Помош околу Counter-Strike (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
абе кога ќе ти се симне тоа највероватно треба да се симне фолдер "resorces" и тоа ќе го копираш /cstrike и тоа е тоа , ваљда ти помогнав . :pipi:

Како може да направам мој сервер каде ќе си играм јас со мои луѓе? Хелп

Многу линкови од темата не работат,малку подобро објаснување ке може?

Ајде подобро објаснување...
Значи вака, прво го download-ираш ова (hldsupdatetool.exe).
Откако ќе ја симнеш и инсталираш програмава, ќе ти се појави еден фолдер C:\Program Files\VALVE\HLServer. Следно отвараш start > run > cmd. Овде пишуваш cd C:\Program Files\Valve\HLServer, а потоа внеси ја и оваа команда HldsUpdateTool.exe -command update -game cstrike -dir Почекај едно 20ина минути и инсталацијата ќе заврши. Следно што ти треба за да работи серверот е nonsteam v21 patch-от. Симни го, инсталирај во фолдерот каде што се наоѓа кантер страјк. Откако ќе го сториш сево ова, преминуваш кон креирање на серверот. Пронајди ја апликацијата hlds.exe, стартувај ја и конфигурирај го серверот како што сакаш ( во смисла на мапи, времетраење на рунда и слично ). На крај ти останува уште да ја посетиш адресата www.whatismyip.com да видеш која е твојата ИП и да ја дадеш на твоите другари притоа додавајќи ја и портата на која си го креирал серверот. ПРИМЕР: 62.162.32.5:27015
Тоа е се, ако има нешто нејасно прашај :wink:

Ајде подобро објаснување...
Значи вака, прво го download-ираш ова (hldsupdatetool.exe).
Откако ќе ја симнеш и инсталираш програмава, ќе ти се појави еден фолдер C:\Program Files\VALVE\HLServer. Следно отвараш start > run > cmd. Овде пишуваш cd C:\Program Files\Valve\HLServer, а потоа внеси ја и оваа команда HldsUpdateTool.exe -command update -game cstrike -dir Почекај едно 20ина минути и инсталацијата ќе заврши. Следно што ти треба за да работи серверот е nonsteam v21 patch-от. Симни го, инсталирај во фолдерот каде што се наоѓа кантер страјк. Откако ќе го сториш сево ова, преминуваш кон креирање на серверот. Пронајди ја апликацијата hlds.exe, стартувај ја и конфигурирај го серверот како што сакаш ( во смисла на мапи, времетраење на рунда и слично ). На крај ти останува уште да ја посетиш адресата www.whatismyip.com да видеш која е твојата ИП и да ја дадеш на твоите другари притоа додавајќи ја и портата на која си го креирал серверот. ПРИМЕР: 62.162.32.5:27015
Тоа е се, ако има нешто нејасно прашај :wink:

Другар добро објаснето,а си го пробал ти ова?

Јес анд ит воркс :wink:

другар еве ова го направив,и сеа чекам ,и незнам кога ке се инсталира како ќе знам кога завршило
2wnpzb9.jpg
ај подучиме малце ? Чд

Извини моја грешка е поправив и сеа да чекам,а кој е пасвордот на пачот,го симнав пасворд ми бара за да можам да го отпакувам ?

Е незнам тоа, јас го најдов на рапид и го ставив. Почекај 10ина минути, ќе аплодирам еден од мојот компјутер па ќе ти го пратам

Што комплицирате толку?

На торент побарај си:

Counter-Strike 1.6 non steam v28 FULL (или v32), инсталираш и толку е.
Уклучуваш HLDS.exe праиш сервер, даваш IP и ајт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom