...и колку пари се движат поевтините..

Фала многу од напред,и ги замолувам Адниминстраторите и Модераторите да не ја бришат темава,барем до утре додека ми се помогни за изборот.

Поздрав:smir:

Добро бе толку нема гитаристи што можат да ми помогнат?:)

Абе ако бараш ефтина, онда зимај што било. Колку е тоа ефтино?

Абе ако бараш ефтина, онда зимај што било. Колку е тоа ефтино?

Појма неам батка колку ефтино,од колку се движат?Кај се продаваат???

Ајде бе гитаристи,помагајте,хитно ми е...за утре:(:(:(

Јас зедов Squier Strat со Fender 15G појачало, кабел, трзалици и каиш :) за 18.000 ден. од Мими Музика. Е сеа, незнам колку ти е тебе тоа ефтино. Знам еден другар има земено Rockson, 100 евра ја плати, на ново, ама не знам од каде. Побарај и нешто на старо може да најдеш добри гитари.

Јас зедов Squier Strat со Fender 15G појачало, кабел, трзалици и каиш :) за 18.000 ден. од Мими Музика. Е сеа, незнам колку ти е тебе тоа ефтино. Знам еден другар има земено Rockson, 100 евра ја плати, на ново, ама не знам од каде. Побарај и нешто на старо може да најдеш добри гитари.
Druze vo Mimi se e skapo prema drugite muzicki prodavnici.A ti DJ pojma neam od kaj ti istekna ova ama aj ce ti kazam: Odi vo Ciki Music vo GTC na 2ri sprat ili kaj sho e Alfa Audio zad kapishtec vo stario t.c.(si bil) na sprato imash prodavnici isaf pa vidi razgledaj.

A бе не е скапо,ама мене не ми треба појачало.
До кај 10 000 денари се најдува солидна гитара,за почетник на електрична,пошто утре прв пат ке фатам електрична в рака??
Акустична знам да свирам.
И од кај да земам,и што марка???

Е скапо е во Мими, плус кретени се продавачине а онај со забине посебно :pos2:

Вака сеа, ќе одиш во Sky Music во Лептокарија, сигурно знаеш кај е Influence ? Епа од другата страна на зградата, ќе влезеш во музичката продавница, имаш и на старо неколку гитари и нови гитари, Ариа ( јапонски ) има нови, за 6.000-8.000 денари незнам точно, електрични со Strat форма. Продавачот е најзвер од сите шо работат во музичкиве продавници. :)

Земи си Behringer, ако сакаш ефтина, а солидна гитара. А ако имаш малце поише пари земи си Squier Stratocaster 12.000 е, јас свирам таква и сум ептен задоволен.

За 220 евра имаш и BC. Rich Warlock која е доста солидна, а воедно и мојата омилена гитара :).
warlock.jpg

За 220 евра имаш и BC. Rich Warlock која е доста солидна, а воедно и мојата омилена гитара :).
warlock.jpg

Не ти побара совет за купување весло, уживај...:uvo:
Инаку мој совет до отварачов на темата:
-На трчање се купуваат обично ствари као зејтин коа ти фали за у манџата која веќе си ја ставил на рингла. Олади, и остај го дрвото, може некој друг ќе го купи.

Edno vreme se prodavaa kompleti gitara so pojacalo, kabli stimer, trzalici i slicno za 250 evra. Ne znam dali gi ima istite ponudi uste.

Фала ви многу за сите што ми помогнавте.Си купив Behringer комплет со се појачало ремен,футрола,трзалици......ја зедов 9500:)

Тончи брат,бриши ја темава....:)

Со здравје да си ја свириш, а мојш и со прсти. :smir:

Фала ви многу за сите што ми помогнавте.Си купив Behringer комплет со се појачало ремен,футрола,трзалици......ја зедов 9500:)

I sho sega Metalec si ? :baeh:

Epa ajde so srekja neka ti e i staj nekoja slika da go vidime kompletot :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom