Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Double клик на iso фајлот од windows-от, и режи дирекно.Ако може да ми објасните со SS како се праи bootable CD за Windows 3 дена барам на јутуб туториалс ништо нема...![]()
Double клик на iso фајлот од windows-от, и режи дирекно.
Поточно исото отвориго преку неро и режи.![]()
Прво не можеш да направиш bootable CD туку DVD.Од што гледав предку 30 клипа...све ми е збунка а еднаш така поебав 6 CD-иња..ако не те мрзи SS да стаис степ бај степ![]()
Неможам да ти праам сеа тторијал бидејќи немам ни неро, ни режаш, ни виндоус.Од што гледав предку 30 клипа...све ми е збунка а еднаш така поебав 6 CD-иња..ако не те мрзи SS да стаис степ бај степ![]()
Прво не можеш да направиш bootable CD туку DVD.
Второ зошто на DVD ако можеби имаш USB со над 4 гигабајти.
И трето провери дали ЦД ромот ти работи добро.
Неможам да ти праам сеа тторијал бидејќи немам ни неро, ни режаш, ни виндоус.
Значи:
1.Симињаш виндоус, ќе ти се симе во .iso фајл.
2.Го отвараш фајлот со неро
3.Кликаш burn.
Толку е.![]()
http://arstechnica.com/business/2009/12/the-usb-flash-drive/Имам USB над 4 гб а тоа што сјебав 6 цдиња ми беше на стариот пц
Како со УСБ ?
Прво, може да направи и бутабилно CD и бутабилно DVD, зависи дали ке снима Windows XP (помалку од 700 мегабајти колку што е CDто) или Windows 7 (повеке од 700 мегабајти колку што е DVDто).Прво не можеш да направиш bootable CD туку DVD.
Второ зошто на DVD ако можеби имаш USB со над 4 гигабајти.
И трето провери дали ЦД ромот ти работи добро.
Ако може да ми објасните со SS како се праи bootable CD за Windows 3 дена барам на јутуб туториалс ништо нема...![]()
Да, самиот ISO фајл што го симнуваш треба да е бутабилен. Ти само треба да го снимиш како ISO-TO-DISK, оваа опција ја имаат 99% од програмите за режење дискови. Јас лично го користам CDBurnerXP.Фала...ете се снима...ќе биде bootable така ?
Па во насловот напишал дека сака да направи цд со 7Прво, може да направи и бутабилно CD и бутабилно DVD, зависи дали ке снима Windows XP (помалку од 700 мегабајти колку што е CDто) или Windows 7 (повеке од 700 мегабајти колку што е DVDто).
Па би требало да биде, ако не згрешиш ништо..Имам USB над 4 гб а тоа што сјебав 6 цдиња ми беше на стариот пц
Како со УСБ ?
--- надополнето: 18 мај 2012 во 21:42 ---
Фала...ете се снима...ќе биде bootable така ?
Па би требало да биде, ако не згрешиш ништо..![]()